Mia Batljan invald i Mestros styrelse

Stämman i Mestro har valt in Mia Batljan som ny ledamot i styrelsen. Hon kommer att representera SBB, en av bolagets större ägare.

– Vi är oerhört glada över att välkomna Mia Batljan som ny ledamot i styrelsen för Mestro. Vi ser att Mia kommer att bidra med både kompetens och erfarenhet inom hållbarhetsfrågor och affärsutveckling till styrelsens fortsatta arbete för att utveckla Mestro till ett självklart namn bland fastighetsägare, säger Rikard Östberg, styrelseordförande för Mestro.

Mia Batljan har en magisterexamen i Finans och en kandidatexamen i företagsekonomi och IT. Batljan har under sin karriär verkat inom Equity Sales på Nordea Markets, som finansanalytiker på SBB samt som managementkonsult för Deloitte. Hon innehar även styrelseuppdrag för flertalet publika bolag, däribland Eniro Group AB, Hexicon AB och Ilija Batljan Invest AB.

– Jag är otroligt glad och tacksam för förtroendet att gå in i Mestros styrelse. Vi ser allt mer att fastighetsbranschen behöver bli bättre på hållbarhet i alla led och Mestro är ett bolag som är väldigt bra positionerat inför den framtid som branschen kommer att möta. Nu ser jag fram emot att kunna bidra till den här positiva utvecklingen, där allt fler fastighetsägare tar hållbarhet på allvar, säger Mia Batljan.

Mia Batljan tillträder Mestros styrelse med omedelbar verkan och kommer att representera SBB, en av bolagets större ägare. Mia Batljan är oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen, men inte i förhållande till bolagets större ägare (hon är dotter till Ilija Batljan).

I samband med stämman har tidigare styrelseledamoten Carolina Wachtmeister avböjt omval på grund av andra åtaganden.

– Vi vill samtidigt passa på att tacka Carolina Wachtmeister för hennes stora engagemang och värdefulla insatser som bidragit till att Mestro är där vi är idag, säger Rikard Östberg, styrelseordförande för Mestro.

Mestro är ett SaaS-bolag som utvecklar och säljer en molnbaserad plattform som hjälper företag att synliggöra, ta kontroll över och minska sin energianvändning. Bolagets aktie MESMestroTRO är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan