Nya Hovås flaggskepp i trä fullt uthyrt

Next Step Groups kontorshus i trä står klart och är fullt uthyrt. Nu flyttar de första hyresgästerna in i Nodi, trähuset som blir navet i den expansiva stadsdelen Nya Hovås utanför Göteborg.

Byggandet av Nodi är ännu en viktig station i Next Step Groups ambition att skapa en blandstad i världsklass. Inom loppet av några år har Nya Hovås vuxit från noll till dagens cirka 1.000 bostäder, skola, förskola, arbetsplatser, co-working, restauranger, mötesplatser, service och ett 30-tal butiker. Nodis cirka 4.600 hållbara kvadratmetrar är ett välkommet tillskott som nu är fullt uthyrda.

– Vi har haft en hög ambitionsnivå med hela projektet där vi har lyckats skapa ett banbrytande och hållbart kontorshus som kunderna älskar. De kvaliteter som vi såg framför oss har blivit verklighet och att dessa värden uppskattas hos våra kunder är tydligt när Nodi nu är fullt uthyrt, trots tuffa och osäkra tider mitt i pandemin, säger Louise Heilborn, projektutvecklingsansvarig på Next Step Group.

– Nodi är en spektakulär byggnad som vi kunnat förverkliga utan att det blivit dyrare än en traditionell och tråkig arkitektur. Anledning är att vi involverat alla inblandade tidigt och jobbat nära varandra med öppenhet och en gemensam vision, säger Oskar Lindström, projektledare på Next Step Group och ansvarig för byggnationen av Nodi.

Arkitekt för projektet är Skandinaviens största arkitektkontor White med säte i Göteborg. White är pionjärer inom modern träbyggnation i Sverige. Med Nodi har arkitekterna på White tillsammans med Next Step Group skapat en iögonfallande byggnad. De fem våningsplanen blir större för varje våning, särskilt mot söder och väster. Utöver att ge Nodi sitt karaktäristiska utseende, bidrar formen till ett naturligt solskydd för att skapa ett bra inomhusklimat. Den synliga invändiga trästommen, fasaden och panelen sätter sin varma prägel med synligt trä genomgående i hela huset.

– Det är ett banbrytande projekt som resulterat i Göteborgs, och även ett av Sveriges, första kontorshus i modern träkonstruktion. Det är fantastiskt att det nu fylls av liv och rörelse i form av entreprenörer som uppskattar Nya Hovås alla kvaliteter, säger Joakim Hansson, ansvarig arkitekt på White.

En av kunderna som väljer att flytta in i Nodi är modeföretaget Wakakuu, som trots en digital kärnverksamhet väljer att satsa på en storslagen butik i det sju meter höga entréplanet.

– Vi var en av de allra första hyresgästerna i Nya Hovås och det är verkligen roligt att nu flytta in i Nodi. Det är en fantastisk byggnad som med sin arkitektur och fokus på hållbarhet stämmer perfekt med Wakakuu. Tillsammans med Next Step Group, White arkitekter och Lisa Robertz, som gjort inredningen, har vi skapat Sveriges bästa butiksupplevelse, säger Maria Tollemark, vd på Wakakuu.

Nya Hovås utvecklas och under det utmanande 2020 ökade bland annat handeln i området med i snitt 18 procent. Vakansgraden är mycket liten i hela stadsdelen och de nya byggnaderna blir snabbt fullt uthyrda.

Fler Nyheter från förstasidan

Nu endast en kvar – jättarnas gigant

Uthyrningsgraden är uppe i 85 procent. FV summerar även några av de största försäljningarna.

Förvärvar 19.000 kvm från AMF-bolag

Kontorshus i sju våningar. Alldeles bredvid ny station.

”Det finns ingen chans att jag inte vänder skutan”

Åhléns nya ägare Ayad Al–Saffar om taktiken för framtiden.

Hyr högst upp i Katarinahuset

Atrium Ljungberg har tecknat två nya avtal vid Slussen.

Realplay

Risken för nedgradering uppenbar

Obligationsmarknaden är ett fortsatt gungfly för fastighetsmarknaden

Årets finalister i Sweden Green Building Awards

Redan nu står det klart att ett fastighetsbolag vinner en klass.

Niam köper jättefastighet – nytt rekordpris

Köper i strategiskt läge i centrala Göteborg. Läs FV:s prisbedömning – och om andra stora styckeaffärer.

Ingvor Sundbom och Erik Selin i ny satsning

Lanserar fastighetsbolaget Covitum.

Investerar 400 miljoner mitt i Stocholm

15.000 kvm lokaler når marknaden.

Stor myndighet söker nya lokaler

Kan bli en av de allra sista att flytta ut från CBD. FV berättar om prioriteringarna.

Säljer portfölj om 11.200 kvm

Sex samhällsfastigheter byter ägare.

Vasakronan säljer för 410 mkr – FV avslöjar köparen

Avyttrar en av bolagets mer udda tillgångar.

Hon blir ny vd på Sisab

Tar över ansvaret för 1,8 miljoner kvm.

Svenska Nyttobostäder i ”block-skandal”

Vd:n: ”Jag blir både bekymrad och ledsen att detta nu drabbar oskyldiga människor”.

Tillbaka till förstasidan