Niam hyr ut 5.000 kvm i miljardköpet Kruthuset 17

Valmet, en ledande global utvecklare och leverantör av processteknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin, lämnar efter 160 år på Lindholmen i Göteborg och flyttar till fastigheten i Kruthuset 17, nära centralstationen. Förhyrningen är 5.000 kvm.

Under sommaren 2022 förvärvades Kruthuset 17 av Niam som kommer fortsätta förädla fastigheten framöver tillsammans med Newsec som förvaltare.

Newsec har även varit rådgivare till hyresgästen i processen att hitta nya lokaler.

Fastigheten byggdes på uppdrag av Posten i början av 1980-talet. Platsen var noga utvald för att ligga nära en knutpunkt i staden. När postsorteringsrutinerna så småningom förändrades och fastigheten inte längre ansågs ändamålsenlig gjordes den om till ett modernt kontorshus med unika planlösningar genom dubbel takhöjd på våningsplanen. De senaste åtta åren har fastigheten genomgått en succesiv modernisering av både inre och yttre miljö.

”Valmet var i behov av att hitta nya lokaler då de nuvarande lokalerna skall renoveras och byggas om. Kravet som vi ställt är lokaler som kan vidareutveckla vår verksamhet och att Valmet skall vara en attraktiv arbetsgivare med moderna, funktionella och flexibla kontorslokaler på en centralt belägen plats, dit man enkelt kan ta sig med bil, cykel eller allmänna kommunikationer.  Kruthuset, Niam och Newsec  kunde uppfylla dessa kriterier. Vi har under en tid jobbat intensivt och mycket konstruktivt med vår nya hyresvärd och ser nu fram emot att få komma in i nya lokaler under slutet av 2023”, Owe Asp, platschef Valmet Göteborg.

Det nya kontraktet löper åtta år framåt och omfattar cirka 5000 kvm kontorslokaler. Fastigheten är miljöklassad enligt Breeam In Use. Andra större hyresgäster är Postnord, Trafikverket, Tullverket och CGI.

”Vi är stolta över vårt långsiktiga arbete med att utveckla och förvandla Kruthuset till en modern fastighet. Att vi lyckats attrahera Valmet som blivande hyresgäst är ett gott betyg på vårt gemensamma arbete för att skapa en riktigt bra arbetsplats som ska stödja och berika deras verksamhet under många år framöver”, Amanda Grände, Head of Property Management, Newsec.

Fler Nyheter från förstasidan

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...
Tillbaka till förstasidan