Patrik Attemark, CEO, Newsec, Petter Bengtsson, vd, Zynka och Christoffer Börjesson, Head of Newsec Digital Accelerator, Newsec.

Newsec förvärvar Zynka BIM

Newsec fortsätter sin digitala satsning och utökar Newsec Digital Accelerator med att förvärva den ledande BIM-aktören Zynka. Zynka har ett 50-tal medarbetare och bolaget levererar nytänkande digitala lösningar samt tillhandahåller expertkunskaper i varje steg av fastighetsaffären.

– Det här är nästa spännande steg i vår digitala satsning, Newsec Digital Accelerator. Newsec och Zynka kompletterar varandra väl och tillsammans skapar vi en branschledande helhetslösning för att accelerera våra kunders digitala transformation och ge fastighetsägarna betydande möjligheter att förbättra såväl hållbarhet som hyresgästnöjdhet och driftnetto, säger Patrik Attemark, CEO, Newsec

Newsec har vuxit kraftigt de senaste åren, både organiskt och genom förvärv. Med fler än 2.400 medarbetare inom de fyra affärsområdena Property Asset Management, Advisory, Investment Management och Energy Transition är Newsec den största aktören i Norden och Baltikum.

– Med Newsec som ägare skapar vi en unik position på marknaden, där Zynka och Newsec går samman och kan erbjuda digital spetskompetens och lösningar för att gemensamt driva digitaliseringen av bygg- och fastighetsbranschen framåt. Vi kompletterar Newsecs breda erbjudande och får tillgång till 9.000 fastigheter på alla marknader där Newsec finns, säger Petter Bengtsson, vd, Zynka.

Sammantaget har Newsec tillgångar till ett värde om 680 miljarder kronor fördelat på 50 miljoner kvadratmeter under förvaltning. Tillsammans med Zynka kommer Newsec att kunna erbjuda rådgivning, projekledning och verktyg för den digitala byggnaden. Exempelvis kan Newsecs kunder nu få en digital representation av sina fastighetsritningar med möjlighet till inscanning av ytor för att validera ytmåtten samt datarepresentation och ett digitalt ritningsarkiv.

– Genom förvärvet av Zynka adderar Newsec gedigen kompetens inom BIM, GIS och digitala tvillingar i kombination med en ledande plattform för att skapa och förvalta digitala byggnader. Nu möjliggör vi för fastighetsägare att bli mer datadrivna och påbörja sin digitaliseringsresa redan idag. Med en digital representation av byggnaden visualiseras information och fastighetsägaren får tillgång till insikter om exempelvis ytanvändning och inomhusklimat, säger Christoffer Börjesson, head of Newsec Digital Accelerator, Newsec.

Fler Nyheter från förstasidan

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Lekander lämnar SBB-toppen

Krister Karlsson tar över uppgiften.

Karlatornet nu högst i Sverige – Turning torso tvåa

FV har besökt höghuset. 80 procent av lägenheterna är sålda. Se nya bilder.

Siktar på premiärköp i Sverige

Vi är just nu i kontakt med mäklare om några större kontorsfastigheter i Stockholm.”

Mats Gabrielsson: ”Litade på Oscar”

Tredje rättegångsdagen avslutad. Mer än 500 miljoner kronor står på spel.

Bilder: Hufvudstadens miljardprojekt i väst

Leif Mannerström berättar anekdoter. Ska bli Göteborgs hjärta.

Snabbväxande Hydda i nytt köp – två stora blir delägare

Det finns en uttalad plan att söka sig till börsen inom några få år.

Köper för en kvarts miljard

Åtta fastigheter om nästan 20.000 kvm lokaler.

Kvartett satsar på 100.000 kvm nytt i Karlstad

Mesta svenska mästarna i SHL-hockey med bakom satsningen.

Oscar Engelbert: ”Vi hade finansieringen klar”

Berättar om de fyra aktörer som fanns redo att ta drömprojektet i mål.

Tillbaka till förstasidan