Erik Wallins projekt ligger bredvid stålglasklockan (som är under rivning). Bolagets projekt byggs där det tidigare fanns garage.

Ny taktik mot krisen: Slår ihop mindre lägenheter till större

Projektutvecklingen av bostadsrätter har som bekant bromsat in. Utvecklarna tar sedan några månader till nya grepp för att få fart på försäljningen. I Norra Djurgårdsstaden försöker Erik Wallin slå ihop mindre lägenheter till större.

För tre år sedan fick bostadsutvecklaren Erik Wallin AB en markanvisning för att bygga 57 bostäder i Norra Djurgårdsstaden. Bolaget har döpt projektet till Bergsvåg (fastigheten Jackproppen). Det ligger på bergshyllan mellan Norra Djurgårdsstaden och Abessinien, nära gasklockorna.

De ändrade förutsättningarna på bostadsmarknaden i speciellt Stockholmsregionen drabbar nästan alla projekt, även de i Norra Djurgårdsstaden. Fastighetsvärlden har tidigare bland annat berättat att Oscar Properties senarelagt projektstarten för projektet Unité med 46 lägenheters närheten. Intresset var för lågt. På platsen finns nu en byggrop som är föga omtyckt av bostadsutvecklarna runtomkring.

Nu ändrar Erik Wallin i sitt projekt i Norra Djurgårdsstaden för att få fart på försäljningen. Byggstart har varit planerad till vintern 2017/18 och tänkt inflyttning sommaren 2019. Vid säljstarten i augusti såldes några lägenheter, därefter har det varit dött och bolaget driver inte längre en aktiv försäljningsprocess.

Bolaget arbetar nu med att försöka slå ihop mindre lägenheter i projektet till större. Tanken är att 16 av projektets 30 ettor på cirka 35 kvadratmeter ska göras om till åtta stycken treor på cirka 72 kvadratmeter. Antalet bostäder i projektet minskar från 57 till 49, skriver Stockholmdirekt.

– Detta gör att två ekonomier kan bära kostnaderna för lägenheten. När projektet planerades var det högt tryck på små lägenheter i det här området och det var bättre möjligheter för en person, en ekonomi, att låna pengar från banken, säger Erik Hägesten, projektledare vid Erik Wallin till tidningen.

För Stockholmdirekt utvecklar Jesper Wallin, VD för Erik Wallin AB, sin syn på marknaden just nu.

– Marknaden är jättetuff, det är ju ingen hemlighet. Om vi hade haft säljstart i januari så är det möjligt att vi skulle senarelagt säljstarten. Jag tror det finns en allmän oro för vart priserna är på väg, om det är ett sluttande plan eller om situationen har bottnat,

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Brottsmisstänkt lämnar Balder direkt

Framhåller flera anledningar. Har kommit överens med Erik Selin.

Arctic köper av Magnolia

Här skulle kineserna dominerat… Men nu blir det något annat.

Huggsexa efter nya villkor

FV pekar ut favorit. 10.000–12.000 kvm på spel – besked inom kort.

Jackpot: Nytt bolag får Ikea-enhet som hyresgäst

Läs om vilka som står bakom det nya fastighetsbolaget. ”Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst”.

Stopner åter i vd-stolen

Läs lista över vilka som suttit längst i vd-stolen.

SBB köper för hela 4,3 mdr

Förvärvar 138 fastigheter i ett paket. Säljaren blir ägare i SBB.

Catella: Hög tro på starkt återhämtning i närtid

Experterna blickar in i framtiden.

Affär sprack i sista stund

Förändrade marknadsförutsättningar när tänkt affär i Stockholms CBD sprack.

Fått 50 förslag om nya lokaler

Välkänd myndighet överväger flytt. FV berättar om önskemålen.

Peter Norman om OP: ”Gäller att kavla upp ärmarna”

Oscar Properties styrelseordförande ger sin syn på bolaget, förvirringen, betalningsmissarna och vad som krävs inför framtiden.

Söker hela 17.500–25.000 kvm lokaler för stor satsning

Planerar för expansion i Stockholmsområdet. FV berättar om planerna och önskemålet. Är även redo att sälja fastighet i city.

Ikea köper för 1,4 miljarder i Paris – nära Louvren

Möbeljättens satsningen mot storstadcentrum fortsätter.

OP säljer med förlust – nära Oscars privata köp

Oscar Properties genomför ytterligare en försäljning.

Förvirrande: Jo – enhälligt om ansvarsfrihet i OP

Kort sammanfattning av årsstämman vid pressade bolaget Oscar Properties.

Tillbaka till förstasidan