Almi hyr 880 kvm i NCC:s nya Våghuset

NCC har tecknat hyresavtal med Almi i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om 880 kvadratmeter och tillträder i juni 2023.

Almi-koncernen samlokaliserar nu sina Göteborgsbaserade verksamheter, och flyttar ihop i gemensamt kontor i NCC:s projekt Våghuset beläget på Masthuggskajen i Göteborg. Lokalen de hyr är om 880 kvadratmeter kontorsyta och är beläget på våningsplan 6 av 14. Almi Företagspartner Väst, Almi Invest samt Almis nationella kundtjänst tillträder sina lokaler i juni 2023.

– Det är fantastiskt roligt att vi tecknat avtal med ytterligare en hyresgäst i Våghuset. Det finns ett stort intresse för våra projekt Våghuset och Brick Studios på Masthuggskajen, och de uppfyller de önskemål som företag har på framtidens arbetsplats, säger Johanna Hult Rentsch, Head of NCC Property Development Sweden, West.

Almi tecknar NCC:s hållbara hyresavtal, vilket är en tydlig markör för hur nytänkande företag ser på hållbarhetsarbetet. Åtagandena omfattar bland annat energianvändning, återvinning, klimatanpassade resor, samhällsengagemang samt hälsa och trivsel hos hyresgästens medarbetare.

Almi erbjuder företagslån, riskkapital och affärsutveckling till SME-företag, och har hållbar tillväxt som verksamhetens ledstjärna.

– Ett attraktivt och lättillgängligt läge, spännande arkitektur som sticker ut, och inte minst den tydliga hållbarhetsprofilen var några viktiga faktorer som gjorde att valet föll på Våghuset, förklarar Agneta Olsson, VD Almi Företagspartner Väst, och Henrik Jansson, VD Almi Invest.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggkajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

Våghuset byggs just nu, tillsammans med NCC:s andra kontorsprojekt Brick Studios, invid Järntorget. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att ta emot sina första hyresgäster i slutet av 2022.

Uthyrningsgraden i Våghuset är närmare 90 procent.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvaltaren byter namn – tillsammans med ägaren

”Behåller allt som är bra”.

Vissa priser gått upp 30 procent

Skenande byggmaterialpriser hotar nya bostäder. Vill undanta allmännyttan från LOU.

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Grönt ljus för Pembrokes stora cityprojekt

36.000 kvm ska utvecklas bakom NK. ”Vi är jätteglada och exalterade”. Se flera bilder på förändringen.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Tillbaka till förstasidan