Midroc byter namn till Granitor

Företagsgruppen Midroc Europe kommer att byta ut det gemensamma varumärket Midroc och från januari 2022 istället använda varumärket Granitor. Det innebär att fastighetsutvecklaren Midroc Properties byter namn till Granitor Properties.

Varumärket Midroc används av ett stort antal skilda verksamheter med olika ägarkonstellationer i Sverige, Mellanöstern och Afrika. Midroc Europe, där Properties ingår, ägs av Mohammed Al Amoudi tillsammans med den svenska familjen Wikström.

Varumärkesbytet bidrar till en tydligare nordisk identitet och ligger till grund för en starkare profilering av verksamheterna som ingår i Midroc Europe. Bytet är en del av en förnyad långsiktig ägaröverenskommelse mellan de två familjerna bakom företagsgruppen.

Varumärket Midroc skapades 1996 av Mohammed Al Amoudi med hjälp av Lennart Wikström. Midroc, som står för ”Mohammed International Development Research and Organisation Companies”, kvarstår som varumärke för Al Amoudis ägande i Afrika och Mellanöstern.

Mohammed Al Amoudi kommenterar:

– Jag är väldigt nöjd med den utveckling som verksamheterna inom Midroc Europe haft och är därför glad över vår överenskommelse som också gör det enklare för våra barn och barnbarn att så småningom ta över partnerskapet i framtiden. Jag ser fram emot en fortsatt framgångsrik och hållbar utveckling under Granitorvarumärket,

Peter Syrén, vd på Midroc Properties:

– Det känns otroligt roligt att få bygga varumärket Granitor Properties. Vi tar med oss det bästa från Midroc men kan nu bli ännu tydligare i vår profil som en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som kan göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer vi utvecklar.

– Vi vill att Granitor ska associeras med den trygga och stabila grunden för ansvarsfulla affärer, god samarbetskultur och entreprenörskap. Det är just de värderingarna som gjort Midroc Properties så framgångsrikt, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties.

Ett projekt som speglar dessa värderingar är Embassy of Sharing i Malmö. På det 55.000 kvm stora området i Hyllie tas ett helhetsgrepp utifrån ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbarhetsperspektiv. Genom dialog och samarbete med olika parter har projektet vägt in så många olika behov som möjligt för att utveckla den hållbara staden. Här prioriteras cirkulära och resurssmarta lösningar med minsta möjliga klimatavtryck och med fokus på social hållbarhet.

– Våra kunskaper och erfarenheter från Embassy of Sharing tar vi med oss och kan använda i våra kommande projekt. Det är ett projekt som gör skillnad och bidrar till en positiv bild av en hållbar framtid, något vi inspireras av, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties.

Bytet till Granitor sker formellt i januari 2022 men från och med nu kommer vi kommunicera att Midroc Properties byter namn till Granitor Properties på skyltar, i digitala kanaler och på profilmaterial. Våra varumärken World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg samt vårt bostadskoncept Lyckos arbetar vi vidare med på samma sätt som tidigare inom Granitor Properties.

Fler Nyheter från förstasidan

Smällen: Tappade 1.705.000 miljoner under 2022

FV berättar om 23 svenska bolag som har bidragit.

Avgörande för 77.000 bostäder

Står för långt ifrån varandra i hyresförhandlingarna.

Besqab halverade produktionsstarterna 2022

Bra försäljningsnivå för det närmaste året ger utrymme att för effektivisering framåt.

Kraftigt lägre försäljning men starkt resultat från JM

Försäljningen vek kraftigt i slutet av året men bolaget lyckades hålla uppe resultatet bra – höjd utdelning föreslås.

Hit flyttar JM:s nya HK

Avtal om en 6.500 kvm i nytt kontorsprojekt. FV berättar om förändringen.

JM och Fabege i stor affär

Möjlighet att skapa 450 lägenheter i ”bortglömt område” som ka bli populärt.

Förvärvar vid Tegnérlunden

Affär i Stockholms innerstad.

Värvar vd från konkurrent

Värvas från främsta konkurrenten.

Forum köper värderingsbolag

”Kulturellt är det här en perfekt matchningen”.

Miljonsmäll efter rekordaffär på Kungsholmen

Säljaren kan tappa nästan 200 miljoner kronor. FV berättar vad som hänt.

Flippin’ Burgerskrögare gör kedja

Vill starta fem till tio nya restauranger.

Juryn: Årets bästa uthyrning

Läs juryns val när de tre bästa uthyrningarna 2022 koras.

Vd lämnar börsbolag omedelbart

Nyligen tvingats till stora förändringar.

NCC: ”2022 har varit mer utmanande än väntat”

Tomas Carlsson om kontorsmarknaden: ”Vi kommer att sälja projekt först när vi upplever att marknadsnivån är acceptabel.”

Tillbaka till förstasidan