Frösö Park Hotel innehåller 139 rum och även bland annat ett sport spa. Hotellet drivs av Choice.

Nya Cibola satsar inom destinationshotell

Kvartetten Lars Bäckvall, Marcus Lundberg, Olof Englund och Thure Lundberg startar bolaget Cibola Holding. Målet en expansion inom segmentet destinationshotell. Bolaget sikar på att bygga upp ett bestånd om tio destinationshotell.

Lars Bäckvall berättar för Fastighetsvärlden att de redan innan pandemin såg ett växande intresse för destinationshotell. Under pandemin har det beläggningsgraden varit väldigt hög, speciellt under förra sommaren då smittspridningen var lägre, och man tror att intresset kommer att fortsätta.

– Vi tror att det nya sättet att resa kommer att fortsätta. Vårt mål är att bygga upp ett nytt fastighetsbolag från grunden, ungefär som vi gjorde med NP3, säger Bäckvall till Fastighetsvärlden.

Expansionen ska ske genom att förvärv och utveckla hotell där hotellet i sig är en besöksanledning. Från start ingår Frösö Park i Östersund.

Bolaget är för närvarande i slutförhandling kring ett flertal objekt och är öppet för apportemissioner. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden är målet att inom några år nå ett bestånd på ungefär tio destinationshotell och ett fastighetsvärde om ett par miljarder kronor.

– Denna bolagisering är en offensiv plan där vi kan dra nytta av den erfarenhet som byggts upp utifrån utveckling av Frösö Park som besöksanledning och destination. Vår målsättning är att vara en aktiv aktör genom att förvärva, utveckla, förvalta och även vara operatör av hotell i en bransch som är under stor förändring, säger Lars Bäckvall.

Han ser även flera fördelar kring att äga ett flertal destinationshotell, inte minst när det gäller marknadsföring.

Bäckvall berättar att satsningen initialt är tänkt för norra Sverige. Enligt honom får hotellen gärna innehålla en kombination av närhet till skog och natur, spa, sport- och träningsmöjligheter, yoga med mera.

– Det handlar om att erbjuda något att göra, utan att behöva vara nära en stadskärna.

Jacob Dahlberg, idag vd för Frösö Park Hotel, blir vd för Cibola Holding AB.

– Jag ser verkligen fram emot det nya uppdraget. Vi vill utveckla den traditionella hotellbranschen till att våga mer och vara innovativ. Genom att kunna ha kontroll över både fastighet och verksamhet skapas en dynamik där vi kan skapa mervärden och unika destinationer. Vi tror att det fortfarande finns mycket att göra både när det gäller destinationsutveckling, gästresan och kunna dra nytta av de möjligheter ny teknik erbjuder, säger Jacob Dahlberg.

Initialt består verksamheten av fastighet och hotelldrift på Frösö Park i Östersund.

– Cibola har för avsikt att förvärva fastigheter genom en kombination av egna medel, bankfinansiering samt betalning med egna aktier. Bolaget är för närvarande i slutförhandling kring ett flertal objekt, säger styrelsens ordförande Olof Englund.

Bolaget är uppkallat efter legenden som handlar om ”de sju städerna av guld” med namnet Cibola.

Bakom Frösö Park Fastigheter finns Lars Bäckvall och Marcus Lundberg som huvudägare. Bakom fastighetsbolaget Cibola Holding finns även Eventures Investment Partners där Thure Lundberg (tidigare grundare Lundberg & Partners och ägare va Linteum Fastigheter) och Olof Englund (med ett flertal positioner inom näringslivet, bland annat grundade han Fronten på 80-talet) ingår.

Fler Nyheter från förstasidan

Satsar vidare efter rekordförhyrning

Blickar utomlands – vill nästan dubbla ytan.

Bildextra: Investerar miljard på kunskap

Kunglig glans på invigningen.

SCB: Rekordökning för byggkostnaderna

Den högsta förändringen i årstakt sedan 1981.

Säljer 1.600 byggrätter – blir storägare

30 projektmöjligheter ingår. Skapar storbolag.

Affärsanalys

Proaktiv polis leder till högre risk på restvärde

Anders Elvinsson vid Cushman & Wakefield analyserar en affär med en stor samhällsfastighet.

”Kommer behöva höja räntan snabbt”

Fem experter svar på högaktuella frågor om ekonomi och fastigheter.

Klassiskt 08-hotell byter ägare

Säljer efter 7 år. 10.000 kvm ingår.

Universitetsstaden fortsätter att växa

Planerar kontor, bostäder och kongresscentrum.

Förhandlar om miljardaffär

FV berättar vad som ingår i affären.

Redo sälja på Kungsholmen

Unik projektmöjlighet i stenstaden.

Tema Bostad

Om projektets ekonomi spräcks vid ett ”stålbad”

Så kan utvecklingsprojekt och affärer i form av forward purchase/funding komma att påverkas av det osäkra läget.

Starkt Balder nära 200 mdr

Selin: ”Om inflationen blir permanent högre och räntorna bara höjs en aning, skulle det kanske till och med vara positivt”.

Omvandlar butik – hyr ut 500 kvm

Nygammalt koncept intar central galleria.

Glädjefnatt för fastighetsaktier

Efter en vecka med främst en dyster utveckling för fastighetsaktier bjöd onsdagen på starka uppgångar för väldigt många bolag.

Tillbaka till förstasidan