Modekedjor till Gallerian

Carlings och Levi’s satsar i Gallerian i Stockholm som ägs av AMF Fastigheter.
– Vi är väldigt glada att två så starka modeaktörer väljer att storsatsa i Gallerian, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

Jeanslegendaren Levi’s har funnits i Gallerian sedan 2011. Under hösten byter de lokal och utökar butiksytan inför öppningen av en ny retailbutik, skapad utifrån ett helt nytt butikskoncept. Den nya butiken kommer att husera på hela 212 kvadratmeter och bli den nya destinationen för denim, tailor shop och customisation i Stockholm. Belägen mot Hamngatan får Levi’s butik en central och tongivande plats i Gallerian och kommer att ge ett nytt uttryck åt handelsplatsens norra entré.

– Levi’s är ett historiskt starkt och mycket omtyckt modevarumärke. Att de har valt Gallerian som plats för sin butik med det nya konceptet – som dessutom blir en av Levi’s största retailbutiker i Sverige – känns väldigt roligt, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

Det är inte bara öppningen av nya Levi’s Store som bidrar till ett utökat modeerbjudande för Gallerians besökare i höst. I september välkomnas även klädkedjan Carlings som för första gången öppnar butik i Gallerian. Butiken kommer att vara belägen vid Kocks torg, på gatuplan, och omfatta 282 kvadratmeter.

– Det känns alltid kul att välkomna helt nya tillskott till Gallerian. Då modesegmentet har haft det särskilt tufft under pandemin är det mycket glädjande att det nu sker flera stora satsningar inom just detta segment. Att det i detta fall dessutom handlar om två så starka och populära modeaktörer som Carlings och Levi’s känns extra roligt, det skapar goda förutsättningar för en spännande modehöst, avslutar Cecilia Åkesson.

Öppningarna av nya Levi’s Store och den nya Carlingsbutiken är de senaste i raden av nya satsningar i Gallerian. I slutet av augusti slår även Sushi Yama upp portarna till en ny sushiservering och ger därmed ytterligare bredd åt Gallerians matscen.

Det står sedan tidigare klart att Ikea under sommaren 2022 öppnar sitt första cityvaruhus – på fyra våningar och med drygt 8.000 kvadratmeters butiksyta – i Gallerians södra del. Även Elgiganten satsar stort och öppnar under början av 2022 en flaggskeppsbutik i entrén mot Hamngatan – med ett nytt koncept som kombinerar analog och digital shopping. Samma år flyttar även Stockholms Handelskammare in i nya kontorslokaler i Urban Escape, med utsikt över korsningen Hamngatan Regeringsgatan.

Levi’s öppnar den 2 september, Carlings den 23 september och Sushi Yama den 24 augusti 2021.

Fler Nyheter från förstasidan

Tung dom för Kilenkrysset

Sålde marken för 20 mkr 2012 – med ett muntligt löfte: ”Ett handslag räcker tydligen inte i den här kommunen.”

Offensiv bostadsaktör köper för över halv miljard

En av säljarna blir ny delägare i bolaget.

Så blir nya NK i Göteborg

Arkitekttävling avgjord. Hufvudstaden planerar för en om- och tillbyggnad.

Med Lady Gaga in i framtiden

Med Lady Gaga som dragplåster länkar Westfield ihop det fysiska och digitala.

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste: Halva listan nu presenterad – åtta nya

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Årets Rookie finns på plats 36. Hela åtta nya namn i år.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Ska hitta privat ägare vid stor kommunal försäljning

29.000 kvm i attraktivt läge i haussad ort.

Succé för nytt magasin om innovation – läs gratis

Fastighetsvärldens nya magasin om Innovation och fastigheter har fått ett mycket positivt mottagande.

Köper för 727 mkr i Sundbyberg

230 bostäder ingår i projektet. Nära nya tvärbanan.

Tillbaka till förstasidan