Ny hotelloperatör redo inta Stockholmsområdet

Tecknat kontrakt med Peab om 200 rum vid Ulriksdal – Tuff konkurrens i närområdet. Peab har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med operatören ESS Hotell för den hotellfastighet som bolaget en längre tid planerat för vid Ulriksdals pendeltågsstation i Solna, norr om Stockholm. Genomförandet är villkorat av att Peab lyckas sälja fastigheten och därmed lösa finansieringen. Pangea har försäljningsuppdraget.

ESS har för avsikt att driva hotellet under varumärket Park Inn. För Peab handlar det om en investering på cirka 200 miljoner för att bygga hotellet som beräknas få 8.000 kvm BTA (delar av entréplanet blir butikslokaler). Hotellet ska ha cirka 200 rum och kommer att placeras vid det triangulära torg som planeras vid pendeltågsstationen. Annordia (tidigare HåP Konsult) har varit rådgivare till Peab.

Konkurrensen  i närheten blir allt tuffare, läs mer nedan, men avskräcker inte.

– Det projektet påverkar nog inte så mycket. Hotellet ligger i ett väldigt bra läge som bara blivit bättre genom tillkomsten av bland annat Nationalarenan, säger Stefan Liljebris, regionchef Peab fastighetsutveckling, till Fastighetsvärlden.

ESS Hotell är ett holdingbolag som ägs av fyra privatpersoner. Bolaget driver sedan tidigare bland annat Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad samt Barken Viking och Palace Hotell i Göteborg.

I närområdet finns idag två hotell och det har tecknats kontrakt för ett tredje. Välkända Scandic Järva Krog innehåller 215 rum och har Pandox som fastighetsägare. I närheten, och bortanför NCC:s huvudkontor, finns Ibis Styles Stockholm Järva med 183 rum i en fastigheten som Carlyle äger och som tidigare var Icas huvudkontor. Sommaren 2013 tecknade Fabege kontrakt med The Winery Hotel som ska innehålla 184 rum och stå klart hösten 2015 och som ligger vid korsningen E4/E20 (se ny bild och läs mer här). De tre hotellen summerar 582 rum.

Ytterligare en bit bort finns sedan 31 augusti Quality Hotel Friends (fastigheten ägs av Home Properties och Buchardt) som ligger i Arenastaden, mellan Friends Arena och Mall of Scandinavia. Det hotellet innehåller 399 rum.

Fastighetsvärlden Idag    2013-09-24

Fler Nyheter från förstasidan

Realplay

Viktigt med järnkoll på kostnader och skatt

Nytt avsnitt från Realplay visar på stora möjliga kostnadsbesparingar och skattebesparingar i byggprojekt genom bättre framförhållning och kontroll.

Låg bakom miljardköpet från Wallenstam

FV berättar vem som är den hemliga aktören i storaffären.

Trio får bygga 30.000 kvm vid Bromma flygplats

Stort börsbolag utökar till över 80.000 kvm byggmöjligheter.

Corem tappar på inställd obligationsemission

Minuterna efter att Corem meddelat att de ställer in en planerad obligationsemission sjönk B-aktien med 4 procent ned till en ny bottennivå.

Lista: 13 nya restauranger och kaféer till Arlanda

Läs om vilka varumärken som tar plats när Arlanda växer med 11.000 kvm. Se även var den nya ”matverandan” placeras.

Viceroys grundare: SBB ska ner ytterligare 50 procent

Blankningsfirmans grundare i inlägg på Twitter.

CBRE rekryterar ny vd – lång bakgrund i Ryssland

Ny ansvarig i Sverige. Rekryteras från konkurrent.

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Lekander lämnar SBB-toppen

Krister Karlsson tar över uppgiften.

Karlatornet nu högst i Sverige – Turning torso tvåa

FV har besökt höghuset. 80 procent av lägenheterna är sålda. Se nya bilder.

Tillbaka till förstasidan