NCC säljer till Citycon för 750 miljoner

NCC har sålt sin del av projektet Mattby köpcentrum i Esbo i Finland till samarbetspartnern Citycon. Köpeskillingen för NCC:s till hälften ägda andel av projektbolaget uppgår till cirka 750 MSEK. 

Projektet är en tillbyggnad till det redan etablerade köpcentrumet Iso Omena Shopping Centre och den nya tillbyggnaden ”Mattby Metro Center” består av cirka 25. 400 kvadratmeter uthyrningsbar butiksyta och cirka 600 parkeringsplatser.

Vid försäljningen uppgick uthyrningsgraden till över 90 %. Uthyrningen på en tuff marknad har varit framgångsrik men projektbolaget har fått investera mer än normalt för att möta hyresgästernas krav.

– Detta lyckade projekt visar på hur vårt samarbete med Citycon har möjliggjort framgångsrik stadsutveckling och ett bevis på hur god samverkan med intressenter som Esbo stad och Länsimetro adderar mervärden för alla parter, säger Carola Lavén, Affärsområdeschef NCC Property Development.

Med den nybyggda delen blir Iso-Omena Shopping Centre ett av Finlands största köpcentrum. NCC har tillsammans med Esbo stad och Länsimetro också byggt ny bussterminal och infartsparkering i anslutning till köpcentrumet vilka planeras att öppna i samband med att den nya tunnelbanesträckningen beräknas öppna för trafik i januari 2017.

– Vi är nöjda med att ha slutfört detta betydande och komplicerade utvecklingsprojekt i samarbete med NCC. För Citycon har Iso Omena varit en investering i ett förstklassigt köpcentrum i en växande tätort i huvudstadsregionen. Vi har funnit denna typ av partnerskap med NCC mycket givande och ser även fram emot öppnandet av vårt nästa gemensamma köpcentrumprojekt, Mölndal Galleria, i Göteborg säger Nils Styf, Chief Investment Officer på Citycon

Den nya tillbyggnaden i Iso Omena Shopping Centre – med mer än 60 nya butiker, invigs den 11 augusti. H & M, Gina Tricot och Brothers är några av de nya butiker som öppnar samt att köpcentrumet får ett antal nya restauranger och ett nytt bibliotek.

Projektet är färdigställt och Citycon förvärvade NCC:s andel av projektbolaget den 10:e augusti. Försäljningen ger en positiv resultatpåverkan i affärsområdet NCC Property Development i det tredje kvartalet 2016.

Fler Nyheter från förstasidan

Serneke förhandlar om stor försäljning

För exklusiva förhandlingar avseende Karltornet med internationella aktör.

Svarta månader för byggare

Handlar ofta om försyndelser som gjorts för flera år sedan.

McDonalds stängt hela 15 centrala restauranger

Lämnar ytterligare ett läge som länge ansetts som ett av de bästa.

Topplista

Topplista: 23 kommunerna som ökat mest

I den här listan vidgar vi vyerna och redovisar de kommuner vars befolkning vuxit snabbast de senaste 50 åren.

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Vasakronan hyr ut till KPMG

Fyller upp nytt landmärke om totalt 60.000 kvm lokaler.

Omförhandlade hyror upp 32%

Vd Anneli Jansson summerar halvåret och blickar framår.

Tillbaka till förstasidan