Nya infrastrukturbolaget tecknar avtal med SBC

Den nya nationella infrastrukturen av leveransboxar – iBoxen – inleder ett samarbete med fastighetsförvaltningen SBC.

Samarbetet ger de 4.000 fastigheter som SBC förvaltar möjlighet att erbjuda sina boende iBoxens oberoende leveranstjänst.

iBoxen meddelade i februari sina planer på att bygga en nationell infrastruktur av leveransboxar för att ta emot och returnera paket. Infrastrukturen är oberoende, vilket ger alla transportbolag i Sverige möjlighet att använda boxarna som leveransplatser på samma villkor.

Kapitalet till iBoxen kommer till väsentliga delar från fastighetsinvesterare. Jan Björk och Patrik Hegbart (Redito) samt e-handelsentreprenören Paul Källenius har grundat bolaget.

Balder och SBB är stora delägare.

Nu ges drygt 4.000 bostadsrättsföreningar som är kunder till fastighetsförvaltaren SBC möjligheten att sätta upp skåp i anslutning till sina fastigheter, för att på så vis kunna erbjuda de boende en service som gör det enklare att ta emot och returnera paket. Dessutom minskas antalet hemleveranser, vilket skapar säkrare och tryggare trappuppgångar.

–Det som skiljer iBoxen från andra leveransskåp är att vi är en oberoende nationell infrastruktur med skåp som står fastighetsnära, så nära porten vi kommer. Genom enklare leveranser gör vi också stora insatser för miljön. Jag har svårt att tänka mig en mer lämplig partner än SBC i detta viktiga uppdrag och vi ser fram emot att sätta ut skåp i alla de SBC-anslutna föreningar som önskar erbjuda en bra och hållbar leveranstjänst till sina boende, säger Tim Jörnsen, vd och medgrundare till iBoxen.

– Vi ser att vi kan förmedla stora fördelar och funktionell innovation till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare genom ett samarbete med iBoxen. Som en av landets största oberoende aktörer av förvaltningstjänster, är vi ständigt intresserade av att utveckla säkrare närmiljöer och medverka till positiva miljövinster. Samarbetet med iBoxen skapar en spännande ny nationell infrastruktur, och är en del av vårt arbete att kunna erbjuda nytänkande och relevanta tjänster för ett bättre boende, säger Emil Lundström, vd och koncernchef SBC.

Samarbetet innebär konkret att SBC:s bostadsrättsföreningar får möjligheten att ställa ut iBoxens skåp utan någon kostnad. Ett upplåtelseavtal tecknas mellan fastighetsägaren och iBoxen. När iBoxen ställs ut görs ingen fast installation, eftersom boxen får ström av ett inbyggt batteri. Inget bygglov behövs och iBoxen tar fullt ansvar för utplacering, underhåll, klottersanering och eventuell omplacering i de fall boxen behöver flyttas.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Storvinst: Säljer del av Tre Kronor för hela en miljard

25 fastigheter ingår i affären. FV berättar om vinsten.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste: Klart – han blir Årets rookie 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Slättö och SIBS i första affären på väg till 10 miljarder

Johan Karlsson: ”Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare”. FV berättar var sex av projekten finns.

Förvärvar för 1,5 miljarder i Täby och Huddinge

Nytt bolag bildat. Känd aktör är största ägare bakom det nya.

Emilshus går till sängs för 422 mkr – med Ikea på köpet

Niam avyttrar 75.000 kvm lokaler.

SOJ: ”Priset är sekundärt”

Sven-Olof Johansson om den omtalade kontorsoron: ”Vi fortsätter se toppnoteringar i priserna för fastigheter och i synnerhet kontorsfastigheter i Stockholm”.

Så blir hyran i ”nya” Rosenbad

Nu är ett nytt hyresavtal klart. FV berättar detaljerna. Men högst oklart vem som kommer att flytta in.

Elbristen het fråga på Bostadsdagen Göteborg

”10.000 jobb på spel”.

Trafikverket hyr i nytt projekt

Tidigare hyrt ut till hotell i det centrala projektet.

Adam & Albin öppnar sin största någonsin – hos AL

Läs om den nya satsningen och se på en flygbild var den nya satsningen hamnar. 13 meters takhöjd.

Eva Hamilton lämnar Fastator

Slutar efter drygt ett år. Styrelseordförande Björn Rosengren motiverar för Fastighetsvärlden.

De skapar Novier – ny stor fastighetsrådgivare

Bolagen går samman och får 100 anställda och breddar därigenom sin rådgivningskompetens till flera områden.

Dubblar på Kungsgatan – hyr ytterligare 2.000 kvm

Segmentet ökar explosionsartat efter sommaren.

Börskandidat gör nytt större förvärv

Köper för 600 miljoner kronor kort efter förvärvet för 500 miljoner.

Tillbaka till förstasidan