Illustration: Tyréns Arkitekter

Nordvestor laddar upp – ger uppdrag till NCC

NCC ska på uppdrag av Nordvestor Fastigheter bygga två fastigheter i centrala Skellefteå. Ett med kontor i fyra plan och ett bostadshus med 23 hyresrätter. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 145 miljoner kronor.

– Skellefteå är en stad som växer och därmed ökar även behovet av fler bostäder, arbetsplatser och ytor för service och handel. Nu genomför vi den andra etappen av utbyggnaden av kvarteret Oxen där vi tillsammans med NCC kommer bygga moderna kontorslokaler, handelsytor och lägenheter i två olika hus mitt i staden, säger Per Kågström, förvaltare Nordvestor.

Kontorshuset byggs i fyra våningar och får moderna och effektivt anpassade kontorsytor om totalt 2 800 kvadratmeter. Huset får även en takterrass. På markplan i huset byggs handelslokaler om 1 500 kvadratmeter och under huset byggs en källare med parkeringsplatser.

Bostadshuset byggs i sex våningar och kommer att innehålla 23 yteffektiva hyresrätter på 70 kvadratmeter vardera. Huset byggs med höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval samt med fasad i underhållsfritt tegel. Allt för låga drifts- och underhållskostnader. I anslutning till huset kommer det även att anläggas grönytor för de boende.

– Just nu är vi i slutfasen av den första etappen av kvarteret Oxen där vi på uppdrag av Nordvestor håller på att färdigställa Norrlands mest moderna parkeringshus med 260 parkeringsplatser. Parkeringshuset kommer öppna lagom till julhandeln 2020.
I december sätter vi sedan spaden i marken för den andra etappen av kvarteret, det ser vi fram emot, säger Peder Dahlberg, projektchef NCC Building Norrland.

Byggstart sker vid årsskiftet 2020/2021. Färdigställandet sker successivt. Kontorsytorna beräknas vara inflyttningsklara sommaren 2022, handelslokalerna under hösten samma år och bostäderna vid årsskiftet 2022/2023.

Affären uppgår till cirka 145 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan