Gänget från Unibail-Rodamco jublar på scenen. Till vänster på bilden syns en stolt VD Lars-Åke Tollemark som fotograferar sina kollegor.

Täby Centrum korat till Bästa Köpcentrum 2014

Tidigare vinnare Bästa Svenska Köpcentrum:

 • 2013 Erikslund Shopping Center, Västerås
 • 2012/2013 Väla Centrum, Helsingborg
 • 2011/2012 Grand Samarkand, Växjö
 • 2011 H3/Bromma Blocks, Bromma/Stockholm
 • 2010 Ingelsta Shopping, Norrköping
 • 2009 Forum Nacka, Nacka/Stockholm
 • 2008 Kungsmässan, Kungsbacka
 • 2007 Mitticity, Karlstad
Visa faktaruta

Unibail-Rodamco firade. Det blev Täby Centrum som utsågs till Årets Köpcentrum när NCSC Awards delades ut i Spegelsalen på Grand Hötel under torsdagskvällen.

Täby Centrum, som ägs av Unibail-Rodamco, tävlade mot en annan köpcentrumgigant – Emporia. Malmös nya shoppingtempel, som ägs av Steen & Ström, fick dock se sig besegrat när juryn sagt sitt.

Alla vinnare vid NCSC Awards 2014:

Bästa Köpcentrum – Täby Centrum är årets bästa svenska köpcentrum!

Juryns motivering: ”Med en självklar pondus tar detta centrum för sig i sitt stora upptagningsområde. Med en butiksmix som de flesta bara kan drömma om, i kombination med en designmiljö av hög nivå är detta centrum enastående inte bara i Sverige, utan även internationellt. Med professionalism drivs anläggningen från centrumledning till servicemedarbetare mot en gemensam målbild, oavsett om det gäller kundservice eller i värdskapet för besökande konsumenter. /…/ Framgången kan inte vara så ”unexpected” med tanke på de 591 punkterna.”

– Vi är så stolta och glada över att ha fått denna ärofulla utmärkelse! Det är särskilt glädjande då man gjort en helhetsbedömning av allt från butiksutbud och arkitektur till service och kundernas upplevelse. För oss är det ett kvitto på att den utveckling Täby Centrum genomgått de senaste åren verkligen uppskattas och fungerar, säger Louise Bergqvist, centrumchef för Täby Centrum.

Vinnaren av det nationella priset går automatiskt till final i den Nordiska tävlingen som avgörs i april 2015 i Helsingfors.

Bästa Köpcentrumledare – Anna Falk är årets bästa köpcentrumledare.

Juryns motivering: ”Årets köpcentrumledare har genom sina kunskaper och sitt starka engagemang skapat förtroende och en god dialog med sina hyresgäster, andra fastighetsägare, kommunen och andra intressenter. /…/ Hon har genom sitt initiativtagande till ”Ner på Stan”, ett samarbete mellan fastighetsägare, lagt en god grund för en fortsatt utveckling av Norrköpings citykärna.”

– Jag är taggad och tar med mig massor av idéer om vad jag vill göra i Norrköping. Det handlar om att tänka brett, hänga med i utvecklingen, att lyssna på vad kunden vill ha och behöver och att våga pröva nya saker, säger Anna Falk.

Nominerade köpcentrumledare:

 • Anna Falk, Linden Köpcentrum samt Spiralen Köpcentrum, Norrköping (Lundbergs fastigheter)
 • David Schongin, Frölunda Torg, Västra Frölunda (Diligentia)
 • Jessica Alenbring, Erikslund Shopping Center, Västerås (Ikano Retail Centres)

Bästa Hyresvärd – Ikano Retail Centres är årets bästa hyresvärd.

Juryns motivering: ”En långsiktig hyresvärd som valt att gå sin egen väg baserat på rimlighet och sunt förnuft i god samarbetsanda. Lyhörd för hyresgästernas och kundernas behov och önskemål, vilket bidrar till attraktiva och framgångsrika handelsplatser.”

Nominerade hyresvärdar:

 • Citycon
 • Ikano Retail Centres
 • Steen & Ström

Bästa Konsult – Wester+Elsner är årets bästa konsult.

Juryns motivering: ”Med en stark lyhördhet och god känsla för det kommersiella i det arkitektoniska har de genomdrivit många lyckade projekt. Stor integritet och innovativa lösningar med ett prestigelöst arbetssätt och en nyfikenhet i detaljerna som präglar deras arbete.”

Nominerade konsulter:

 • TenRep
 • Wester+Elsner
 • Ågren

Bästa Hyresgästkoncept – Best of Brands är årets bästa hyresgästkoncept.

Juryns motivering: ”2014 års vinnare i kategorin bästa hyresgästkoncept utmärker sig genom en kreativ och trevlig säljmiljö. De erbjuder kunden det lilla extra genom en hög servicenivå och ett trevligt bemötande. Ett bra lojalitetsprogram, framstående e-handel och en spännande mix av varumärken är faktorer som gör att kunden garanterat kommer tillbaka. Vår vinnare är mitt uppe i en offensiv satsning som borgar för att ännu fler konsumenter kommer att få upp ögonen för dem framöver.”

Nominerade hyresgästkoncept:

 • Boqueria, Mood
 • Best of Brands
 • TGR

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-16

 

Lars-Åke Tollemark, VD vid Unibail-Rodamco Norden.
Lars-Åke Tollemark, VD vid Unibail-Rodamco.

Fler Nyheter från förstasidan

Hyr ut 3.300 kvm i Solna United

Skanska fortsätter att hyra ut i storsatsningen vid Solna station.

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Tillbaka till förstasidan