Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

Nordr flyttar kontoret till AL i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med bostadsutvecklaren Nordr som flyttar sitt svenska kontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 1.300 kvm. Nordr lämnar därmed Fabege och Arenastaden i Solna.

Annons

Nordr hör på något sätt nästan hemma i Hagastaden. Bolaget har utvecklat tre projekt i egen regi; Haga Terrassen, Haga Venue och Haga Boulevard. Genom hälftenägda dotterbolaget Folkhem utvecklar man även projektet Cederhusen, ett av världens största projekt i massivt trä.

Samtliga projekt ligger tvärs över gatan från det nya kontoret på Norra Stationsgatan dit Nordr flyttar sitt svenska kontor i november.

– Det känns symboliskt och rätt att vi får en så nära koppling till våra egna projekt. Dessutom ser vi Hagastaden som ett spännande och dynamiskt område med bra kommunikationer och intressant framtid, säger Nordr Sveriges vd Biljana Pehrsson.

Nordr har idag sitt kontor på Pyramidvägen 7 i Arenastaden, Solna. Den aktuella fastigheten där, Farao 20, ägs av Fabege.

Nordr har tidigare kommunicerat planer för att flytta sitt kontor till det egna projekt man planerar i Södra Hagalund, om totalt 74.000 kvm kontor och bostäder, intill den nya tunnelbanestationen som ska byggas längs Solnavägen.

FV saknar kännedom om hur långt kontraktet är med Atrium Ljungberg.

Under de senaste månaderna har flera företag tecknat hyresavtal i Mineralvattenfabriken, bland andra Zmarta Group som valt huset för sitt nya huvudkontor. Sedan tidigare är bland andra appbolaget Wolt och Kry hyresgäster. I kvarteret finns också ett flertal gallerier, hotell samt restauranger och takbarer.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Granne med Mineralvattenfabriken ligger det så kallade PV-palatset som nu renoveras för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflytt under 2024. I kvarteret ligger även Industricentralen, en ikonisk tegelbyggnad som bland annat huserar ett flertal arkitektkontor och gallerier. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med

50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av stadens största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

– Vi är väldigt glada att välkomna Nordr till Mineralvattenfabriken. Precis som vi har de på nära håll sett den fantastiska utvecklingen och vilket intresse det finns för Hagastaden, både för de nya, ultraurbana delarna och inte minst för de äldre industrifastigheterna som gränsar till Vasastan, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Nordr är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Missa inte! Fastighetsdagen Uppsala 2024

Den 9 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Uppsala. Seminariet äger rum på Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Missa inte! Bostadsdagen 2024

Den 6 mars är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Porträttet

Seglatsen som ändrade allt

Bengt Malmegård om yoga, affärerna, och att fortsätta bygga för framtiden.

Listor: Högsta priserna för markanvisningar 2023

Fem högsta priserna i huvudstaden och fem högsta utanför. Se vilka som förvärvat.

Kvalitena delsäljer – ny ägare till klenoder på Östermalm

Uppgift till FV: Svårsålt. Fyra fastigheter berörs av affären, bland annat den på Strandvägen 5a. Värderats till 1,7–1,8 miljarder.

Balder lämnat Ryssland – Lindeborg kämpar

Fem svenska fastighetsbolag nu i mål med planen att lämna Ryssland.

Byggstartar 20 våningar – blir Sollentunas högsta

Nästan hälften av bostäderna i höghusprojektet har bokats av köpare.

Rekryterarna spanar…

Hur ser det ut med rekryteringar kopplade till teknisk kompetens, och vart är marknaden på väg? Real Competence utreder.

Erik Nyman till JLL

Rekyterat ny head of research.

En av Stockholms allra största till salu

FV berättar om en riktigt stor försäljning som kan vara på gång. Svår marknad testas på riktigt.

Största markanvisningar för lokaler under 2023

Högsta priserna och största volymerna redovisas.

Bildextra: CA satsar på exklusiva kanalvillor

Pris: 25–31 miljoner. ”Liknar inget annat du kan hitta i Sverige”.

Stockholm och Norrland i topp – och botten

Ny statistik från SCB. FV listar snabbväxarna.

Ramboll söker nya kontor

Vasakronan och Platzer kan tappa stor hyresgäst i Stockholm respektive Göteborg.

Affär för hela 180.000 kr/kvm i city

Hög köpeskilling när fastighet i centrala Stockholm byter ägare.

Advokatbyrå i city flyttar

Flyttar till fastighetsbolagets storköp.

Tillbaka till förstasidan