NTEX hyr 31.000 kvm av Platzer

Samarbetet mellan Platzer oc NTEX stärks i en trippelaffär. Logistikföretaget NTEX blir hyresgäst i två av de tidigare kommunicerade logistikaffärerna på Hisingen i Göteborg. Företaget väljer dessutom att etablera sitt huvudkontor om 2.900 kvm i Arendal. Uthyrningarna omfattar drygt 31.000 kvm kontors- och logistikytor.

Samarbetet mellan logistikföretaget NTEX och Platzer stärks i en trippelaffär. Uthyrningarna är på drygt 31.000 kvm LOA fördelat på 2.900 kvm kontor och en 7.000 kvm terminalbyggnad i Arendal samt en logistikbyggnad om 21 500 kvm på fastigheten Syrhåla 3:1 i Torslanda. Samtliga avtal är på 10 år och logistikbyggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Renoveringen av kontoret och byggnationen av logistikfastigheterna är i full gång och tillträde planeras till våren och hösten 2023. Logistikaffärerna har tidigare kommunicerats av Platzer som en icke namngiven hyresgäst och alla affärerna har tagits upp i Platzers kvartalsrapportering.

För NTEX innebär uthyrningarna att de nu kan erbjuda sina kunder ett attraktivt helhetserbjudande av lager- och crossdockverksamhet i direkt anslutning till Göteborgs Hamn, mitt i navet för skandinavisk logistik och transportutveckling. Nyetableringarna är en del i bolagets expansiva framtidssatsning och stärker NTEX position på den svenska marknaden.

– Vi har en stark utveckling av vår affär och gör därför ytterligare investeringar i vår infrastruktur som våra kunder kommer ha stor nytta av. Förutom i Göteborg så expanderar vi även i nya fastigheter i Helsingborg, Stockholm och Malmö, säger Thomas Ström vd på NTEX, i en kommentar.

– Vi är stolta över att kunna leverera en helhetslösning till ett sådant framåtlutat företag som NTEX. Deras trippeletablering av en större logistikanläggning vid lederna i Torslanda samt terminalverksamhet i direkt anslutning till hamnen och huvudkontor mitt i Arendals växande kontorskluster visar på spetsen och attraktiviteten i vårt erbjudande, säger Henrik Axelsson, tf. affärsområdeschef industri och logistik på Platzer.

Platzers logistikområden på Hisingen är mitt i en omfattande expansion. Totalt utvecklar Platzer nyproducerade logistikytor om cirka 200.000 kvm LOA i området varav 135.000 sker i JV-bolag tillsammans med Bockasjö.

NTEX är en privatägd logistikleverantör som erbjuder flexibla och anpassade transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt tredje- och fjärdepartslogistik. De startade 2003 i Göteborg och har sedan dess haft en kraftig expansion. I dag har de 1.000 medarbetare i 12 länder och en omsättning på 4.000 mkr/år.

 

Missa inte! Fastighetsdagen Göteborg

Den 27 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Göteborg. Det äger rum på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea närmare drömprojekt om 380.000 kvm

Niklas Zuckerman: ”Samverkan har skett i god anda och tempo”.

”Ett gift med ett fult tryne”

Bostadsministern kommenterar situationen för FV.

Stort projekt mitt på Kungsholmen

Aktuellt med hotell och takbar.

Klart: Köper unika Kurön

Fem ö-fastigheter i Mälaren har fått en ny ägare.

Bilder: Rekordpris på nya lägenheter på Sandhamn

Läs om det nya projektet bredvid Seglarhotellet.

Försäljning i city avbruten

Buden nådde inte upp till prisförväntningarna.

Bilder: Klart för bygge i nationalstadsparken

Investering i hotell- och konferensanläggning. Se hur den välkända anläggningen kommer att utvecklas.

Randstad flyttar till Fabege

En av årets större uthyrningar.

Rullande nyemission skulle kunna ge 2,5 miljarder

SBB lägger fram förslaget med nya aktier som alternativ till kontanter.

Två nya till Sergelgatan

En snabbväxande öppnar mitt i Stockholm och en klädkedja byter läge.

Redo miljardköpa logistik och bostäder

Investeringschefen berättar vad bolaget vill förvärva. Sett prisskifte i marknaden.

The Works intar 2.500 kvm hos Hufvudstaden

Hyr 2.500 kvm högt upp i kommande projektfastighet.

Hyr hela 4.700 kvm för globalt huvudkontor

Lämnar OMX-huset som ägs av Fastpartner.

Ännu en nyemission – Nivika fyller på

Befintliga ägare späds ut med 25 procent när bolaget tar in 750 mkr via en riktad nyemission.

Tillbaka till förstasidan