Nya infrastrukturbolaget tecknar avtal med SBC

Den nya nationella infrastrukturen av leveransboxar – iBoxen – inleder ett samarbete med fastighetsförvaltningen SBC.

Samarbetet ger de 4.000 fastigheter som SBC förvaltar möjlighet att erbjuda sina boende iBoxens oberoende leveranstjänst.

iBoxen meddelade i februari sina planer på att bygga en nationell infrastruktur av leveransboxar för att ta emot och returnera paket. Infrastrukturen är oberoende, vilket ger alla transportbolag i Sverige möjlighet att använda boxarna som leveransplatser på samma villkor.

Kapitalet till iBoxen kommer till väsentliga delar från fastighetsinvesterare. Jan Björk och Patrik Hegbart (Redito) samt e-handelsentreprenören Paul Källenius har grundat bolaget.

Balder och SBB är stora delägare.

Nu ges drygt 4.000 bostadsrättsföreningar som är kunder till fastighetsförvaltaren SBC möjligheten att sätta upp skåp i anslutning till sina fastigheter, för att på så vis kunna erbjuda de boende en service som gör det enklare att ta emot och returnera paket. Dessutom minskas antalet hemleveranser, vilket skapar säkrare och tryggare trappuppgångar.

–Det som skiljer iBoxen från andra leveransskåp är att vi är en oberoende nationell infrastruktur med skåp som står fastighetsnära, så nära porten vi kommer. Genom enklare leveranser gör vi också stora insatser för miljön. Jag har svårt att tänka mig en mer lämplig partner än SBC i detta viktiga uppdrag och vi ser fram emot att sätta ut skåp i alla de SBC-anslutna föreningar som önskar erbjuda en bra och hållbar leveranstjänst till sina boende, säger Tim Jörnsen, vd och medgrundare till iBoxen.

– Vi ser att vi kan förmedla stora fördelar och funktionell innovation till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare genom ett samarbete med iBoxen. Som en av landets största oberoende aktörer av förvaltningstjänster, är vi ständigt intresserade av att utveckla säkrare närmiljöer och medverka till positiva miljövinster. Samarbetet med iBoxen skapar en spännande ny nationell infrastruktur, och är en del av vårt arbete att kunna erbjuda nytänkande och relevanta tjänster för ett bättre boende, säger Emil Lundström, vd och koncernchef SBC.

Samarbetet innebär konkret att SBC:s bostadsrättsföreningar får möjligheten att ställa ut iBoxens skåp utan någon kostnad. Ett upplåtelseavtal tecknas mellan fastighetsägaren och iBoxen. När iBoxen ställs ut görs ingen fast installation, eftersom boxen får ström av ett inbyggt batteri. Inget bygglov behövs och iBoxen tar fullt ansvar för utplacering, underhåll, klottersanering och eventuell omplacering i de fall boxen behöver flyttas.

 

Fler Nyheter från förstasidan

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Estea optimistiskt när synen är tudelad

Blivit en betydande aktör inom samhällsfastigheter.

Bilder: Nu flyttar centrala Kiruna

Invigningsfest i tre dagar.

Klart: Här är Biljana Pehrssons nya vd-jobb

Stor FV-intervju. √ Alla erbjudanden. √ Hög målsättning. √ Kommenterar Arnhult/Castellum. √ ”Bär med mig det resten av livet”.

KlaraBo hyr ut till polisen

Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 mkr.

Tillbaka till förstasidan