Castellums fastighet innehåller totalt 12.000 kvm lokaler.

Nouryon hyr 4.600 kvm av Castellum i Göteborg

Nouryon lanserar ett integrerat nordiskt företagscenter i Gamlestaden i Göteborg. Bolaget hyr 4.600 kvm av Castellum på Gamlestadsvägen 18.

CBRE var rådgivare till Nouryon.

Nouryon flyttar in under tredje kvartalet 2021. Bolaget sitter idag vid produktionssiten i Bohus, i Stenungsund, Rollsbo (Kungälv) och i Sundsvall samt i flera länder i Europa. Nu samlar bolaget alla inom affärs- och servicefunktioner i det nya kontoret i Gamlestaden, Göteborg.

Castellums aktuella fastighet innehåller totalt 12.000 kvm lokaler.

Nouryon, Sveriges största företag inom specialkemi, skapar ett integrerat företagscenter för sina närmare 400 anställda inom affärs- och servicefunktioner. Det nya, nordiska företagscentret i Göteborg, som öppnar under tredje kvartalet i år, etableras för att bättre kunna möta framtida efterfrågan på oumbärliga, hållbara lösningar i Norden.

– Det nya nordiska kontoret i Gamlestaden i Göteborg speglar Nouryons ambition att fortsätta investera i regionen, som redan har nio produktionsanläggningar i Sverige, Norge och Finland. Genom att flytta våra nyckelfunktioner till en och samma plats kommer vi att förbättra vår förmåga att växa med våra kunder, säger Johan Landfors, vd Nouryon AB och affärsområdeschef för Technology Solutions och Europa på Nouryon.

I och med att Nouryon omvandlar sin globala kundtjänst till centraliserade och integrerade servicecenters i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien, har det nya nordiska företagscentret dessutom valts till att bli företagets europeiska servicecenter.

– Göteborg valdes av flera strategiska skäl. Nouryon har en stark närvaro i Sverige med sex produktionsanläggningar och många medarbetare på västkusten. Eftersom Nouryon exporterar 85  procent av sina produkter utanför Sverige, är Göteborg, med Norden största hamn, en perfekt plats när det gäller internationell logistikkompetens. Närheten till stora universitet underlättar även för rekrytering av nya talanger, särskilt inom kemi och kemiteknik, säger Monica Tapper, personaldirektör Norden och för affärsområdet Technology Solutions på Nouryon.

Flera av Nouryons mest profilerade uppfinningar har sitt ursprung i Norden, till exempel Levasil och Bermocol för vattenbaserade färger med lång livslängd och hög kvalitet. Härifrån kommer också Kromasil, en unik teknik för att rena insulin, och Expancel, expanderbara mikrosfärer som finns i ett stort utbud av produkter runt om i världen – från färgen på dina väggar till bilen du kör, skorna du går i och i förpackningen som skyddar din mat. De minskar också kostnader och miljöpåverkan eftersom de kräver mindre råmaterial.

– Forskning och utveckling är centralt för Nouryon. Att förstå våra kunders hållbarhetsbehov och omvandla dem till innovativa lösningar är nyckeln till vårt företags framtid”, säger Landfors.

– Våra forsknings- och utvecklingsteam kommer att vara kvar på sina nuvarande platser i Sverige; Stenungsund, Bohus och Sundsvall.

Det nya nordiska företagscentret ligger på Gamlestadsvägen 18 i Göteborg.

I Kungälv är Nouryon (Akzo Nobel AB) idag hyresgäst nos Nyfosa.

Fler Nyheter från förstasidan

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Ska hitta privat ägare vid stor kommunal försäljning

29.000 kvm i attraktivt läge i haussad ort.

Succé för nytt magasin om innovation – läs gratis

Fastighetsvärldens nya magasin om Innovation och fastigheter har fått ett mycket positivt mottagande.

Köper för 727 mkr i Sundbyberg

230 bostäder ingår i projektet. Nära nya tvärbanan.

Miljardsäljer logistikpaket – köparen tar stor vakansrisk

Sex projekt om totalt 130.000 kvm lokaler. FV berättar var fastigheterna finns.

Hyr ut 1.800 kvm i höga Kineum

Endast 15 procent återstår att hyra ut i duons hyllade projekt.

Bygger rekordstor padelhall

Castellums anläggning kommer innehålla hela 20 banor.

Storvinst: Säljer del av Tre Kronor för hela en miljard

25 fastigheter ingår i affären. FV berättar om vinsten.

Slättö och SIBS i första affären på väg till 10 miljarder

Johan Karlsson: ”Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare”. FV berättar var sex av projekten finns.

Tillbaka till förstasidan