NREP värvar Mikael Fastén från Savills

NREP befinner sig fortsatt på en kraftig tillväxtresa. Nu stärks det svenska teamet ytterligare när Mikael Fastén ansluter till bolaget. Han tar en ledande roll inom transaktioner i Sverige. Han värvas från Savills som därmed tappat tre av fyra ur sin supervärvning för fyra år sedan.

Mikael Fastén.
Visa faktaruta

2018 avslöjade Fastighetsvärlden att Savills gjort en ”supervärvning” genom att rekrytera fyra av de allra mest respekterade transaktionsspecialisterna.

Efter att Fastén nu lämnar, och att Niklas Zuckerman och Anders Nordvall för ett halvår sedan lämnade för offensiva Logistea återstår nu endast Niklas Samuelsson ur kvartetten vid Savills. Han är fortfarande vd vid rådgivningsbolaget.

Mikael Fastén utsågs till Årets Affärskonsult 2019, av Fastighetsvärldens jury.

På mindre än två år har NREP fördubblat antalet medarbetare till över 500 personer fördelat på åtta länder och bara i Sverige är prognosen att rekrytera ytterligare 60 personer i år.

Nu ansluter Mikael Fastén i en ledande roll inom NREP:s transaktion- och inkubationsteam som idag arbetar med bland annat stadsdelscentrum, lättindustri, hotell och nya affärsområden. Fastén har gedigen erfarenhet med 25 år inom kommersiella fastighetsbranschen och transaktioner inom flertalet fastighetssegment.

Fastén kommer senast från en roll som Director i Transaktionsteamet hos Savills och har dessförinnan varit Head of Capital Markets för CBRE i Sverige.

– Jag ser fram emot att vara med på NREP:s fortsatta resa och tillsammans med alla duktiga medarbetare utveckla bolaget för att skapa hållbara fastigheter och lösningar för morgondagens behov och utmaningar. Särskilt lockas jag av NREP:s nyfikenhet kring nya tankesätt, det tydliga hållbarhetsarbetet och bolagets långsiktiga fokus. Det ska bli oerhört roligt att bidra i det arbetet, säger Mikael Fastén.

För att höja ambitionerna i den gröna omställningen expanderade NREP förra året verksamheten genom 2150, en satsning på investeringar i grön teknik, samtidigt som ett fastighetskreditbolag med grön profil förvärvades. Bolaget börjar nu också utforska investeringsmöjligheter inom närliggande infrastruktur för att bättre kunna ha en påverkan i hela stadsmiljöer.

– Med ett mål om en helt koldioxidneutral fastighetsportfölj redan 2028 vill NREP både gå före och visa vägen för hållbar stadsutveckling samtidigt som vi vill inspirera andra. I det arbetet behövs entreprenöriella, trygga och modiga personer och Mikael är just en sådan, med en otrolig förmåga att skapa bra och långsiktiga relationer. Med sin gedigna erfarenhet från hela fastighetssektorn känns det fantastiskt att han nu kliver ombord hos oss, säger Stefan Wallander, vd på NREP i Sverige.

Mikael Fastén ansluter till NREP den 2 maj.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan