Nya Hovås flaggskepp i trä fullt uthyrt

Next Step Groups kontorshus i trä står klart och är fullt uthyrt. Nu flyttar de första hyresgästerna in i Nodi, trähuset som blir navet i den expansiva stadsdelen Nya Hovås utanför Göteborg.

Byggandet av Nodi är ännu en viktig station i Next Step Groups ambition att skapa en blandstad i världsklass. Inom loppet av några år har Nya Hovås vuxit från noll till dagens cirka 1.000 bostäder, skola, förskola, arbetsplatser, co-working, restauranger, mötesplatser, service och ett 30-tal butiker. Nodis cirka 4.600 hållbara kvadratmetrar är ett välkommet tillskott som nu är fullt uthyrda.

– Vi har haft en hög ambitionsnivå med hela projektet där vi har lyckats skapa ett banbrytande och hållbart kontorshus som kunderna älskar. De kvaliteter som vi såg framför oss har blivit verklighet och att dessa värden uppskattas hos våra kunder är tydligt när Nodi nu är fullt uthyrt, trots tuffa och osäkra tider mitt i pandemin, säger Louise Heilborn, projektutvecklingsansvarig på Next Step Group.

– Nodi är en spektakulär byggnad som vi kunnat förverkliga utan att det blivit dyrare än en traditionell och tråkig arkitektur. Anledning är att vi involverat alla inblandade tidigt och jobbat nära varandra med öppenhet och en gemensam vision, säger Oskar Lindström, projektledare på Next Step Group och ansvarig för byggnationen av Nodi.

Arkitekt för projektet är Skandinaviens största arkitektkontor White med säte i Göteborg. White är pionjärer inom modern träbyggnation i Sverige. Med Nodi har arkitekterna på White tillsammans med Next Step Group skapat en iögonfallande byggnad. De fem våningsplanen blir större för varje våning, särskilt mot söder och väster. Utöver att ge Nodi sitt karaktäristiska utseende, bidrar formen till ett naturligt solskydd för att skapa ett bra inomhusklimat. Den synliga invändiga trästommen, fasaden och panelen sätter sin varma prägel med synligt trä genomgående i hela huset.

– Det är ett banbrytande projekt som resulterat i Göteborgs, och även ett av Sveriges, första kontorshus i modern träkonstruktion. Det är fantastiskt att det nu fylls av liv och rörelse i form av entreprenörer som uppskattar Nya Hovås alla kvaliteter, säger Joakim Hansson, ansvarig arkitekt på White.

En av kunderna som väljer att flytta in i Nodi är modeföretaget Wakakuu, som trots en digital kärnverksamhet väljer att satsa på en storslagen butik i det sju meter höga entréplanet.

– Vi var en av de allra första hyresgästerna i Nya Hovås och det är verkligen roligt att nu flytta in i Nodi. Det är en fantastisk byggnad som med sin arkitektur och fokus på hållbarhet stämmer perfekt med Wakakuu. Tillsammans med Next Step Group, White arkitekter och Lisa Robertz, som gjort inredningen, har vi skapat Sveriges bästa butiksupplevelse, säger Maria Tollemark, vd på Wakakuu.

Nya Hovås utvecklas och under det utmanande 2020 ökade bland annat handeln i området med i snitt 18 procent. Vakansgraden är mycket liten i hela stadsdelen och de nya byggnaderna blir snabbt fullt uthyrda.

Fler Nyheter från förstasidan

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

Tillbaka till förstasidan