Niam lanserar coworking i nya EQ Sthlm

EQ Sthlm är Niams nya satsning på flexibla kontor i Värtahamnen i det hus som tidigare gick under namnet UNO (Hangövägen 29). Byggnaden omfattar 24.000 kvadratmeter med ett helt våningsplan avsatt för coworking där hyresgästerna har möjlighet till kortare kontrakt och flexibla kontorsytor.

Niams nya kontorssatsning EQ Sthlm är en del av den första etappen av utvecklingen av Värtahamnen. Huset och kontorsytorna har genomgått en totalrenovering med fokus på flexibla lösningar för hyresgästerna och hyreskontrakt kan tecknas på lång eller kort sikt. Lokalerna kan nyttjas som coworking eller som ett eget kontor. Det finns även möjlighet att prenumerera på sin inredning via Nornorm i huset. Via uthyrning av kontorsinredning vill Nornorm bidra till klimatomställningen och deras showroom i EQ välkomnar både Niams hyresgäster och externa besökare.

– Vi ser en stor efterfrågan på flexibla lösningar och coworking i Stockholm, pandemin har helt klart ändrat kontorsmarknaden. Stockholms stad och vi fastighetsaktörer har nu en unik chans att bygga upp ett nytt område i Värtahamnen som är 100 procent anpassat till de nya behoven. EQ Sthlm är först ut och inom kort byggstartar vi på Niam The Dockworks med yterligare 32 000 kvadratmeter kontorsyta samt nyproduktionsprojektet Hangö med   5 900 kvadratmeter, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam.

Närmaste granne till hyresgästerna i EQ Sthlm är Scandic Hotels som ligger i samma byggnad. Hotellet kommer att genomgå en omfattande utveckling och modernisering. Ombyggnationen förväntas starta nu i december och innefattar bland annat en ny wellnessavdelning, en takbar, en ny restaurang samt 40 nya hotellrum. Hotellet planeras öppna för gäster sommaren 2024 och kommer då att bestå av totalt 323 rum.

EQ står för East Quay, den engelska benämningen för östra kajen. I byggnaden finns lokaler i storlekarna 32 – 1 648 kvadratmeter på en total kontorsyta om 8 400 kvadratmeter, varav hälften redan är uthyrt. Fastigheten kommer att certifieras med den internationella miljöcertifieringen BREEAM. Med bil finns direkt access till Norra länken och Gärdets T-bana ligger inom gångavstånd från EQ Sthlm.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Tillbaka till förstasidan