Castellums fastighet innehåller totalt 12.000 kvm lokaler.

Nouryon hyr 4.600 kvm av Castellum i Göteborg

Nouryon lanserar ett integrerat nordiskt företagscenter i Gamlestaden i Göteborg. Bolaget hyr 4.600 kvm av Castellum på Gamlestadsvägen 18.

CBRE var rådgivare till Nouryon.

Nouryon flyttar in under tredje kvartalet 2021. Bolaget sitter idag vid produktionssiten i Bohus, i Stenungsund, Rollsbo (Kungälv) och i Sundsvall samt i flera länder i Europa. Nu samlar bolaget alla inom affärs- och servicefunktioner i det nya kontoret i Gamlestaden, Göteborg.

Castellums aktuella fastighet innehåller totalt 12.000 kvm lokaler.

Nouryon, Sveriges största företag inom specialkemi, skapar ett integrerat företagscenter för sina närmare 400 anställda inom affärs- och servicefunktioner. Det nya, nordiska företagscentret i Göteborg, som öppnar under tredje kvartalet i år, etableras för att bättre kunna möta framtida efterfrågan på oumbärliga, hållbara lösningar i Norden.

– Det nya nordiska kontoret i Gamlestaden i Göteborg speglar Nouryons ambition att fortsätta investera i regionen, som redan har nio produktionsanläggningar i Sverige, Norge och Finland. Genom att flytta våra nyckelfunktioner till en och samma plats kommer vi att förbättra vår förmåga att växa med våra kunder, säger Johan Landfors, vd Nouryon AB och affärsområdeschef för Technology Solutions och Europa på Nouryon.

I och med att Nouryon omvandlar sin globala kundtjänst till centraliserade och integrerade servicecenters i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien, har det nya nordiska företagscentret dessutom valts till att bli företagets europeiska servicecenter.

– Göteborg valdes av flera strategiska skäl. Nouryon har en stark närvaro i Sverige med sex produktionsanläggningar och många medarbetare på västkusten. Eftersom Nouryon exporterar 85  procent av sina produkter utanför Sverige, är Göteborg, med Norden största hamn, en perfekt plats när det gäller internationell logistikkompetens. Närheten till stora universitet underlättar även för rekrytering av nya talanger, särskilt inom kemi och kemiteknik, säger Monica Tapper, personaldirektör Norden och för affärsområdet Technology Solutions på Nouryon.

Flera av Nouryons mest profilerade uppfinningar har sitt ursprung i Norden, till exempel Levasil och Bermocol för vattenbaserade färger med lång livslängd och hög kvalitet. Härifrån kommer också Kromasil, en unik teknik för att rena insulin, och Expancel, expanderbara mikrosfärer som finns i ett stort utbud av produkter runt om i världen – från färgen på dina väggar till bilen du kör, skorna du går i och i förpackningen som skyddar din mat. De minskar också kostnader och miljöpåverkan eftersom de kräver mindre råmaterial.

– Forskning och utveckling är centralt för Nouryon. Att förstå våra kunders hållbarhetsbehov och omvandla dem till innovativa lösningar är nyckeln till vårt företags framtid”, säger Landfors.

– Våra forsknings- och utvecklingsteam kommer att vara kvar på sina nuvarande platser i Sverige; Stenungsund, Bohus och Sundsvall.

Det nya nordiska företagscentret ligger på Gamlestadsvägen 18 i Göteborg.

I Kungälv är Nouryon (Akzo Nobel AB) idag hyresgäst nos Nyfosa.

Fler Nyheter från förstasidan

Projekt

Träigt kontor med hållbarhet i fokus – "en profilbyggnad"

En iögonfallande skapelse sträcker sig mot Uppsalahimlen. Nära centralstationen börjar Vasakronans klenodfastighet Magasin X närma sig färdigställande.

Serneke ändrar i ledningsgruppen – fyra nya namn

”Vi avser nu accelerera tempot i vårt förändringsarbete för att stärka bolagets konkurrenskraft”.

360 miljoner försvann – stark koppling till Nord

Fastighetsobligationerna som blev värdelösa – nu väcks grupptalan mot skandalbolaget och ett flertal rådgivare.

Bildextra: Så ska en av Stockholms fulaste bli vacker

Utökar tidigare tryckeri med vattennära bostäder,

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste: Klättrar rejält efter dunderköpet

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Årets Rookie finns på plats 36. Hela åtta nya namn i år.

Klart: Ikea förvärvar mitt i London

”Ett spännande steg framåt i vår resa mot att bli en mer tillgängliga”. FV:s avslöjande bekräftas.

Anvisar mer mark i heta 08-området – planerar kontor

Totalt föreslås cirka 7.500 kvm BTA kontor motsvarande 450 arbetsplatser.

NCC vann kampen om PwC

Hyr ut fyra våningar kontor i nytt projekt. Nu 60 procent uthyrt.

Randviken nära köp för 2.750 miljoner

”Ett stort steg närmare vårt mål om 10 miljarder kronor 2023”.

Corem hyr ut 3.800 kvm till filmbolag i NYC

”Vi ser att uthyrningsmarknaden återhämtar sig väl i New York”.

Karamell i Gamla stan till salu

Ligger nära fastigheten som såldes för brutala 200.000 kr/kvm. FV berättar vad som är till salu.

Tung dom för Kilenkrysset

Sålde marken för 20 mkr 2012 – med option om återköp: ”Ett handslag räcker tydligen inte i den här kommunen.”

Offensiv bostadsaktör köper för över halv miljard

En av säljarna blir ny delägare i bolaget.

Så blir nya NK i Göteborg

Arkitekttävling avgjord. Hufvudstaden planerar för en om- och tillbyggnad.

Tillbaka till förstasidan