Näsbypark Centrum säljs snabbt av NREP till Tristan

NREP säljer stadsdelscentrumet Näsbypark Centrum i Täby till Tristan Capital Partners för 314 miljoner kronor. NREP säljer efter mindre än två års innehav och genom affären utökar Tristan inom segmentet.

C&W samt Real Advokatbyrå var NREP:s rådgivare i affären.

Näsbypark Centrum förvärvats av European Property Investors Special Opportunities 4 (EPISO 4), en opportunistisk fond med Tristan Capital Partners, en investeringsförvaltare inom fastigheter, som rådgivare.

Fastigheten har ingått i NREP:s handelsportfölj och är ett väletablerad stadsdelscentrum med butiker, restauranger och kommunal service, inklusive en vårdcentral, ett vårdboende och en skola.

Transaktionen rönte stort intresse på marknaden, uppger NREP. Fastighetens värde är 314 miljoner kronor och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 11.600 kvadratmeter.

– Näsbypark Centrum har en stark position som lokalt centrum med sin attraktiva mix av tjänster inom detaljhandel, utbildning och vård. Under NREP:s ägandeperiod har vi arbetat proaktivt för att optimera sammansättningen av hyresgäster och förbereda för framtida byggrätter för bostäder, säger Tobias Alsborger, partner på NREP.

NREP förvärvade Näsbypark Centrum (kv Jagaren 7) i december 2015 från Altira (läs mer här). Altira i sin tur förvärvade fastigheten 2011 från HSB Stockholm som ägt den sedan 20015 (läs mer här)

– Vi är mycket stolta över att ha åstadkommit en stark exit för våra investerare, trots den något korta ägandeperioden. Vi har arbetat aktivt med tillgången för att realisera dess fulla potential och belönas nu för vår noggrannhet och professionella tillgångsförvaltning, säger Rickard Dahlberg, CIO och partner på NREP.

NREP avyttrade nyligen elva handelsfastigheter i Sverige, om totalt 63.500 kvm, till Storebrand/SPP för cirka 1,6 miljarder kronor, läs mer här.

Tristan Capital Partners låg i september 2016 bakom köpet av fem handelsfastigheter i Sverige för 900 miljoner kronor från Aberdeen, läs mer mer här om vilka fastigheter som då ingick (en såldes dock snabbt därefter).

 

Fler Nyheter från förstasidan

”Vi måste göra mycket bättre än hittills”

Tidigare toppolitiker som nu har tung roll inom fastighetsbranschen.

Catena tar in 1,6 miljarder via nyemission

Möjliggör fortsatt genomförande av bolagets projekt men skapar även möjlighet att utnyttja förvärvsmöjligheter som kan dyka upp.

Affär för hela 3 miljarder i CBD pausad

Stor nybyggd fastighet med ett av världens mest kända varumärken som hyresgäst. FV berättar det senaste.

FV avslöjar: Så högt blev rekordpriset vid Stureplan

Läs även om andra affärer med rekordhöga kvadratmeterpriser.

”De redan höga riskerna har ökat ytterligare”

Finansinspektionen i ny rapport. I ett speciellt stresstest av fastighetsbolagen framgår att refinansieringsrisken är förhöjd.

Grönt ljus för SBB:s stora detaljplan

Mark- och miljööverdomstolen meddelar beslut.

Topptrio skapar nytt rådgivningsbolag

Läs om personerna som finns med bakom.

Logistea når 4,6 miljarder

Genomför ett förvärv för nästan 300 miljoner kronor.

Stureplansaffär klar – känd duo slår till igen

Det kan röra sig om en ny rekordaffär prismässigt, enligt FV:s kännedom.

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Topplista

Klart: Ny Mäktigaste

Tronskifte i toppen. Hela omröstningen 50 Mäktigaste 2022 nu redovisad.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Tillbaka till förstasidan