Mengus nya fond köper vakans i Solna

Mengus förvärvar kontorsfastigheten Sparrisen 2 i Solna från Mälö Fastigheter. Bolaget står för några av de mest framgångsrika affärerna de senaste åren. Nu investerar alltså bolaget i ett lite bortglömt läge i Huvudsta.

Mengus fjärde fond, Mengus 2019, gör sin första investering och förvärvar den delvis vakanta kontorsfastigheten Sparrisen 2 i Huvudsta till ett underliggande fastighetsvärde om ca 305 miljoner kronor.

Mengus 2019 är det senaste och hittills största fondinitiativet från Mengus. Strategin är densamma som i de framgångsrika föregångarna, alltså Stockholm/kontor/value-add.

Fastigheten Sparrisen 2 som uppfördes 1974 är belägen i Huvudsta på gränsen till Solna Strand och har direktaccess till tunnelbanestation. Total uthyrningsbar area är cirka 12.700 kvm. Vakansen uppgår idag till ca 35 procent och resterande ytor hyrs av ett tiotal hyresgäster med Unilabs och TeamOlmed som de största. Fastigheten har adresserna Anderstorpsvägen 8–16 och Jungfrudansen 21–23.

– Det här är en investering helt i linje med vår strategi att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande. Vi ska uppgradera fastigheten och öka uthyrningsgraden. Vi kommer att kunna erbjuda mycket attraktiva och effektiva lokaler i ett väldigt bra kommunikationsläge strax utanför City. Området i triangeln Hagastaden, Solna Centrum och Solna Strand är under stark utveckling och har en jättepotential, säger Björn Lindahl, senior partner på Mengus.

Fastigheten tillträddes 31 januari 2020. Förvärvet skedde genom en bolagstransaktion och Mannheimer Swartling var juridisk rådgivare till Mengus.

Mengus ligger bakom några av de mest lyckade fastighetsinvesteringarna de senaste åren genom affärer i Stockholms city, Kungsholmen och Solna. Bolaget har i de två första områdena sålt till rekordhöga kvadratmeterpriser efter att varit framgångsrikt i projekt- och uthyrningsarbete, läs mer i länkarna bredvid.

Tidigare har fastigheten Sparrisen 2 ägts av bland annat Balder.

Grannfastigheten, Gräslöken, ägs av Castellum. Fastigheten år andra hållet, Sparrisen 1, ägs av Wåhlin Fastigheter som äger ytterligare två fastigheter där i riktning mot Solna strand.

Till vänster syns Castellums fastighet Gräslöken 1 och till höger fastigheten Sparrisen 2 som Mengus förvärvat. Bild: Castellum.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Uppdelningen av Serneke har påbörjats

25 anställda varslas. Så blir de två organisationerna.

Stena gör stort köp från Rikshem

Affären omfattar 438 lägenheter. Läs FV:s bedömning av priset.

Klart: Övikshem får sälja 600 bostäder

Stor försäljning kan vänta i Norrland.

Ny vd vid Areim

Tar över efter Therese Rattik.

Tillbaka till förstasidan