Mengus nya fond köper vakans i Solna

Mengus förvärvar kontorsfastigheten Sparrisen 2 i Solna från Mälö Fastigheter. Bolaget står för några av de mest framgångsrika affärerna de senaste åren. Nu investerar alltså bolaget i ett lite bortglömt läge i Huvudsta.

Mengus fjärde fond, Mengus 2019, gör sin första investering och förvärvar den delvis vakanta kontorsfastigheten Sparrisen 2 i Huvudsta till ett underliggande fastighetsvärde om ca 305 miljoner kronor.

Mengus 2019 är det senaste och hittills största fondinitiativet från Mengus. Strategin är densamma som i de framgångsrika föregångarna, alltså Stockholm/kontor/value-add.

Fastigheten Sparrisen 2 som uppfördes 1974 är belägen i Huvudsta på gränsen till Solna Strand och har direktaccess till tunnelbanestation. Total uthyrningsbar area är cirka 12.700 kvm. Vakansen uppgår idag till ca 35 procent och resterande ytor hyrs av ett tiotal hyresgäster med Unilabs och TeamOlmed som de största. Fastigheten har adresserna Anderstorpsvägen 8–16 och Jungfrudansen 21–23.

– Det här är en investering helt i linje med vår strategi att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande. Vi ska uppgradera fastigheten och öka uthyrningsgraden. Vi kommer att kunna erbjuda mycket attraktiva och effektiva lokaler i ett väldigt bra kommunikationsläge strax utanför City. Området i triangeln Hagastaden, Solna Centrum och Solna Strand är under stark utveckling och har en jättepotential, säger Björn Lindahl, senior partner på Mengus.

Fastigheten tillträddes 31 januari 2020. Förvärvet skedde genom en bolagstransaktion och Mannheimer Swartling var juridisk rådgivare till Mengus.

Mengus ligger bakom några av de mest lyckade fastighetsinvesteringarna de senaste åren genom affärer i Stockholms city, Kungsholmen och Solna. Bolaget har i de två första områdena sålt till rekordhöga kvadratmeterpriser efter att varit framgångsrikt i projekt- och uthyrningsarbete, läs mer i länkarna bredvid.

Tidigare har fastigheten Sparrisen 2 ägts av bland annat Balder.

Grannfastigheten, Gräslöken, ägs av Castellum. Fastigheten år andra hållet, Sparrisen 1, ägs av Wåhlin Fastigheter som äger ytterligare två fastigheter där i riktning mot Solna strand.

Till vänster syns Castellums fastighet Gräslöken 1 och till höger fastigheten Sparrisen 2 som Mengus förvärvat. Bild: Castellum.

Fler Nyheter från förstasidan

Karamell i Gamla stan till salu

Ligger nära fastigheten som såldes för brutala 200.000 kr/kvm. FV berättar vad som är till salu.

Tung dom för Kilenkrysset

Sålde marken för 20 mkr 2012 med avtal om återköp: ”Ett handslag räcker tydligen inte i den här kommunen.”

Offensiv bostadsaktör köper för över halv miljard

En av säljarna blir ny delägare i bolaget.

Så blir nya NK i Göteborg

Arkitekttävling avgjord. Hufvudstaden planerar för en om- och tillbyggnad.

Med Lady Gaga in i framtiden

Med Lady Gaga som dragplåster länkar Westfield ihop det fysiska och digitala.

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste: Halva listan nu presenterad – åtta nya

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Årets Rookie finns på plats 36. Hela åtta nya namn i år.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Ska hitta privat ägare vid stor kommunal försäljning

29.000 kvm i attraktivt läge i haussad ort.

Succé för nytt magasin om innovation – läs gratis

Fastighetsvärldens nya magasin om Innovation och fastigheter har fått ett mycket positivt mottagande.

Tillbaka till förstasidan