NREP dubblar åt Babyshop i Jönköping

Nu byggs logistikanläggningen i Stigamo ut för hyresgästen Babyshops räkning. Fastighetens yta dubbleras genom en utbyggnad på 22.550 kvadratmeter. I samband med expansionen förlängs även fastighetsägaren Logicenters hyresavtal med Babyshop.

I juni 2017 förvärvade Logicenters fastigheten i Stigamo, Jönköping. Anläggningen är byggd av Reach Fastigheter och strategiskt belägen i en logistisk knutpunkt med synlighet från E4. För att vidare stödja Babyshops växande e-handel expanderas nu centrallagret i tätt samarbete med Logicenters och Qvana Invest. Fastigheten expanderas med ytterligare 22.550 kvm till en total yta om 43.000 kvm.

– Anläggningen går i linje med vår strategi att utveckla och äga fastigheter med moderna specifikationer. Det är väldigt spännande att utveckla logistikfastigheten för en av landets främsta nätbutiker och vi får en otrolig insikt i de logistiska krav som framtidens e-handel ställs inför, säger Matthias Kettelhoit, kommersiell chef för Logicenters.

Utbyggnaden kommer främst att användas till pallställage då den automatiserade lagerlösningen AutoStore kommer att ta upp större delar av fastighetens befintliga del. I dagsläget sysselsätter centrallagret 60 personer på heltid. En siffra som Marcus Tagesson, vd på Babyshop, tror uppgår till några hundra personer inom några år. I samband med expansionen av anläggningen förlängs dessutom det 10-åriga ursprungskontraktet med Babyshop med 2 år.

– För att lyckas med en stark tillväxt inom e-handel är det elementärt med modern och flexibel logistik. Nu expanderar vi ytterligare och är glada att hittat starka logistiska partners i både Logicenters och Qvana Invest, säger Marcus Tagesson, vd på Babyshop.

Fler Nyheter från förstasidan

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu först bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

SBB säljer för 5 miljarder – gör snabbt klipp

Gör vinst på över en halv miljard kronor.

Bildextra: Humlegården redo storsatsa med 70.000 kvm

Planerar för stor satsning mellan Swedbanks huvudkontor och nya Grow.

Continental Apartments färdigsålt – efter tre år

Sista köparen nöjde sig inte med en lägenhet – och lyckades pruta.

Livsmedelskedja hyr 2.800 kvm av Citycon

Fastighetsbolaget fortsätter omdaningen av gallerian.

Sagax utvecklar 50.000 kvm i Veddesta

Kontor, handel och kanske hotell. Nu har ett viktigt steg tagits för satsningen intill den blivande tunnelbanestationen.

Wihlborgs miljardköper igen

Bolaget gör ytterligare en stor affär och stärker sin ställning som etta. En stor hyresgäst kan dock flytta.

Platzer delsäljer höghus

Priset motsvarar 46.800 kr/kvm. Tecknar även ett hyresavtal om drygt 5.000 kvm.

Humlegården hyr ut 1.700 kvm till Navigio på Blasieholmen

Hyr tre våningsplan i kontorshuset i centrala Stockholm.

Tillbaka till förstasidan