Niam utvecklar Haninge Centrum med handel och fler bostäder

Haninge Centrum, söder om Stockholm, står inför en omfattande utveckling och komplettering av handel, bostäder och ett nytt restaurangutbud. Som en del av detta förvärvar Niam av Stena Fastigheter, ca 2 000 kvm av de handelsytor som vetter mot Poseidons torg.

Nu under hösten startar planerna för en större utveckling av Haninge Centrum och dess direkta närområde. Haninge Centrum med dess omgivning har redan idag flera viktiga mötesplatser men området ska stärkas ytterligare som navet och hjärtat i kommunens stadsutveckling med direkt koppling till serviceutbud, handel och nya bostäder vid Haninge Centrum.

Exempel på förändringar som Niam planerar att genomföra är ett rejält ansiktslyft av köpcentret och dess entréer ut mot Poseidons torg. Större glasytor, genomtänkt belysning och framflyttad fasad kommer att leda till ett mer välkomnande centrum och förbättrad tillgänglighet. En av de nya hyresgästerna som tecknat avtal med Niam är Medfit som under sommaren 2023 öppnar en 1 500 kvm stor anläggning för träning, rehabilitering och vård.

De planerade nya bostäderna ska öka tryggheten och förtätningen i området samt skapa flöden till Haninge Centrum. De boende får direkt närhet till service, kollektivtrafik och upplevelser via exempelvis Haninge kulturhus.

– Vår vision med Haninge Centrum är att det ska bli en plats där människor bor och lever sina liv, arbetar och umgås. Allt finns på nära avstånd – en 15-minutersstad i miniformat. Med fler invånare och bostäder skapar vi och kommunen tillsammans underlag för mer service och en rikare stadskärna, säger Hans Lisserkers, Head of Project Development, Niam.

Niam och Haninge kommun kommer att intensifiera samarbetet under hösten och starta planeringen för utvecklingen av Haninge centrum och dess närmaste omgivning som ska resultera i en trygg och attraktiv centrummiljö där extra fokus läggs på en hållbar och grön utemiljö, där parkeringsytor omvandlas till trevliga vistelsemiljöer såsom lummiga torg, gångstråk och mini-parker. Befintlig parkering vid Haninge Centrum placeras under byggnader och utemiljöer.

– Cirka 60 000 invånare kan komma att bo i Haninges centrala delar år 2050 när vi går från förort till stad. Utvecklingen av Haninge Centrum och Poseidons torg är en mycket viktig del i detta och vi är glada att vi nu har en Centrumutvecklare som vill gå hand i hand med oss när vi bygger stad, och utvecklar såväl nya bostäder som service, kultur och grönområden, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Haninge kommun.

Utvecklingen av centrala Haninge är ett viktigt steg i Haninge kommuns utveckling från förort till stad. Med den nya, hållbara stadsutvecklingsplanen för den regionala stadskärnan Haninge knyts Handen, Vega och Brandbergen samman med 17 000 nya bostäder och en trygg och levande stadsmiljö med butiker, service, restauranger och verksamheter, i attraktiva lägen med goda kommunikationer. Haninge ska erbjuda trygga och upplevelserika kvarter, platser, stråk och byggnader som ger utrymme för idrott, grönska, återhämtning och ny energi.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Tillbaka till förstasidan