Mindre logistikköp i Varberg av Odd Molly

Odd Molly fortsätter hålla ett högt förvärvstempo inom logistikfastigheter. Nu förvärvas en fastighet i Varberg och samtidigt passerar bolagets fastighetsbestånd en miljard kronor i värde.

Odd Molly har tecknat avtal om att förvärva en modern lager- och logistikfastighet i Varberg med underliggande fastighetsvärde om 84 MSEK.

Fastigheten genererar årliga hyresintäkter om cirka 5,5 MSEK under ett 10-årigt så kallat triple-net avtal med ett driftnetto om cirka 4,9 MSEK.

Köpeskillingen uppgår till cirka 37 MSEK. Odd Molly avser betala köpeskillingen genom en riktad emission av högst 926 735 nya stamaktier till kursen 16 SEK per aktie samt genom banklån och säljarreverser.

Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 9.400 kvadratmeter och är fullt uthyrd under ett så kallat triple-net avtal med 10 års kvarvarande kontraktstid. På fastighetens totala area om 20 300 kvadratmeter finns ytterligare outnyttjad byggrätt. Årliga hyresintäkter uppgår till 5,5 MSEK och driftnettot beräknas uppgå till cirka 4,9 MSEK. Fastigheten är välbelägen i Nedregårdens industriområde mellan Varbergs centrum och E6.

Förvärvet sker via bolagsförvärv och köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 37 MSEK. Finansiering sker via en säljarrevers vilken får kvittas i samband med nyemission av högst 926 735 nya stamaktier av serie A till kurs 16 SEK, motsvarande ett belopp om 14,8 MSEK, samt genom banklån och säljarreverser. Tillträdesdagen är planerad till senast den 30 juni 2021 och transaktionen är villkorad av att köparen innan tillträde erhållit nöjaktig långfristig finansiering av existerande banklån och ägarskuld.

Odd Mollys totala fastighetsbestånd ökar genom transaktionen från idag cirka 950 MSEK till drygt 1 030 MSEK, inklusive den avsiktsförklaring avseende förvärv av tre fastigheter med underliggande fastighetsvärde på 52 MSEK i Båstadsområdet som offentliggjordes den 22 december 2020. Antalet uthyrningsbara kvadratmeter stiger från cirka 129 000 till cirka 138 000 kvadratmeter. Beräknat driftnetto ökar från cirka 58 MSEK, inklusive tidigare annonserade förvärv och tillbyggnad i Kristianstad, till cirka 63 MSEK. Ovanstående sammanställning exkluderar den planerade nybyggnationen i Vaggeryd Logistik Park som offentliggjordes i pressmeddelande den 22 december 2020 om cirka 6 000 kvadratmeter.

Fler Nyheter från förstasidan

Öppnar för att sälja palatsbyggnad vid Odenplan

Uppsagt hyresavtal kan leda till att fastigheten avyttras.

Redo hyra ut 7.800 kvm på Vasagatan

Stort ombyggnadsarbete snart klart. Anrikt hus vid Centralstationen i Stockholm öppnas upp. Se flera illustrationer.

85 procent tomt hos Scandic

Förhandlat fram massor av miljoner i hyresreduktion.

Galjaden redo för nya förvärv efter miljardförsäljningen

Martin Hansson om framtiden och en orörlig fastighetsbransch.

Deppig prognos för kontorsbehov

Framtidsexpert ger sin syn. ”Fastighetsbolagen duckar”.

Uniqlo tecknar kontrakt för tredje svensk butik

Den japanska stora modekedjan tar ytterligare ett steg in på den svenska marknaden.

C&W och JLL bryter med Trump

Rådgivningsjättarna sätter ner foten.

Kryddigt köp för 768 miljoner

Förvärvar fastighet med 45.000 kvm lokaler.

Lindström köper och dubblar

Gör ännu ett förvärv på den nya marknaden.

Förvärvar vid Vasaparken

Ytterligare en transaktion i Stockholms innerstad. Prestigefyllt familjebolag förvärvar.

Bildextra: Så blir bostäderna vid Solna centrum

Affären ägde rum 2016. Nu snart börjar det hända saker.

Klart: Ny vd vid CA Fastigheter

Värvas från företagsledning i börsnoterat bolag.

Hela 60.000 kr/kvm i Vega

Högt kvadratmeterpris i den nya stadsdelen när en utländsk investerare förvärvar.

CBRE GI köper för 588 mkr

Förvärvar projektfastighet i Sundbyberg,

Tillbaka till förstasidan