NREP köper nytt bostadskvarter i Tyresö från Vasaparken

Fastighetsinvesteraren NREP fortsätter växa inom bostadssektorn när totalt 211 bostäder i området Bollmoraberg i centrala Tyresö förvärvas från Vasaparken BOAB. Redan nästa år kommer de första hyresgästerna flytta in i fastigheterna som NREP kommer äga och förvalta långsiktigt.

I centrala Tyresö förvärvar NREP 211 byggstartade hyresrätter som BOAB utvecklar med tonvikt på mindre lägenheter, varav en del studentbostäder.

Totalt rör det sig om 9.956 kvm varav 9.501 är bostäder och 455 lokalyta.

Området ligger på gångavstånd från både närservice i det växande Tyresö centrum och kollektivtrafik som snabbt tar pendlare in till Stockholm, samtidigt som det ligger ett stenkast från naturen med goda möjligheter till rekreation och friluftsliv.

Det är ett både miljömässigt och socialt hållbart projekt, där byggnaderna uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver och gestaltningen är särskilt påkostad. Innovativa och gröna mobilitetslösningar erbjuds genom bilpool och cykelpool, samt en co-working och kaféyta i bottenplan tillgängligt för de boende.

– Varje investering vi gör ska vara miljömässigt hållbar men den sociala hållbarheten är också viktig eftersom vi måste bygga med människan i centrum. Här kommer det till uttryck genom att husen får levande bottenvåningar med både kafé och co-working-ytor, men också gemensamhetsytor med rum för spel och umgänge samt gym. Tack vare att det rör sig om mindre lägenheter får också unga möjlighet till ett första boende, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP.

Vasaparken BOAB förvärvade fastigheten hösten 2019 i samband med att detaljplanen vann laga kraft och kommer fortsatt driva och färdigställa byggnationen. Det är NREP:s första projekt med Vasaparken och BOAB.

– Projektet har varit en spännande utmaning och vi har lagt ner ett omfattande arbete för att utveckla ett modernt fastighetsprojekt i linje med detaljplanens ambitiösa gestaltnings- och kvalitetsprogram. Produkten innehåller utöver bostäder även lokaler och gemensamma ytor för att skapa en social dynamik och stimulera umgänge bland de boende. Det känns extra kul att genomföra det här projektet tillsammans med NREP som är en gedigen aktör med extra höga krav gällande till exempel miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi ser fram emot att lämna över tre vackra byggnader, säger Susanne Rosjö, vd på Vasaparken BOAB.

Real advokatbyrå agerade rådgivare till NREP. Newsec och Skierfe agerade rådgivare till Vasaparken BOAB i transaktionen.

Fler Nyheter från förstasidan

Tappar attraktiv byggrätt för 13.000 kvm kontor

FV berättar vad som ligger bakom.

Storbolag vill banta bort hela 4.500 kvm

Ytterligare en stor hyresgäst vill minska sin kontorsyta.

Nytt avsnitt: Podcasten om bankkrisens påverkan

Fjärde avsnittet ute nu. Om bland annat bankkrisen, kontorshyresmarknaden och Fastpartners omsvängning.

SHF tillskjuts en miljard och Lennart Sten lämnar vd-stolen

Läs om förändringarna. Ny vd utsedd. ”Kommer att uppstå intressanta förvärvsmöjligheter”.

Folksam hyr ut 4.500 kvm kontor

Tecknat ett av årets största hyresavtal.

Stor enkät: Bästa framtidsläget utsett

92 experter har satt betyg på 28 kontorsområden i Stockholmsområdet.

Hyr 2.000 kvm på Birger Jarlsgatan

Samlokaliserar från två kontor.

Dyster profetia från Sven-Olof Johansson

Förvånad över att krisen inte har varit mer uppenbar tidigare.

Hemsö hyr ut 2.000 kvm

Fyller upp nyinköpt fastighet.

Hovrätten och de tidigare Baldertopparna

FV berättar vad som händer efter de smått chockerande domarna i tingsrätten.

Regeringen föreslår lättnader för studentbostäder

Ministern: ”Vill göra det enklare och billigare att bygga”.

Regeringen stoppar Operaplaner

Den tidigare planen på 7 miljarder kronor och expansion mot Kungsträdgården stoppas när regeringen ger nytt uppdrag till Statens fastighetsverk.

Corem säljer två 08-fastigheter för en halv miljard

Fortsätter att avyttra, enligt plan.

Tillbaka till förstasidan