Nya Hub Park får Ikea-enhet som hyresgäst

Nya fastighetsbolaget Hub Park har fått Ikea på kroken. Sensommaren 2021 flyttar Systems Service in med 250 medarbetare i bolagets projekt Fabriken i Hyllie.

Hub Park är ett nybildat (2019) fastighetsbolag. Bolaget ägs av Byggnadsfirman Otto Magnusson och bolaget Danir som ägs av familjen Dan Olofsson. Fastighetsvärlden kan berätta att de äger 45 procent vardera av det nya fastighetsbolaget. 10 procent av bolaget ägs av Hub Parks vd Tomas Strandberg.

För Ikea Systems Service handlar det om en samlokalisering från fyra olika kontor idag.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden är förhyrningen i Hyllie 2.880 kvm.

Hub Parks första fastighet, Fabriken, växer upp ur marken i Solkvarteren i Hyllie – en av Malmös snabbaste växande stadsdelar. I denna fastigheten ska kontor, service och parkeringsplatser ge de bästa möjliga förutsättningarna för en riktigt bra dag på jobbet. Nu står det klart att det blir Ikea som flyttar in i fastigheten. Cirka 250 medarbetare inom Inter Ikea Systems Service får Fabriken som sin nya arbetsplats.

– Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst för vår första fastighet. Ikea ställer höga krav på flexibilitet och service och det sporrar oss att utveckla vårt erbjudande. För oss på Hub Park är Ikea beslut att flytta in ett ordentligt kvitto på att vårt nya koncept är intressant även för de allra mest krävande hyresgästerna, säger Tomas Strandberg, vd för Hub Park.

Det som skiljer Fabriken från en traditionell kontorsfastighet är den höga servicenivån. Fastigheten blir ett nav för närområdet, med till exempel laddstationer för fordon, paketutlämning och annan service. Exakt vilka servicefunktioner som kommer att finnas i Fabriken återstår att utforma tillsammans med både Ikea och kringliggande aktörer och fastighetsägare.

– Vi längtar verkligen till Fabriken! Vi har länge letat ett läge och en etablering som stöttar vårt campus-tänk och på Fabriken kommer vi verkligen kunna erbjuda en inspirerande arbetsmiljö till ungefär 250 kollegor, säger Pär Gustafsson, ansvarig för Inter Ikea Systems Service.

Bakom designen av fastigheten står Anders Eriksson Modin, arkitekt SAR/MSA och Utvecklingschef på Fojab Arkitekter, som precis som namnet antyder inspirerats av gamla fabrikslokaler som har högt till tak, generösa fönster och enkla, robusta och vackra material. En fabrik för idéer och kreativitet.

Byggandet av Fabriken startade i mars 2020 med Byggnadsfirman Otto Magnusson som entreprenör och beräknad tid för färdigställande är juli 2021. Inflyttning för Ikeas medarbetare sker under oktober 2021.

Nya fastighetsbolaget Hub Park har fler projekt på gång är det i Hyllie i Malmö. Fastighetsvärlden kan berätta att bolaget har en markanvisning i Helsingborg och för samtal med flera skånska kommuner. Ambitionen är dock att verka på flera platser i landet och bolaget klurar band annat på ett projekt i Uppsala.

Fler Nyheter från förstasidan

Kan vinna Mipim Awards

Svenskt bolag: ”Wow, vi är superglada för den här prestigtunga nomineringen”.

57 procent färre sålda för Bonava

Vd:n: ”Vi är mer selektiva när vi startar projekt”.

Smällen: Tappade 1.705.000 miljoner under 2022

FV berättar om 23 svenska bolag som har bidragit.

Avgörande för 77.000 bostäder

Står för långt ifrån varandra i hyresförhandlingarna.

Besqab halverade produktionsstarterna 2022

Bra försäljningsnivå för det närmaste året ger utrymme att för effektivisering framåt.

Kraftigt lägre försäljning men starkt resultat från JM

Försäljningen vek kraftigt i slutet av året men bolaget lyckades hålla uppe resultatet bra – höjd utdelning föreslås.

Hit flyttar JM:s nya HK

Avtal om en 6.500 kvm i nytt kontorsprojekt. FV berättar om förändringen.

JM och Fabege i stor affär

Möjlighet att skapa 450 lägenheter i ”bortglömt område” som ka bli populärt.

Förvärvar vid Tegnérlunden

Affär i Stockholms innerstad.

Värvar vd från konkurrent

Värvas från främsta konkurrenten.

Forum köper värderingsbolag

”Kulturellt är det här en perfekt matchningen”.

Miljonsmäll efter rekordaffär på Kungsholmen

Säljaren kan tappa nästan 200 miljoner kronor. FV berättar vad som hänt.

Flippin’ Burgerskrögare gör kedja

Vill starta fem till tio nya restauranger.

Juryn: Årets bästa uthyrning

Läs juryns val när de tre bästa uthyrningarna 2022 koras.

Tillbaka till förstasidan