Nytt borgarråd med bakgrund från Skanska

29-åriga Regina Kevius (M) blir nytt stadsbyggnadsborgarråd och efterträder därmed Kristina Alvendal i delar av sysslorna. Regius kommer närmast från jobbet som planeringschef för Danderyds kommun. Under åren 2006–2008 var hon projektledare på Skanska Nya Hem, på distriktsenheten Solna/Sundbyberg.

Regina Kevius har studerat lantmäteri vid KTH – Ger ”tips” om bygglov. 29-åriga Regina Kevius (M) blir nytt stadsbyggnadsborgarråd och efterträder därmed Kristina Alvendal i delar av sysslorna. Regius kommer närmast från jobbet som planeringschef för Danderyds kommun. Under åren 2006–2008 var hon projektledare på Skanska Nya Hem, på distriktsenheten Solna/Sundbyberg.

– Finanskrisen kom och mitt projekt hamnade i byrålådan, berättar Kevius för Fastighetsvärlden.

Hon trivdes bra, men valde och säga upp sig och fick jobbet hon sökte i Danderyd. Några månader senare varslade Skanska flera medarbetare.

Innan tiden på Skanska arbetade hon som projektledare på Carl Bro AB (numera Grontmij). Regina Kevius har studerat Lantmäteri, 180 poäng, på KTH 1999–2004. Åren 2000–2002 var hon ledamot i Tekniska Högskolans Studentkårs kårfullmäktige för Lantmäteri.

Sedan 2007 är Kevius ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd. Utöver rollen som stadsbyggnadsborgarråd blir hon även ansvarig för och idrottsnämnden.

– Det finns flera saker jag vill driva, bland annat att förkorta byråkrati- och handläggningstider, säger Kevius som på frågan om höghus konstaterar att dessa kan ”passa ibland”.

På sin hemsida ger Kevius tips om hur man enklare kan få bygglov. Hon ger där ”tips som ingen vågar publicera” – FV bjuder på adressen dit: www.reginakevius.se

  • Madeleine Sjöstedt (FP), blir borgarråd med ansvar för kulturnämnden och fastighetsnämnden (där det sista tidigare var Alvendals område). Ansvarig för stadens lokalförsörjning.
  • Joakim Larsson (M) är borgarråd med ansvar för äldrenämnden samt ytterstadsutveckling. I hans portfölj ligger bland annat de kommunala bostadsbolagen.

Fastighetsvärlden Idag 2010-10-15

Fler Nyheter från förstasidan

SBB köper för 1,5 miljarder

Gör ännu en stor affär en vecka efter storklippet.

Logicenters redo för nästan 500.000 kvm nytt

”Vi upplever ett enormt tryck just nu”, säger Eva Sterner.

Savills värvar duo från Cushman & Wakefield

Fortsätter offensiven, nu inom nytt affärsområde.

Bildextra: Skanska bygger 144 meter höga Citygate

Se även en kort film från det som blir Nordens högsta kontorshus.

Så ändras Göteborgs skyline – men det mesta missar 400-årsfesten

Bildextra från dussintalet projekt.

SBB och stor kommun begraver samarbete

Projektet var stort – men kalkylen höll inte måttet.

Oscar kämpar för ändrad användning av Unité

Fick nej till ändrat bygglov – men exploateringskontoret gör tummen upp för bolagets förslag.

Småhuskoncernen satsar åter i Falkenbergs centrum

Gjorde bra affär för 12 år sedan – nu är det dags igen. Precis som då spelar Coop en betydande roll för affärens genomförande.

Porträtt

Tuffa grepp ger nystart

TURNAROUND. Nu har Tomas Carlsson städat i tre kvartal och dragit fram den ena surdegen efter den andra. Nyligen gav styrelsen dessutom aktieägarna en råsop med halverad utdelning. Men han är övertygad om att NCC kommer att bli bättre för var dag som går.

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu förs bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

Tillbaka till förstasidan