Nya namnet på ledande rådgivare: Nordanö

Brunswicks kapitalförvaltning och rådgivning åter oberoende. I början av 2017 samlades bolagen Leimdörfer, Sveafastigheter och Brunswick Real Estate Capital under det gemensamma varumärket Brunswick Real Estate. De båda affärsområdena – fastighetsrelaterad kapitalförvaltning respektive rådgivning – har dock i realiteten bedrivits i separata bolag med i huvudsak olika ägargrupperingar.

För att förtydliga de två verksamheternas oberoende, såväl ägarmässigt som operativt, så byter nu rådgivningsverksamheten (som historiskt var Leimdörfer) namn till Nordanö, medan kapitalförvaltningen behåller namnet Brunswick Real Estate.

– Teamet på Nordanö har i över 25 år varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa transaktionerna på vår marknad. Som en partnerägd och oberoende firma med fokus på Norden hoppas vi kunna stärka vår position ytterligare under vårt nya namn, säger Erik Eliasson, partner på Nordanö.

– Brunswick Real Estate står för långsiktiga relationer och värdeskapande investeringar, vilket är värderingar som har följt med oss under de femton år som vi varit verksamma på den nordiska fastighetsmarknaden. Genom att separera rådgivningen från kapitalförvaltningen så tydliggör vi vårt fokus som investerare, säger Svante Andreen, partner på Brunswick Real Estate.

Nordanö har ett team på 40 personer, varav 15 är delägare (10 i Stockholm, 3 i Helsingfors och 2 i Köpenhamn). Brunswick Real Estate har 50 anställda, varav 16 är delägare.

Rådgivningsdelen har några framgångsrika år bakom sig med bland annat ett flertal större bostadsförsäljningar åt Akelius och kontorsförsäljningar åt Skanska. Nyligen var bolaget även säljrådgivare när Skandia Fastigheter sålde kontorsfastigheten Boken 6 i centrala Stockholm till vad Fastighetsvärlden bedömt som prisrekord. Nordanö har även säljuppdraget åt Midroc att avyttra Tändstickspalatset vid Kungsträdgården.

– Vi har under de senaste åren fokuserat på allt större affärer. Vår snittaffär är en bit över en miljard kronor. Vi försöker dessutom att undvika att ta de uppdrag som vi känner att det av olika anledningar finns en alltför stor risk att vi inte kommer att gå i mål med, säger Erik Eliasson.

Han konstaterar att Nordanö har mycket att göra just nu:

– Vi har säljmandat, i Norden, som summerar ett fastighetsvärde på över 20 miljarder kronor. En hel del är i Stockholm och merparten får nog sitt avslut under andra halvåret.

Kollegan Sven Dahlin, som sedan årsskiftet är tillbaka som partner på firman, ser många affärsmöjligheter – bland annat till följd av det förändrade marknadsläget.

– Det finns väldigt mycket att göra med de noterade bolagen. Det skapas förutsättningar för någon utifrån men även mellan bolagen, säger Sven Dahlin.

Att namnet blev Nordanö och rådgivningsdelen inte återgått till Leimdörfer har sin förklaring.

– Leimdörfer var ett alternativ, dels för att det varit vårt namn i många år, dels för att Peter (Leimdörfer, reds. anm.) fortfarande är delägare och aktiv från tid till annan i firman. Men vi fastnade för att skapa ett eget och nytt namn. Det känns som ett naturligt steg i den fortsatta utvecklingen av firman, säger Erik Eliasson.

Ursprungligen hette bolaget dock Leimdörfer Bernhardsson Westerberg & Partners när det bildades 1992 efter tre av initiativtagarna.

Erik Eliasson och Sven Dahlin.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Lanserar megaprojektet Brommastaden

Läs om det nya namnet och de stora planerna på 100.000-tals kvm kontor. Byggherreforum bildat och kan expandera.

Bildextra: Så blir jättelika Pripps-tomten framöver

Mycket stora mängder kontorslokaler. Snart dags att sälja. Läs även vem som har säljuppdraget.

Känd entreprenör kastar in handduken i CBD

”Vill nog hävda att detta beror enbart på Covid-19.”

De sålde storposten i Oscar Properties

I slutet av förra veckan flaggades för nytt innehav av jättepost i bolaget.

Jörgen Lundgren tar över nytt bolag

Läs hur den nya ledningen och styrelsen ser ut. Bolaget äger fastigheter för 3 miljarder kronor.

Stordalen förlorar en årsvinst – varje månad

”Det är en helt, helt förfärlig situation”, säger hotellkungen

”Det är hemskt – allt rasar”

Makalöst olycklig tajming efter drömkontraktet.

”Värsta tappen i mannaminne – nu mellan 80–95%”

Undertecknarna representerar 280 butiker.

Fastighetsprofil åtalas för misshandel

”Vet du vem jag är?” Misstänkt för att ha utdelat hot och slag under kundbesök.

Ny rådgivare dubbelvärvar

Duons nya bolag växer direkt.

Kartläggning: Se ny topplista med snabbväxarna

Stor och unik sammanställning över landets 100 största fastighetsbolag.

Bildextra: Så blir det nya hotellet i Kungens kurva

FV berättar om ett nytt hotell i södra Stockholm. Se flera bilder.

Serneke varslar 100 personer

”Kräver skärpa och handlingskraft i anpassningen.”

Hyresgästföreningen: ”Riskerar masshemlöshet”

Går ut med brev med stark vädjan till fastighetsägarna.

Tillbaka till förstasidan