Visionsbild över hur NK:s padelanläggning kan se ut. Den byggs på taket till p-huset Parkadeden som ligger bredvid NK-kvarteret. NK syns längst ner. Till vänster syns Hamngatan.

Ny bild: Så blir NK:s satsning på padel på taket

Nu står det klart vilken aktör som kommer driva NK:s padelsatsning som lanseras våren 2021. Uppdraget går till Ascaro, ett nystartat premiummärke inom padelmode, hälsa och träning. I april 2021 öppnar padelanläggningen på Parkadens tak. Totalt blir det fyra padelbanor.

Anläggningen kommer att vara på totalt 3.000 kvm, fördelat över två våningar, halvplan. Det kommer att bli bland annat fyra utebanor för padel, varav två med tak och två utan. Det kommer även att finnas omklädningsrum, gym och löparbana. Det kan även bli eventytor och lättare förtäring.

Företaget Ascaro är startat av modeprofilen Oscar Arrsjö och reklambyråentreprenören Christian Albinsson.

Totalt blir det fyra utebanor för padel på taket. Två av banorna kommer att ha tak.

NK är inne i en dynamisk och expansiv period där man fortsätter stärka sin position som ett varuhus i världsklass genom att ständigt utveckla sitt erbjudande inom upplevelser och service.

– När vi nu går in i NK:s nya epok, efter de senaste årens stora satsningar, vill vi fortsätta nå nya höjder och bli en än mer upplevelserik scen. Vår vision är att NK ska vara en kulturell och kommersiell teater som hela tiden överraskar och bjuder på nya upplevelser där den senaste framtidssatsningen är att förädla och nyttja taket på NK Parkaden på Regeringsgatan, konstaterar Henrik Lilja, varuhuschef på Nordiska Kompaniet, Stockholm.

Henrik Lilja fortsätter:

– Det finns idag inga padelbanor i city placerade på ett tak mitt i en premiummiljö som erbjuder mer än bara padel, som exempelvis träning och social samvaro, men också närheten till NK:s varuhus. Detta är ett ytterligare sätt att erbjuda ett starkt mervärde vi känner ligger nära vår satsning på sport och hälsa. Valet av Ascaro som samarbetspartner känns både inspirerande och nära oss då de presenterade ett långsiktigt koncept som kombinerar sporten padel med spännande möten, evenemang, träning och hälsa.

I samband med förnyelsearbetet av NK har planerna på att utveckla en padel- och träningsanläggning funnits i flera år och det har tagit lång tid att få alla bitar på plats, men nu byggs det för fullt på taket och i april nästa år slås portarna upp för en komplett padel- och träningsanläggning.

– Padel en en av världens snabbast växande sporter och växer explosionsartat i Sverige. Vi vill skapa en livsstil runt padeln med NK Parkadens tak och dess närhet till varuhuset som hemvist. Vi tror att det kan bli en väldigt uppskattad padelanläggning i absolut världsklass, säger Oscar Arrsjö, grundare av Ascaro.

Koncept- och inredningsbyrån Spik Studios står bakom interiörkonceptet, Eleiko bakom fitnessdelen och Hillerstorp för möbler och inredning.

– Vårt mål är att taket kommer att utvecklas till en inbjudande social mötesplats för stockholmare och turister – en smältdegel med padel som bas, men med spännande möten mellan människor som det stora värdet, konstaterar Christian Albinsson, medgrundare.

Banorna är på plats sedan några veckor. I april 2021 öppnar anläggningen.
Det skyddsklassade parkeringshuset Parkaden ligger bredvid NK.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Blackrock köper nybyggt

50.000 kvm, med potential för upp till 120.000 kvm.

Megaprojekt till salu

Ett av Sveriges största kontorsprojekt. Ny ägare sökes.

FV Quiz

FV-Quiz: Vad kan du om Oscar Engelbert?

Han ligger bakom två av huvudstadens nya landmärken och är ofta i rubrikerna. Vad kan du egentligen om honom?

Ner 60 procent – men motståndskraften kvarstår

Slutsatser och inblickar i framtiden.

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar – möjlig köpare pekas ut

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

Tillbaka till förstasidan