Nordhalla köper 1.400 lägenheter i Katrineholm

Annons

1.400 lägenheter får delvis ny ägare. Heimstaden och Nordhalla har ingått avtal där Nordhalla per den 1 oktober förvärvar hela Heimstadens Katrineholmsbestånd. Nordhalla finansierar förvärvet genom att utnyttja del av det sedan tidigare beviljade löftet om aktieägartillskott och aktieägarlån från Nordhallas ägare.

Efter förvärvet äger Nordhalla bostadsfastigheter i centrala lägen i Uppsala, Katrineholm, Växjö, Karlskrona, Vetlanda, Ljungby och orter i norra Skåne, omfattande drygt 6.000 lägenheter med ett fastighetsvärde om ca 4 miljarder kronor.

– Katrineholmsportföljen utgör ett naturligt komplement till och passar väl in i Nordhallas nuvarande fastighetsportfölj. Vi är glada över att kunna utveckla samarbetet med Nordhallas övriga ägare Alecta samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser, säger Heimstadens VD Patrik Hall.

– Vi ser förvärvet av centralt belägna och välskötta bostadsfastigheter i Katrineholm, drygt 1.400 lägenheter, som en bra och långsiktig förvaltningsenhet i en region med goda framtidsutsikter. Nordhalla Fastigheter diskuterar även andra förvärv där vi som långsiktig aktör hoppas kunna bidra till utvecklingen på bostadsmarknaden, säger Kent Jonsson, ansvarig för indirekta fastigheter på Alecta och ordförande i Nordhalla Fastigheter AB.

Heimstaden förvärvade fastigheterna i Katrineholm i två köp, under 2007 och 2008. Alla fastigheter ligger centralt, inom tio minuters promenad från torget.

I Katrineholm bor cirka 33.000 invånare, varav 22.500 i centralorten. Befolkningsutvecklingen har varit stabil. Staden är en av nio kommuner i Sörmland. Kommunen är bland annat känd för att erbjuda utmärkta tågförbindelser och för att ha blivit utsedd till ”Sveriges tråkigaste stad” av Expressen 2007. Största arbetsgivare är Katrineholms kommun, landstinget Sörmland, SKF Mekan, Ericsson och Kronfågel.

Nordhalla Fastigheter bildades vid halvårsskiftet 2013. Bakom bolaget står Alecta, Heimstaden, samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-15

 

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan