Fyrtornet är det första av sju fastigheter i området Embassy of Sharing som Midroc Properties utvecklar i Hyllie, Malmö. 3D. Illustration: Wingårdhs

Midroc byter namn till Granitor

Företagsgruppen Midroc Europe kommer att byta ut det gemensamma varumärket Midroc och från januari 2022 istället använda varumärket Granitor. Det innebär att fastighetsutvecklaren Midroc Properties byter namn till Granitor Properties.

Varumärket Midroc används av ett stort antal skilda verksamheter med olika ägarkonstellationer i Sverige, Mellanöstern och Afrika. Midroc Europe, där Properties ingår, ägs av Mohammed Al Amoudi tillsammans med den svenska familjen Wikström.

Varumärkesbytet bidrar till en tydligare nordisk identitet och ligger till grund för en starkare profilering av verksamheterna som ingår i Midroc Europe. Bytet är en del av en förnyad långsiktig ägaröverenskommelse mellan de två familjerna bakom företagsgruppen.

Varumärket Midroc skapades 1996 av Mohammed Al Amoudi med hjälp av Lennart Wikström. Midroc, som står för ”Mohammed International Development Research and Organisation Companies”, kvarstår som varumärke för Al Amoudis ägande i Afrika och Mellanöstern.

Mohammed Al Amoudi kommenterar:

– Jag är väldigt nöjd med den utveckling som verksamheterna inom Midroc Europe haft och är därför glad över vår överenskommelse som också gör det enklare för våra barn och barnbarn att så småningom ta över partnerskapet i framtiden. Jag ser fram emot en fortsatt framgångsrik och hållbar utveckling under Granitorvarumärket,

Peter Syrén, vd på Midroc Properties:

– Det känns otroligt roligt att få bygga varumärket Granitor Properties. Vi tar med oss det bästa från Midroc men kan nu bli ännu tydligare i vår profil som en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som kan göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer vi utvecklar.

– Vi vill att Granitor ska associeras med den trygga och stabila grunden för ansvarsfulla affärer, god samarbetskultur och entreprenörskap. Det är just de värderingarna som gjort Midroc Properties så framgångsrikt, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties.

Ett projekt som speglar dessa värderingar är Embassy of Sharing i Malmö. På det 55.000 kvm stora området i Hyllie tas ett helhetsgrepp utifrån ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbarhetsperspektiv. Genom dialog och samarbete med olika parter har projektet vägt in så många olika behov som möjligt för att utveckla den hållbara staden. Här prioriteras cirkulära och resurssmarta lösningar med minsta möjliga klimatavtryck och med fokus på social hållbarhet.

– Våra kunskaper och erfarenheter från Embassy of Sharing tar vi med oss och kan använda i våra kommande projekt. Det är ett projekt som gör skillnad och bidrar till en positiv bild av en hållbar framtid, något vi inspireras av, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties.

Bytet till Granitor sker formellt i januari 2022 men från och med nu kommer vi kommunicera att Midroc Properties byter namn till Granitor Properties på skyltar, i digitala kanaler och på profilmaterial. Våra varumärken World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg samt vårt bostadskoncept Lyckos arbetar vi vidare med på samma sätt som tidigare inom Granitor Properties.

Fler Nyheter från förstasidan

Tessin Properties förvärvar sin första fastighet

Premiärförvärvet är avklarat. Läs om objektet och detaljerna.

Granit passerar 5 miljarder

Läs om Tenzingbolagets senaste förvärv.

Swiss Life i mål med köp för hela 13 miljarder

Fv berättar om de mest kända fastigheterna.

Klart: Tar över efter historisk McDonalds på Kungsgatan

Stenhård konkurrens i närområdet.

Areim och Holmströmgruppen in i Ankarhagen

32 fastigheter om totalt nästan 100.000 kvm lokaler.

Alla vinnare i Sweden Green Building Awards 2021

Läs om de nio olika vinnarna,

FV avslöjar: Planerar sälja för 2 miljarder i city

Stundande storaffär. Det största testet på kontorsmarknaden i Stockholms innerstad på flera år. Stort intresse.

Diös laddar upp med 810 miljoner i Skellefteå

Förvärvar fem centralt belägna fastigheter om 40.000 kvm.

"Begreppet coworking är en fluga"

Kontor eller coworking? Diskussion på FV:s seminarium på Space.

”Staden och kontoren leder till kreativitet”

Enormt många frågetecken i luften, men det andas optimism. Bildextra från branschens stora kontorsdag.

39-årig doldis blir ny bostadsminister

Men en annan nyutnämnd minister är mer känd inom fastighetsbranschen.

Bekräftat: Köper hotellet vid Östermalmstorg

Hotell med 70 rum. Läs om om priset och köparens övriga bestånd i Stockholm.

Bra drag i gröna distriktet

Många aktörer ger insikter om olika perspektiv på hållbarhet.

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Tillbaka till förstasidan