Midroc byter namn till Granitor

Företagsgruppen Midroc Europe kommer att byta ut det gemensamma varumärket Midroc och från januari 2022 istället använda varumärket Granitor. Det innebär att fastighetsutvecklaren Midroc Properties byter namn till Granitor Properties.

Varumärket Midroc används av ett stort antal skilda verksamheter med olika ägarkonstellationer i Sverige, Mellanöstern och Afrika. Midroc Europe, där Properties ingår, ägs av Mohammed Al Amoudi tillsammans med den svenska familjen Wikström.

Varumärkesbytet bidrar till en tydligare nordisk identitet och ligger till grund för en starkare profilering av verksamheterna som ingår i Midroc Europe. Bytet är en del av en förnyad långsiktig ägaröverenskommelse mellan de två familjerna bakom företagsgruppen.

Varumärket Midroc skapades 1996 av Mohammed Al Amoudi med hjälp av Lennart Wikström. Midroc, som står för ”Mohammed International Development Research and Organisation Companies”, kvarstår som varumärke för Al Amoudis ägande i Afrika och Mellanöstern.

Mohammed Al Amoudi kommenterar:

– Jag är väldigt nöjd med den utveckling som verksamheterna inom Midroc Europe haft och är därför glad över vår överenskommelse som också gör det enklare för våra barn och barnbarn att så småningom ta över partnerskapet i framtiden. Jag ser fram emot en fortsatt framgångsrik och hållbar utveckling under Granitorvarumärket,

Peter Syrén, vd på Midroc Properties:

– Det känns otroligt roligt att få bygga varumärket Granitor Properties. Vi tar med oss det bästa från Midroc men kan nu bli ännu tydligare i vår profil som en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som kan göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer vi utvecklar.

– Vi vill att Granitor ska associeras med den trygga och stabila grunden för ansvarsfulla affärer, god samarbetskultur och entreprenörskap. Det är just de värderingarna som gjort Midroc Properties så framgångsrikt, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties.

Ett projekt som speglar dessa värderingar är Embassy of Sharing i Malmö. På det 55.000 kvm stora området i Hyllie tas ett helhetsgrepp utifrån ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbarhetsperspektiv. Genom dialog och samarbete med olika parter har projektet vägt in så många olika behov som möjligt för att utveckla den hållbara staden. Här prioriteras cirkulära och resurssmarta lösningar med minsta möjliga klimatavtryck och med fokus på social hållbarhet.

– Våra kunskaper och erfarenheter från Embassy of Sharing tar vi med oss och kan använda i våra kommande projekt. Det är ett projekt som gör skillnad och bidrar till en positiv bild av en hållbar framtid, något vi inspireras av, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties.

Bytet till Granitor sker formellt i januari 2022 men från och med nu kommer vi kommunicera att Midroc Properties byter namn till Granitor Properties på skyltar, i digitala kanaler och på profilmaterial. Våra varumärken World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg samt vårt bostadskoncept Lyckos arbetar vi vidare med på samma sätt som tidigare inom Granitor Properties.

Fler Nyheter från förstasidan

Låg bakom miljardköpet från Wallenstam

FV berättar vem som är den hemliga aktören i storaffären.

Trio får bygga 30.000 kvm vid Bromma flygplats

Stort börsbolag utökar till över 80.000 kvm byggmöjligheter.

Corem tappar på inställd obligationsemission

Minuterna efter att Corem meddelat att de ställer in en planerad obligationsemission sjönk B-aktien med 4 procent ned till en ny bottennivå.

Lista: 13 nya restauranger och kaféer till Arlanda

Läs om vilka varumärken som tar plats när Arlanda växer med 11.000 kvm. Se även var den nya ”matverandan” placeras.

Viceroys grundare: SBB ska ner ytterligare 50 procent

Blankningsfirmans grundare i inlägg på Twitter.

CBRE rekryterar ny vd – lång bakgrund i Ryssland

Ny ansvarig i Sverige. Rekryteras från konkurrent.

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Lekander lämnar SBB-toppen

Krister Karlsson tar över uppgiften.

Karlatornet nu högst i Sverige – Turning torso tvåa

FV har besökt höghuset. 80 procent av lägenheterna är sålda. Se nya bilder.

Siktar på premiärköp i Sverige

Vi är just nu i kontakt med mäklare om några större kontorsfastigheter i Stockholm.”

Tillbaka till förstasidan