Neptunia Invest utser Jan Eriksson till ny CFO

Neptunia Invest, majoritetsägare i Slättö Förvaltning, förstärker sin organisation genom rekryteringen av Jan Eriksson som CFO. Eriksson kommer att ingå i koncernledningen.

Jan Eriksson arbetade 27 år inom Swedbank med flera ledande befattningar, däribland stf regionchef för Region Stockholm och Gotland under perioden 2013–2016, den största regionen i den svenska bankrörelsen. 2016 tillträde han som koncernchef i Kilkrysset, 2017 som vd för Randviken Fastigheter och 2018 utsågs han till fondchef för Kreditfonden hos Brunswick. Jan Eriksson är ekonom med högskolestudier inom ekonomi och juridik.

– Vi står inför en spännande period. En orolig marknad till trots ser jag goda tillväxtmöjligheter för oss och det gläder mig att vi lyckats rekrytera Jan som med sin kompetens och erfarenhet inom finans och fastighetssektor stärker vårt team ytterligare. Jan kommer ansvara för Neptunia Invests balansräkning och stödja portföljbolagens utveckling utifrån sin långa erfarenhet av transaktioner och finansiering. Vidare kommer Jan ansvara för att utveckla vår finansiella styrning, interna kvalitetsprocesser och våra stödfunktioner. Jag är övertygad om att Jan kommer att bidra till värdeskapande i Neptunia Invest och i våra portföljbolag, säger Johan Karlsson, ägare Neptunia Invest.

Jan Eriksson, nytillträdande CFO, Neptunia Invest:

– Jag har följt Neptunia Invests utveckling under ett antal år och ser fram emot att bidra till bolagets fortsatta expansion. Med min bakgrund inom finans och fastigheter har jag erfarenheter från både hög- och lågkonjunkturer och jag kan bidra med struktur och affärsmannaskap. Jag kommer vidare tillsammans med teamet på Neptunia Invest fokusera på att hitta nya möjligheter men även att stödja portföljbolagen i deras utveckling.

Neptunia Invest AB är ett svenskt investmentbolag som bildades 2014 av bröderna Johan och Mikael Karlsson. Övriga ägare är Georg Ehrnrooth (stor ägare i EQ Bank, YIT och Pöyry) och Gunnar Brock (tidigare vd och koncernchef för Tetra Pak-gruppen och därefter Atlas Copco).

Bolaget investerar i företag inom områdena fastigheter och finans samt försvar och säkerhet. Portföljens viktigaste innehav är Slättö Förvaltning och Military Work, där Neptunia är bolagens aktiva huvudägare. Utöver ett omfattande ägande i Slättös fonder har man ett minoritetsägande i Sveaviken, Bolite, Netmore, AVY, Nordkap, Boappa och Raybased.

Fler Nyheter från förstasidan

Hon blir ny transaktionschef på Skanska

Kommer att ingå i två ledningsgrupper.

Så påverkas lyxmarknaden av pandemiläget

”En egen oas lockar”.

Heimstaden köper mer av Magnolia i norr

Bostadsprojekt blir femte köpet i miljardaffär.

Savills: Högsta vakansen i city på fem år

Ny statistik. Andelen andrahandsuthyrningar ökar snabbt.

Åklagaren: ”Bevisläget har inte försämrats”

Intervju med åklagaren om Baldertopparna som nu varit frihetsberövade i en vecka: Utredningsläget. Längden på frihetsberövande. Kommenterar Erik Selin  Antalet misstänkta totalt.

Floppen för Göteborg 400 år – det bidde en bastu

Exakt ett år kvar till den stora 400-årsfesten, men det blir inte som utlovat. FV synar vad som sker – och inte sker.

Hit flyttar till Björn Borg

Lämnar Stockholms city. Hyr 1.000 kvm mindre.

Humlegårdens nya koncept: Skräddarsytt

Blickar in i framtiden och lanserar en ny lösning.

Vill öppna tio under 2020

Det digitala vårdbolaget planerar för flera fysiska enheter. Den första öppnar nära Östermalmstorg.

Digital Inns nya ägare: "Finns vissa guldlägen"

Förvärvar Digital Inns konkursbo och planerar att expandera.

SHF hyr ut blixtsnabbt efter köp från Ikea

Hyr ut 3.800 kvm. Gör åter en snabb uthyrning efter ett större köp.

Bilder: Niams nya kontor i värtan – med publik takbar

Totalt omfattar kontorskvarteret 32.000 kvadratmeter.

Nytt flytande utomhusbad vid Gamla stan

Vill kopiera succén som finns i centrala Helsingfors. Se karta.

90.000 lägenheter i utsatta områden

FV har kartlagt fastighetsägarna på platserna där det skjuts, sprängs och förvaltas.

Tillbaka till förstasidan