Mikael Hansson ny vd för AB Bostäder i Borås

Mikael Hansson heter AB Bostäders nya vd. Han tar därmed över Borås kommunala bolag. Hansson är idag vd på Skydda Sverige AB och han har lång erfarenhet av att leda och utveckla företag.

AB Bostäder äger och förvaltar drygt 6.500 lägenheter och 300 kommersiella lokaler i Borås . Antalet anställda är 120 och omsättningen uppgår till ungefär 500 miljoner kronor.

– Vi sökte en person som ville leda och driva vår verksamhet framåt med siktet inställt på bolagets vision 2025 – att vara det bästa boendet för boråsarna. Det är viktigt att fortsätta utveckla bolaget inom strategiska områden för att kunna stå väl positionerade inför framtiden. Vi är stolta och glada över att Mikael har valt att kliva på vår utvecklingsresa berättar Roland Andersson, Styrelseordförande AB Bostäder. Mikael Hanssons ser framemot att få sätta sig in i verksamheten.

-Det är såklart en skillnad att verka i det offentliga kontra det privata näringslivet men att få möjlighet att fortsätta utveckla AB Bostäder i att vara samhällsbyggare med hållbara stadsdelar, där människor trivs och vill bo länge, är en av anledningarna till att jag sökte tjänsten, säger Mikael.

Nuvarande VD Bengt Engberg kommer att trappa ner och fram till sin pension arbeta med specifika utvecklingsprojekt. Även han är nöjd över rekryteringen.

-Det känns bra att få lämna över stafettpinnen till Mikael, jag är övertygad om att verksamheten kommer att fortsätta utvecklas på ett bra sätt under hans ledning.

Mikael Hansson tar över vd rollen i augusti men kommer att vara på plats i bolaget från och med 1 juni. Det ger goda förutsättningar för att sätta sig in i verksamheten och lära känna personalen avslutar Roland Andersson.

Fler Nyheter från förstasidan

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Känd aktieanalytiker till JLL

”Han är en topprankad analytiker som fått många fina utmärkelser”.

SBB säljer för halv miljard

Bostadsfastigheter i tre kommuner ingår i affären.

Tillbaka till förstasidan