NCC startar 40.000 kvm i Mölndal – en tredjedel redan uthyrt

NCC startar nu fastighetsutvecklingsprojektet MIMO som omfattar cirka 40.000 kvadratmeter kontor, service och handel i Mölndal, direkt söder om Göteborg. En tredjedel av ytorna i projektet är redan uthyrda till bland annat Sats och Mindpark.

– Som en stor aktör i Västsverige fortsätter vi att utveckla Mölndal, en kommun som kan stoltsera med många utmärkelser inom företagande och nöjda invånare. Mölndal har utmärkta kommunikationsmöjligheter och med nya kontorsytor, service och handel ser vi nu till att öka antalet arbetsplatser i staden, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Fastigheterna ligger centralt, precis bredvid Mölndal resecentrum och Mölndals Galleria. Hela projektet har en bruttoareayta om cirka 40 000 kvadratmeter varav uthyrningsbar yta uppgår till cirka 32 000 kvadratmeter. En befintlig byggnad som ska renoveras samt nybyggnation av ett 17 våningar högt hus som inrymmer både kontor och service.

Mölndal kommer att få utökad tågtrafik samt en snabb förbindelse med Landvetter flygplats efter att Trafikverket nyligen beslutade om tågstopp på platsen.

– MIMO utgör den sista pusselbiten i NCC:s utveckling av Mölndals stadskärna. De goda kommunikationerna, moderna och flexibla kontor som sätter det mänskliga välmåendet i centrum samt ett bra serviceutbud kommer stärka området ytterligare för företag som söker en attraktiv plats att etablera sig på, säger Joachim Holmberg.

Uthyrningsgraden uppgår till drygt 30 procent vid starten. MIMO kommer att bli ett NCC MåBraKontor, ett koncept där det mänskliga välmåendet står i centrum med till exempel extra fokus på ljud, ljus och luft. Med bland andra SATS och Mindpark som klara hyresgäster kan MIMO erbjuda träning och co-working på en lättillgänglig plats, granne med resecentrum. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent.

Byggnationen startar under hösten och projektet beräknas vara färdigställt 2024.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförs av NCC Building Sweden och orderregistreras i andra kvartalet 2021.

Illustration: NCC/Tomorrow.

Fler Nyheter från förstasidan

Eva Hamilton lämnar Fastator

Slutar efter drygt ett år. Styrelseordförande Björn Rosengren motiverar för Fastighetsvärlden.

Dubblar i CBD – hyr ytterligare 2.000 kvm

Segmentet ökar explosionsartat efter sommaren.

Börskandidat gör nytt större förvärv

Köper för 600 miljoner kronor kort efter förvärvet för 500 miljoner.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Stor uthyrning på plats i Skärholmen

Bygger om handel till kontor.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Tillbaka till förstasidan