SCA flyttar till NCCs stora projekt i Mölndals centrum

SCA flyttar och hyr 25.000 kvm av NCC i Mölndal

Största uthyrningen på mycket länge. NCC har tecknat avtal med SCA om en ny etablering omfattande cirka 25.000 kvadratmeter kontor och innovationscenter i nya Mölndals innerstad. Byggstart planeras till juni 2014 och inflyttning sker i december 2016. Den runda byggnaden får sju våningar, varav fem för kontor och två för garage.

Katarina Wåhlin Alm.
Katarina Wåhlin Alm.

– Vi är förstås glada och det är en väldigt bra start i vårt omvandlingsarbete för hela Mölndals centrum. SCA är en stor och viktig arbetsgivare i Västsverige och vi är stolta över att ha fått förtroendet att utveckla ett nytt och modernt Business Center för innovation, marknadsföring och försäljning för företagets hygienverksamhet, säger Katarina Wåhlin Alm, landschef NCC Property Development Sverige.

JLL har varit rådgivare till SCA i processen. Arkitekt är RStudio for architecture, John R Johnson.

Centralt i Mölndals innerstad utvecklar NCC en byggnad med unik profilerande arkitektur, utmärkt skyltläge och bra kommunikationer. Etableringen är startskottet för NCCs och Mölndal Stads utveckling av nya Mölndals innerstad. (Läs mer här)

Fastighetsvärlden kan berätta att SCA haft tre alternativ i slutskedet. Ett har varit att stanna i nuvarande lokaler, ett andra har varit att flytta till NCC:s projekt och det tredje har varit, enligt Fastighetsvärldens källor, en flytt till en fastighet i Mölndal som ägs av Harry Sjögren (dotterbolag till Castellum) och även där handlade det om nyproduktion. I det sistnämnda fallet rörde det sig om en fastighet strax norr om centrum och på den östra sidan av motorvägen.

Tunde Oyedeji, kommunikationsdirektör vid SCA, säger till Fastighetsvärlden:

Tunde Oyedeji.
Tunde Oyedeji.

– Det har varit en lång process och vi har haft bra stöd från JLL. Beslutet har tagits emot väl om personalen. Det känns bra på alla sätt, men alla tre förslagen fanns med i diskussionerna länge.

– Vi ville ha ett modernt kontor och som ska bidra till att lyfta SCAs varumärke. Vi vill att fastigheten ska heta ”SCA-huset”. Vi är även nöjda med att stanna i Mölndal som erbjuder ett bra och företagsvänligt klimat.

SCA är sedan 18 år  hyresgäst i den 47.000 kvadratmeter stora fastigheten Bastuban 1 i Mölndal, mera känd som Europahuset. Där hyr SCA hela 42.500 kvadratmeter. Minskningen av lokalytan vid flytten beror på att bolaget flyttar till mer verksamhetsanpassade lokaler. Idag arbetar 850 personer i lokalerna. I de nya lokalerna i Mölndals centrum ska 1.000 medarbetare få plats.

Den nya fastigheten i Mölndals centrum ger SCA ett riktigt bra skyltläge utmed E:6an och utmärkta kommunikationsmöjligheter med bland annat direkt anslutning till spårvagnen. SCAs nuvarande lokaler ligger drygt 5 km från Mölndals centrum och i ett läge med få anslutande bussar direkt till fastigheten.

Uthyrningen av 25.000 kvm är den största på mycket länge i Göteborgsområdet. 2007 hyrde NCC/Vasakronan ut 16.500 kvm för ett nytt rättscentrum vid Ullevi. Under de senaste fem åren kan Fastighetsvärlden lista följande åtta uthyrningar bland de större.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-28

SCA flyttar till ett utmärkt infrastrukturläge.
SCA flyttar till ett utmärkt infrastrukturläge.

Fler Nyheter från förstasidan

Magnolia säljer Borlängeprojekt till SBB

Långa hyresavtal tecknade för projektet som ska står klart 2022.

Brottsmisstänkt lämnar Balder direkt

Framhåller flera anledningar. Har kommit överens med Erik Selin.

Arctic köper av Magnolia

Här skulle kineserna dominerat… Men nu blir det något annat.

Huggsexa efter nya villkor

FV pekar ut favorit. 10.000–12.000 kvm på spel – besked inom kort.

Jackpot: Nytt bolag får Ikea-enhet som hyresgäst

Läs om vilka som står bakom det nya fastighetsbolaget. ”Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst”.

Stopner åter i vd-stolen

Läs lista över vilka som suttit längst i vd-stolen.

SBB köper för hela 4,3 mdr

Förvärvar 138 fastigheter i ett paket. Säljaren blir ägare i SBB.

Catella: Hög tro på starkt återhämtning i närtid

Experterna blickar in i framtiden.

Affär sprack i sista stund

Förändrade marknadsförutsättningar när tänkt affär i Stockholms CBD sprack.

Fått 50 förslag om nya lokaler

Välkänd myndighet överväger flytt. FV berättar om önskemålen.

Peter Norman om OP: ”Gäller att kavla upp ärmarna”

Oscar Properties styrelseordförande ger sin syn på bolaget, förvirringen, betalningsmissarna och vad som krävs inför framtiden.

Söker hela 17.500–25.000 kvm lokaler för stor satsning

Planerar för expansion i Stockholmsområdet. FV berättar om planerna och önskemålet. Är även redo att sälja fastighet i city.

Ikea köper för 1,4 miljarder i Paris – nära Louvren

Möbeljättens satsningen mot storstadcentrum fortsätter.

OP säljer med förlust – nära Oscars privata köp

Oscar Properties genomför ytterligare en försäljning.

Tillbaka till förstasidan