SCA flyttar till NCCs stora projekt i Mölndals centrum

SCA flyttar och hyr 25.000 kvm av NCC i Mölndal

Största uthyrningen på mycket länge. NCC har tecknat avtal med SCA om en ny etablering omfattande cirka 25.000 kvadratmeter kontor och innovationscenter i nya Mölndals innerstad. Byggstart planeras till juni 2014 och inflyttning sker i december 2016. Den runda byggnaden får sju våningar, varav fem för kontor och två för garage.

Katarina Wåhlin Alm.
Katarina Wåhlin Alm.

– Vi är förstås glada och det är en väldigt bra start i vårt omvandlingsarbete för hela Mölndals centrum. SCA är en stor och viktig arbetsgivare i Västsverige och vi är stolta över att ha fått förtroendet att utveckla ett nytt och modernt Business Center för innovation, marknadsföring och försäljning för företagets hygienverksamhet, säger Katarina Wåhlin Alm, landschef NCC Property Development Sverige.

JLL har varit rådgivare till SCA i processen. Arkitekt är RStudio for architecture, John R Johnson.

Centralt i Mölndals innerstad utvecklar NCC en byggnad med unik profilerande arkitektur, utmärkt skyltläge och bra kommunikationer. Etableringen är startskottet för NCCs och Mölndal Stads utveckling av nya Mölndals innerstad. (Läs mer här)

Fastighetsvärlden kan berätta att SCA haft tre alternativ i slutskedet. Ett har varit att stanna i nuvarande lokaler, ett andra har varit att flytta till NCC:s projekt och det tredje har varit, enligt Fastighetsvärldens källor, en flytt till en fastighet i Mölndal som ägs av Harry Sjögren (dotterbolag till Castellum) och även där handlade det om nyproduktion. I det sistnämnda fallet rörde det sig om en fastighet strax norr om centrum och på den östra sidan av motorvägen.

Tunde Oyedeji, kommunikationsdirektör vid SCA, säger till Fastighetsvärlden:

Tunde Oyedeji.
Tunde Oyedeji.

– Det har varit en lång process och vi har haft bra stöd från JLL. Beslutet har tagits emot väl om personalen. Det känns bra på alla sätt, men alla tre förslagen fanns med i diskussionerna länge.

– Vi ville ha ett modernt kontor och som ska bidra till att lyfta SCAs varumärke. Vi vill att fastigheten ska heta ”SCA-huset”. Vi är även nöjda med att stanna i Mölndal som erbjuder ett bra och företagsvänligt klimat.

SCA är sedan 18 år  hyresgäst i den 47.000 kvadratmeter stora fastigheten Bastuban 1 i Mölndal, mera känd som Europahuset. Där hyr SCA hela 42.500 kvadratmeter. Minskningen av lokalytan vid flytten beror på att bolaget flyttar till mer verksamhetsanpassade lokaler. Idag arbetar 850 personer i lokalerna. I de nya lokalerna i Mölndals centrum ska 1.000 medarbetare få plats.

Den nya fastigheten i Mölndals centrum ger SCA ett riktigt bra skyltläge utmed E:6an och utmärkta kommunikationsmöjligheter med bland annat direkt anslutning till spårvagnen. SCAs nuvarande lokaler ligger drygt 5 km från Mölndals centrum och i ett läge med få anslutande bussar direkt till fastigheten.

Uthyrningen av 25.000 kvm är den största på mycket länge i Göteborgsområdet. 2007 hyrde NCC/Vasakronan ut 16.500 kvm för ett nytt rättscentrum vid Ullevi. Under de senaste fem åren kan Fastighetsvärlden lista följande åtta uthyrningar bland de större.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-28

SCA flyttar till ett utmärkt infrastrukturläge.
SCA flyttar till ett utmärkt infrastrukturläge.

Fler Nyheter från förstasidan

Gorosch: ”Bli mer som ett swat-team”

Berättar för FV hur Catella ska återvända till fornstora höjder.

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Nrep anställer sex nya medarbetare

Rekryterat från bland andra Vasakronan, Heimstaden och Unibail Rodamco Westfield.

Tillbaka till förstasidan