NCC hyr ut 10.000 kvm i Finland och säljer för 850 mkr

NCC har tecknat ett långt hyresavtal om cirka 10.000 kvm med företaget Trimble Solutions Corporation i ett nytt kontorsprojekt i Hatsina, Esbo, Finland. NCC har vidare tecknat avtal med pensionsförsäkringsbolaget Varma om försäljning när projektet är färdigt.

Esbo är Finlands näst största och snabbast växande stad och en del av Helsingfors storstadsområde. Området Hatsina, där NCC kommer vara en aktiv aktör, är ett större utvecklingsområde som omfattar nära 100 000 kvadratmeter byggrätter för kontor, hotell, handel samt bostäder.

– Detta är ett bra exempel på hur vi vill fortsätta driva och utveckla kontorsmarknaden i Esbo och Helsingfors storstadsregion. Jag är väldigt glad att vi genom Trimble har en långsiktig hyresgäst och att Varma har ambitionen att bli en långsiktig fastighetsägare i Hatsina där vi fortsatt kommer vara en aktiv stadsutvecklare, säger Petri Bergström, Head of NCC Property Development Finland.

NCC:s projekt utgör den första utbyggnadsetappen i området och består av cirka 18 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta för kontor samt cirka 380 parkeringsplatser i separat parkeringshus. Trimble Solutions Corporation, ett internationellt mjukvaruföretag med digitala informationsmodeller för bygg-, energibranschen och offentliga förvaltningsbolag, har tecknat ett långt hyresavtal om cirka 10 300 kvadratmeter med beräknad inflyttning under 2021.

– Vi är mycket glada över detta projekt med NCC, som vill använda moderna digitala verktyg. Det här är ett bra tillfälle att demonstrera våra lösningar, säger Timo Keinänen, vd för Trimble Solutions.

NCC har även tecknat avtal om försäljning av projektet inklusive det anslutande parkeringshuset med pensionsförsäkringsbolaget Varma.

– Varma är redan ägare till intilliggande Panorama Tower vid Leppävaara stationen och denna investering är ett utmärkt tillskott till vår position i området. Platsen erbjuder bra lokala bekvämligheter och kommunikationen kommer att bli ännu bättre med nya regionaltåget Jokeri Light Rail, säger Ilkka Tomperi, Head of Real Estate Varma.

Försäljningen till Varma genomförs som en bolagsaffär. Affären förväntas ge en positiv resultatpåverkan under det tredje kvartalet 2021 i affärsområde NCC Property Development. Fastighetsvärdet, som baseras på vissa överenskomna kriterier, fastställs i samband färdigställande och beräknas uppgå till cirka 850 MSEK. Tillträde beräknas ske i tredje kvartalet 2021.

Aktuell uthyrningsgrad uppgår till cirka 56 procent beräknat på uthyrningsbar yta. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics och orderregistreras i samband med planerad byggstart, tredje kvartalet 2019.

Fler Nyheter från förstasidan

”Oj, oj, det kommer bli hela havet stormar”

Fem experter ger sin syn på bostadsmarknaden.

Dick Harrison: ”Kommer upp i Joakim von Anka-pengar”

Professorn presenterade historiens bästa och sämsta investeringar under FV:s seminarium.

”Ränteutgifterna dubbleras till nästa årsskifte”

Chefsekonomen ser dock ett stort ljus mitt i allt mörker.

Trio redo investera 10-tals miljarder

Megasatsningens första del börjar utvecklas.

Hemsö i tänkt storsatsning med fotbollsförbundet

Nils Styf: ”Vi ser mycket fram emot denna satsning på svensk fotboll”.

Convendum hyr 4.100 kvm

Skandia Fastigheter gör en stor uthyrning för coworking.

Ingka och Ikea satsar på egen coworking

Pilotprojekt i Kungens Kurva. Läs om bolagets satsning.

Realplay

Börsen överreagerar – en tillfällig puckel

Den underliggande marknaden pallar och nu finns det fynd att göra

Johan Bergmans nya uppdrag

Tidigare varit 15 år inom Niam.

Optimism kring mångmiljardaffär

Projektportfölj med nästan tusen bostäder i attraktiva 08-lägen.

Förlängt 12.000 kvm inom tull

Stora kontrakt i centrala Stockholm. Två välkända varumärken har valt att stanna kvar.

Oscar gör miljardköp – till 6,2 procent

161.000 kvm lokaler ingår i det senaste förvärvet. Säkrat finansiering till en årlig ränta om 3,5 procent.

Skandia lyfter med 12.000 kvm kontor i Arenastaden

Startar projekt på spekulation.

Grönt ljus för Nordrs megaplan om 74.000 kvm vid Solnavägen

Mark- och miljööverdomstolen nobbar prövning.

Tillbaka till förstasidan