Nrep köper 524 bostäder från Magnolia

Nrep utökar sin bostadsportfölj med 524 lägenheter genom att förvärva två tillgångar från Magnolia Bostad. Fastigheterna finns i Knivsta och i Brogårdsstaden i Upplands-Bro. Priset är hemligt.
Nrep har nu 3.700 bostäder under utveckling i olika faser i Sverige.

Annons

JLL och NorthCap Advisory var säljarens rådgivare.

– Med detta förvärv utökar vi vår bostadsportfölj med 524 hyreslägenheter, vilket enligt plan stärker vår närvaro i Stockholmsregionen. Affären har en bra volym i sin storlek och det är glädjande att kunna erbjuda kvalitetsbostäder i bra lägen med attraktiva hyresnivåer som ger fler människor möjlighet till ett eget hem. Fastigheterna har en hög hållbarhetsprestanda som uppfyller våra krav och vi ser fram emot att förvalta dem på ett framgångsrikt och långsiktigt sätt, säger Carl-Adam von Scheele, Sverigechef för Nrep.

Båda fastigheterna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket säkerställer en hög energiklass och låg miljöpåverkan. De är bland annat utrustade med bergvärme och solceller. De rimliga hyresnivåerna, de strategiska lägena och den genomarbetade arkitekturen bidrar även till att tillgångarna har en hög social hållbarhetsprofil.

De förvärvade bostäderna i framväxande Brogårdsstaden i Upplands-Bro, del av etapp två, omfattar ett fullt uthyrt bostadskvarter med stomme och fasad i trä, vilket innebär minskade koldioxidutsläpp både under byggnation och under byggnadernas livscykel. Trä som material bidrar även till ett bra inomhusklimat samt att det kräver mindre energi både vid tillverkning, uppförande och förvaltning. Kvarteret har en uthyrbar yta om 6.065 kvadratmeter fördelat över 112 hyreslägenheter. De färdigställdes i augusti 2022 och uppfördes med investeringsstöd.

Ångloket i centrala Knivsta består av två kvarter som färdigställs och hyrs ut i 12 etapper. Den sista etappen färdigställs under första kvartalet 2025. Totalt rör det sig om 412 hyreslägenheter om sammanlagt 17.310 kvadratmeter. Fastigheten är belägen i hjärtat av Knivsta med närhet till kommunikationer, samhällsservice och tjänster.

Nrep har under de senaste åren expanderat kraftigt inom bostäder i Sverige och har nu en portfölj med cirka 3.700 bostäder under utveckling i olika faser.

Bolaget är en del av investeringsplattformen Urban Partners som består av tre strategier med en gemensam vision inriktad på att lösa urbaniseringens utmaningar.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan