NCC säljer till Citycon för 750 miljoner

NCC har sålt sin del av projektet Mattby köpcentrum i Esbo i Finland till samarbetspartnern Citycon. Köpeskillingen för NCC:s till hälften ägda andel av projektbolaget uppgår till cirka 750 MSEK. 

Projektet är en tillbyggnad till det redan etablerade köpcentrumet Iso Omena Shopping Centre och den nya tillbyggnaden ”Mattby Metro Center” består av cirka 25. 400 kvadratmeter uthyrningsbar butiksyta och cirka 600 parkeringsplatser.

Vid försäljningen uppgick uthyrningsgraden till över 90 %. Uthyrningen på en tuff marknad har varit framgångsrik men projektbolaget har fått investera mer än normalt för att möta hyresgästernas krav.

– Detta lyckade projekt visar på hur vårt samarbete med Citycon har möjliggjort framgångsrik stadsutveckling och ett bevis på hur god samverkan med intressenter som Esbo stad och Länsimetro adderar mervärden för alla parter, säger Carola Lavén, Affärsområdeschef NCC Property Development.

Med den nybyggda delen blir Iso-Omena Shopping Centre ett av Finlands största köpcentrum. NCC har tillsammans med Esbo stad och Länsimetro också byggt ny bussterminal och infartsparkering i anslutning till köpcentrumet vilka planeras att öppna i samband med att den nya tunnelbanesträckningen beräknas öppna för trafik i januari 2017.

– Vi är nöjda med att ha slutfört detta betydande och komplicerade utvecklingsprojekt i samarbete med NCC. För Citycon har Iso Omena varit en investering i ett förstklassigt köpcentrum i en växande tätort i huvudstadsregionen. Vi har funnit denna typ av partnerskap med NCC mycket givande och ser även fram emot öppnandet av vårt nästa gemensamma köpcentrumprojekt, Mölndal Galleria, i Göteborg säger Nils Styf, Chief Investment Officer på Citycon

Den nya tillbyggnaden i Iso Omena Shopping Centre – med mer än 60 nya butiker, invigs den 11 augusti. H & M, Gina Tricot och Brothers är några av de nya butiker som öppnar samt att köpcentrumet får ett antal nya restauranger och ett nytt bibliotek.

Projektet är färdigställt och Citycon förvärvade NCC:s andel av projektbolaget den 10:e augusti. Försäljningen ger en positiv resultatpåverkan i affärsområdet NCC Property Development i det tredje kvartalet 2016.

Fler Nyheter från förstasidan

Concent stämmer tidigare vd och styrelse

Stämningsansökan riktad mot sex personer.

Ny storägare i Emilshus

Förvärvar 25 procent av aktierna via fastighetsaffär  – blir näst största ägare efter grundarbolaget Aptare.

”Har gjort allt i sin makt för att prata ner fastigheterna”

Åtta centrala fastigheter säljs på smått historisk auktion.

Fastighetsjuridik

Sluta förlora på otillåten andrahandsuthyrning

Experter från advokatfirman Steinmann förklarar de nya reglerna som trädde i kraft 1 oktober.

Wihlborgs planerar för 30.000 kvm vid nya spårvägen

Den omdebatterade spårvägssträckningen förändrar Lund.

E-handlare slår till med butik mitt på Kungsgatan

Ännu en känd nätaktör satsar på fysisk butik. Öppnar i bästa läge.

Fastighetsoro – stort börsfall

Fabege faller som en sten – och drar med sig de andra jättarna.

50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2019

För 14:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Liksom tidigare år så redovisar Fastighetsvärlden resultatet via nedräkning.

Klart med ny SSM-vd

Den pressade bostadsutvecklaren har fått en ny vd.

Han blir ny tillförordnad vd för Rikshem

Rekryteras från den egna styrelsen.

Wilfast och NRP i flera affärer för totalt en miljard

Gör ett flertal affärer med logistikfastigheter.

Daniel Gorosch lämnar vd-stolen i SBF omedelbart

Kommenterar beslutet för Fastighetsvärlden.

Stort arkitektkontor i Stockholm varslar 25

Svag konjunktur slår mot en av landets största arkitektbyråer: ”Ett tungt besked att lämna och en svår process för medarbetarna”.

Tillbaka till förstasidan