Niam lanserar coworking i nya EQ Sthlm

EQ Sthlm är Niams nya satsning på flexibla kontor i Värtahamnen i det hus som tidigare gick under namnet UNO (Hangövägen 29). Byggnaden omfattar 24.000 kvadratmeter med ett helt våningsplan avsatt för coworking där hyresgästerna har möjlighet till kortare kontrakt och flexibla kontorsytor.

Annons

Niams nya kontorssatsning EQ Sthlm är en del av den första etappen av utvecklingen av Värtahamnen. Huset och kontorsytorna har genomgått en totalrenovering med fokus på flexibla lösningar för hyresgästerna och hyreskontrakt kan tecknas på lång eller kort sikt. Lokalerna kan nyttjas som coworking eller som ett eget kontor. Det finns även möjlighet att prenumerera på sin inredning via Nornorm i huset. Via uthyrning av kontorsinredning vill Nornorm bidra till klimatomställningen och deras showroom i EQ välkomnar både Niams hyresgäster och externa besökare.

– Vi ser en stor efterfrågan på flexibla lösningar och coworking i Stockholm, pandemin har helt klart ändrat kontorsmarknaden. Stockholms stad och vi fastighetsaktörer har nu en unik chans att bygga upp ett nytt område i Värtahamnen som är 100 procent anpassat till de nya behoven. EQ Sthlm är först ut och inom kort byggstartar vi på Niam The Dockworks med yterligare 32 000 kvadratmeter kontorsyta samt nyproduktionsprojektet Hangö med   5 900 kvadratmeter, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam.

Närmaste granne till hyresgästerna i EQ Sthlm är Scandic Hotels som ligger i samma byggnad. Hotellet kommer att genomgå en omfattande utveckling och modernisering. Ombyggnationen förväntas starta nu i december och innefattar bland annat en ny wellnessavdelning, en takbar, en ny restaurang samt 40 nya hotellrum. Hotellet planeras öppna för gäster sommaren 2024 och kommer då att bestå av totalt 323 rum.

EQ står för East Quay, den engelska benämningen för östra kajen. I byggnaden finns lokaler i storlekarna 32 – 1 648 kvadratmeter på en total kontorsyta om 8 400 kvadratmeter, varav hälften redan är uthyrt. Fastigheten kommer att certifieras med den internationella miljöcertifieringen BREEAM. Med bil finns direkt access till Norra länken och Gärdets T-bana ligger inom gångavstånd från EQ Sthlm.

Fler Nyheter från förstasidan

”Det är en enorm hyresförlust och stor skada”

Drabbad fastighetsägare berättar för Fastighetsvärlden om vad som händer nu, efter raset utanför Stenungsund.

Logistea dubblar till 13 miljarder

Framstående fastighetsinvesterare storägare i båda. Zuckerman till FV: ”Matchar varandra oerhört väl”.

Bildextra: Höghus tar plats i ny stadsdel

Utökar med 189 lägenheter. Byggnaderna blir 19, 16 och 7 våningar höga.

Västerås köper stationshuset av Jernhusen

Västeråsbolaget VCAB köper Jernhusens 51 procent.

SPG, Oslo

Köper FutureBuilt-projekt

Cirkulärbostadsprojekt som innefattar 240 bostäder.

Ny skola i Stockholm blir inte av

Behovet av skolplatser sjunker kraftigt – då läggs planen på grundskola och idrottshall ner.

Hyr ut 3.600 kvm

Det noterade bolaget tappar även två hyresgäster.

Bygger nytt i Solna

Smått historiskt besked.

Får toppjobb av regeringen

Ska leda Sverige till spets.

Logistik-vakanser dubblats – stabilare framöver

Se utvecklingen i 14 heta delmarknader i Stockholms- och Göteborgsområdet.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Liljewall, Malmö, EON.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Tillbaka till förstasidan