Misschiefs hyr 940 kvm av Humlegården

Under pandemin etablerade Misschiefs en uppmärksammad pop-up i Humlegårdens fastighet på Linnégatan i Stockholm. Nu tas ett nytt steg i samarbetet då Misschiefs etablerar en hub i Hagastaden.

Verksamma kreatörer på Misschiefs H A:

Ann-Sofie Back, Minna Palmqvist, Hanna Stansvik, Grebnellaw, Hanna Kisch, Francine Agbodjalou, Nioosha Shams, Gazelle Kianoush, Sofia Priftis, Bianca Traum, Atoosa Farahmand, Anita Falk, Oksana Khyzhniak, Ellen Hedin, Giulia Cairone och Isa Andersson.

Visa faktaruta

Misschiefs, grundat av Paola Bjäringer, är både en plats och en metod för att ge utrymme åt kvinnliga och ickebinära konstnärer och erbjuda kostnadsfria ateljéplatser och utställningsytor. Tillsammans har de etablerat sig som ett rum i staden för konstskapande bortom normen. Misschief H A fortsätter arbetet med gränsöverskridande konst, relationer och samarbeten som kan förändra staden och invanda förställningar om konst från sin nya hub på Norra Station.

– Med vår nya takeover i Hagastaden skapar vi ännu en kreativ scen och produktionsplats i ett spännande Stockholmskvarter. Drivkraften ligger i sammansättningen av personer med olika viljor, bakgrunder och erfarenheter som kämpar mot kulturens kommersialisering och det ständigt minskade utrymmet för fritt skapande. Tillsammans skapar de ett rum i staden för konstskapande bortom normen, säger Paola Bjäringer, grundare av Misschiefs.

Verksamma kreatörer på Misschiefs HA.

Genom Misschiefs stärks konstscenen i en stadsdel som är känt för sina galleritäta kvarter. Misschiefs H A på Norra Stationsgatan 61 är en produktionsplats, konstscen och mötesplats som på 940 kvm samlar spännande kreatörer: skulptörer, koreografer, skribenter och författare mellan 20 och 50 år. De är verksamma inom ett brett spektrum, från måleri och fotografi, till mode, performance och dans. Urvalet av konstnärer till Misschiefs H A görs av Paola Bjäringer i samråd med en referensgrupp av konstnärer i nätverket.

Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården Fastigheter:

– Vår ambition med Norra Station är att skapa en ny destination i Stockholm, ett myllrande kvarter med moderna kontor för nya arbetssätt, ett spännande restaurangutbud och konstupplevelser som är attraktivt för både de som bor, besöker eller arbetar i området. Vi är glada över att kunna fortsätta samarbetet med Paola Bjäringer och Misschiefs. Konst har en viktig roll att spela i alla de miljöer där vi vistas och genom att stödja Misschiefs verksamhet bidrar vi till Stockholms konstscen, samtidigt som Norra Station får en spännande energiboost.

Fler Nyheter från förstasidan

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Skiften i toppen hos Vasakronan i Stockholm

Två nya toppositioner utsedda.

Skanska säljer för 600 mkr till sitt egna nya bolag

60.000 kr/kvm för nyutvecklad kontorsfastighet i centralt läge.

NREP in i Tyskland

Fokus på bostäder och logistik. Läs om det första förvärvet.

Sjunkande priser i markanvisningar

Senaste statistiken. Dessutom blir det vanligare att investerare drar sig ur markanvisningsavtal.

Affärsanalys

Lyfter av projekt i närområdet

Per Wieslander och Philip Wikén vid Svefa analyserar en affär med en större kontorsfastighet i Malmö.

Kilenkrysset i iskallt förvärv av 30.000 kvm

Förvärvar tre fastigheter i iskallt segment som blir allt hetare.

Tillbaka till förstasidan