NCC säljer till Citycon för 750 miljoner

Annons

NCC har sålt sin del av projektet Mattby köpcentrum i Esbo i Finland till samarbetspartnern Citycon. Köpeskillingen för NCC:s till hälften ägda andel av projektbolaget uppgår till cirka 750 MSEK. 

Projektet är en tillbyggnad till det redan etablerade köpcentrumet Iso Omena Shopping Centre och den nya tillbyggnaden ”Mattby Metro Center” består av cirka 25. 400 kvadratmeter uthyrningsbar butiksyta och cirka 600 parkeringsplatser.

Vid försäljningen uppgick uthyrningsgraden till över 90 %. Uthyrningen på en tuff marknad har varit framgångsrik men projektbolaget har fått investera mer än normalt för att möta hyresgästernas krav.

– Detta lyckade projekt visar på hur vårt samarbete med Citycon har möjliggjort framgångsrik stadsutveckling och ett bevis på hur god samverkan med intressenter som Esbo stad och Länsimetro adderar mervärden för alla parter, säger Carola Lavén, Affärsområdeschef NCC Property Development.

Med den nybyggda delen blir Iso-Omena Shopping Centre ett av Finlands största köpcentrum. NCC har tillsammans med Esbo stad och Länsimetro också byggt ny bussterminal och infartsparkering i anslutning till köpcentrumet vilka planeras att öppna i samband med att den nya tunnelbanesträckningen beräknas öppna för trafik i januari 2017.

– Vi är nöjda med att ha slutfört detta betydande och komplicerade utvecklingsprojekt i samarbete med NCC. För Citycon har Iso Omena varit en investering i ett förstklassigt köpcentrum i en växande tätort i huvudstadsregionen. Vi har funnit denna typ av partnerskap med NCC mycket givande och ser även fram emot öppnandet av vårt nästa gemensamma köpcentrumprojekt, Mölndal Galleria, i Göteborg säger Nils Styf, Chief Investment Officer på Citycon

Den nya tillbyggnaden i Iso Omena Shopping Centre – med mer än 60 nya butiker, invigs den 11 augusti. H & M, Gina Tricot och Brothers är några av de nya butiker som öppnar samt att köpcentrumet får ett antal nya restauranger och ett nytt bibliotek.

Projektet är färdigställt och Citycon förvärvade NCC:s andel av projektbolaget den 10:e augusti. Försäljningen ger en positiv resultatpåverkan i affärsområdet NCC Property Development i det tredje kvartalet 2016.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan