Norskt proptech-företag expanderar till Sverige

Det norska proptech-företaget Bygr har ingått sitt första samarbete utanför Norges gränser. Börsnoterade Aros Bostad blir första kund i Sverige.

Fakta om Bygr

Bygr är ett norskt IT-bolag som har utvecklat en samarbetsplattform för bygg- och fastighetsbranschen. Plattformen är anpassad för de som hanterar tillval, byggändringar, drift- och underhållsdokumentation, kvalitetssäkring, överlämning  samt felanmälan och garantiärenden. På kundlistan finns bland andra AF-Gruppen, Peab, Veidekke, Consto och Betonmast. Bland de största ägarna finns det norska investmentbolaget Kistefos, AF Gruppen och Construct Venture.

Visa faktaruta

Bygr har idag 27 anställda varav två i Sverige, planen är att växa mycket på kort tid och tillökning till kontoret i Stockholm väntas inom en snart framtid.

Aros Bostad har utvecklat bostäder sedan 2006 och är idag en av de största bostadsutvecklarna på den svenska marknaden.

– Signeringen med Aros Bostad är en stor milstolpe för Bygr. Det markerar att vi nu har etablerat oss i Sverige, men samtidigt är de också vår första kund utanför Norge. Avtalet markerar därför också starten på vår internationella resa, säger grundare och VD för Bygr, Guy Montuelle.

Bygr har sitt huvudkontor i Bergen på västkusten i Norge. På bara några få år har bolaget etablerat sig som en ledande systemleverantör för tillvalshantering, kvalitetssäkring och eftermarknad på den norska marknaden. Genom Bygrs plattform får bostadsköpare en samlad kundresa, de gör bland annat sina inredningsval och delges sin digitala bopärm via sin bostadssida. Samtidigt kan byggherre, entreprenörer och leverantörer samverka med varandra i ett gemensamt system. Kundresan och kundupplevelsen blir enhetlig samtidigt som alla involverade får bättre kontroll och kan dela sitt arbete genom hela projektets livscykel, från tillval till garantitidens utlöpande.

Flera av de ledande bostadsutvecklarna i Norge står på kundlistan och mer än 600 underentreprenörer använder plattformen idag. Aros Bostad är alltså Bygrs första kund i Sverige.

– Det var ett relativt snabbt beslut för Aros. Jag hoppas att det beror på vår gedigna erfarenhet runt dessa processer och flexibiliteten i vårt system. Jag tror att det var tydligt för Aros hur väl vårt system möter deras behov och att utvecklingspotentialen samtidigt är stor.  Det har känts som en perfekt match från start, både professionellt och personligt. Vi ser fram emot ett långt och tätt samarbete med en så framåtlutad aktör som Aros Bostad, säger Emmie Grut, Sales Manager på Bygr Sverige.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Rik privatfamilj vill köpa – redo förvärva för miljarder

Letar efter volymer om minst 1.000 lägenheter. Berättar för FV.

Tillbaka till förstasidan