Nordr sålde 1.515 bostäder för 7,9 miljarder 2021

Nordr sålde under 2021 bostäder för 7,9 miljarder brutto (6,2 miljarder netto), där Sverige svarade för ca 4,9 miljarder och Norge för 3,0 miljarder. Jämfört med 2020 sålde Nordr för totalt 9 miljarder, alltså en minskning med 12 procent.

Netto är den totala försäljningen inklusive JV-projekt. Brutto är rensad och består av Nordrs andel.

Nordr sålde 568 bostäder (461 netto) under årets avslutande kvartal, varav 407 i Sverige och 161 i Norge. Under året sålde Nordr 1.515 bostäder (1.218 netto), varav 709 bostäder i Stockholm.

– Vi har varit framgångsrika i att ta stora positioner i de växande storstäderna. Det, i kombination med ett tydligt fokus på läge och kvalitet och på att göra det enkelt för kunderna att köpa av Nordr, gör att vi har attraktiva projekt som våra kunder efterfrågar, säger Pål Aglen, tillförordnad koncernchef.

Nordr utvecklar bostäder i sju av de största städerna i Skandinavien – Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige och Oslo, Trondheim, Bergen och Stavanger i Norge. I samtliga städer råder fortsatt stor efterfrågan på nya bostäder.

– I Sverige har produktionen av nya bostäder ökat, men det gäller främst hyresrätter. För bostadsrätter ser vi ett stort sug efter nya alternativ, främst större lägenheter till trångbodda nittiotalister som nu börjat sätta bo. Trots stigande säljpriser och byggpriser ser vi en urstark efterfrågan även för våra norska projekt, säger Pål Aglen.

Aglen tillägger att Nordrs försäljning stärks av att bolaget under 2021 tagit ambitiösa hållbarhetsmål, bland annat genom att jämställa hållbarhet med ekonomiska resultat. Bolaget har även förbundit sig att minska sina utsläpp av växthusgaser med 40 procent före utgången av 2025.

– Nordr har arbetat aktivt med hållbarhet i många år och var först i Sverige med att Svanenmärka sina bostäder, och har levererat det största BREEAM-certifierade bostadsprojektet i Norge genom Nyegaardskvartalet. Idag är kunderna så medvetna att det inte går att gena, utan man måste visa att man menar allvar för att bli vald, menar Aglen.

Antalet bostäder i produktion uppgick vid årets slut till 3.207 mot 2.552 motsvarande period 2020. Nordrs andel är 2.660 bostäder. Nordr byggstartade 712 bostäder under sista kvartalet 2021, och 1.371 bostäder för helåret 2021.

Säljgraden för bostäder i produktion uppgick till 89%. Det är högre jämfört med ett år sedan när siffran var 76 procent.

Fler Nyheter från förstasidan

Affär mellan Point och Diös kraschar

Avbryter affären med hänvisning till förändrade finansiella villkor.

Batljan: ”Vi är självkritiska”

SBB:s vd i intervju om bolagets kommunikation, om kommande miljardförsäljingar och hur han och kollegorna mår.

Alla elva dömda har överklagat

FV berättar vad som hänt och vad som väntar framöver.

Hotell byter ägare – option om att köpa fastigheten

1800-talsbyggnad med sjöläge.

Tio kända krogar får indraget alkoholtillstånd

Hufvudstaden har nobbat ägarskiften. FV redogör för mejl mellan parterna.

K2A skjuter upp byggstarter

Varslar majoriteten av personalen i bolag. Flyttar fram mål.

Hyr ut 2.500 kvm i historisk miljö

JV tecknar avtal. Advokatfirma flyttar in.

Slakt: Flykt från fastigheter

33 bolag i lista. Nio hade vid klockan 11 backat med mer än 5 procent. Endast ett bolag ligger på plus för de senaste 12 månaderna.

SBB:s drag – säljer för 436 miljoner

26.000 kvm ingår i affären.

Klart: Comeback som vd – vill känna affärstempo

Berättar för FV om återkomsten.

Boverket: Bostadsbyggandet bromsar in

Samtidigt skrivs behovet av nya bostäder upp. Ny rapport.

Anställer för fortsatt tillväxt

Fyra nyrekryteringar på plats.

Jättenotering skjuts fram

Satt på paus. Skulle blivit största noteringen sedan 2015.

Sammanslagning skapar bolag för miljard i norr

Två bolag går samman och bildar en gemensam fastighetskoncern.

Tillbaka till förstasidan