Castellums fastighet innehåller totalt 12.000 kvm lokaler.

Nouryon hyr 4.600 kvm av Castellum i Göteborg

Nouryon lanserar ett integrerat nordiskt företagscenter i Gamlestaden i Göteborg. Bolaget hyr 4.600 kvm av Castellum på Gamlestadsvägen 18.

CBRE var rådgivare till Nouryon.

Nouryon flyttar in under tredje kvartalet 2021. Bolaget sitter idag vid produktionssiten i Bohus, i Stenungsund, Rollsbo (Kungälv) och i Sundsvall samt i flera länder i Europa. Nu samlar bolaget alla inom affärs- och servicefunktioner i det nya kontoret i Gamlestaden, Göteborg.

Castellums aktuella fastighet innehåller totalt 12.000 kvm lokaler.

Nouryon, Sveriges största företag inom specialkemi, skapar ett integrerat företagscenter för sina närmare 400 anställda inom affärs- och servicefunktioner. Det nya, nordiska företagscentret i Göteborg, som öppnar under tredje kvartalet i år, etableras för att bättre kunna möta framtida efterfrågan på oumbärliga, hållbara lösningar i Norden.

– Det nya nordiska kontoret i Gamlestaden i Göteborg speglar Nouryons ambition att fortsätta investera i regionen, som redan har nio produktionsanläggningar i Sverige, Norge och Finland. Genom att flytta våra nyckelfunktioner till en och samma plats kommer vi att förbättra vår förmåga att växa med våra kunder, säger Johan Landfors, vd Nouryon AB och affärsområdeschef för Technology Solutions och Europa på Nouryon.

I och med att Nouryon omvandlar sin globala kundtjänst till centraliserade och integrerade servicecenters i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien, har det nya nordiska företagscentret dessutom valts till att bli företagets europeiska servicecenter.

– Göteborg valdes av flera strategiska skäl. Nouryon har en stark närvaro i Sverige med sex produktionsanläggningar och många medarbetare på västkusten. Eftersom Nouryon exporterar 85  procent av sina produkter utanför Sverige, är Göteborg, med Norden största hamn, en perfekt plats när det gäller internationell logistikkompetens. Närheten till stora universitet underlättar även för rekrytering av nya talanger, särskilt inom kemi och kemiteknik, säger Monica Tapper, personaldirektör Norden och för affärsområdet Technology Solutions på Nouryon.

Flera av Nouryons mest profilerade uppfinningar har sitt ursprung i Norden, till exempel Levasil och Bermocol för vattenbaserade färger med lång livslängd och hög kvalitet. Härifrån kommer också Kromasil, en unik teknik för att rena insulin, och Expancel, expanderbara mikrosfärer som finns i ett stort utbud av produkter runt om i världen – från färgen på dina väggar till bilen du kör, skorna du går i och i förpackningen som skyddar din mat. De minskar också kostnader och miljöpåverkan eftersom de kräver mindre råmaterial.

– Forskning och utveckling är centralt för Nouryon. Att förstå våra kunders hållbarhetsbehov och omvandla dem till innovativa lösningar är nyckeln till vårt företags framtid”, säger Landfors.

– Våra forsknings- och utvecklingsteam kommer att vara kvar på sina nuvarande platser i Sverige; Stenungsund, Bohus och Sundsvall.

Det nya nordiska företagscentret ligger på Gamlestadsvägen 18 i Göteborg.

I Kungälv är Nouryon (Akzo Nobel AB) idag hyresgäst nos Nyfosa.

Missa inte! Fastighetsdagen Göteborg

Den 27 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Göteborg. Det äger rum på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Utses till ny region-vd för Castellum Väst

Efterträder Mariette Hilmersson. Blir ansvarig för 30 miljarder.

Brunswick hyr 1.600 kvm av Humlegården

Lämnar The View. Tar över lokaler efter Stockholms Handelskammare.

Lars Göran Bäckvall avliden

Medgrundaren till NP3 och tillika styrelseledamoten i bolaget och i Emilshus har avlidit.

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

Tillbaka till förstasidan