Fastigheten Hilton 4 kommer marknadsföras som Gustav 3 av Mengus.

Mengus förvärvar Hilton 4 från Artmax

Mengus fjärde fond, Mengus 2019, har köpt Frösunda-fastigheten Hilton 4 av Artmax som köpte fastigheten för fyra år sedan. Mengus är sedan tidigare en specialist i området genom ägandet av stora Frösundavik, på andra sidan E4:an.

Annons

Artmax biträddes av Nordanö och Avant. Snellman Advokatbyrå var juridisk rådgivare till Mengus. Förvärvet genomfördes som en bolagstransaktion.

FV saknar kännedom om köpeskillingen. För fyra år sedan var priset strax under 600 miljoner kronor, enligt FV:s källor. Bedömningen nu är en bit under 500 miljoner konor,

Hilton 4 är en modern och väl underhållen kontorsfastighet om ca 9.000 kvm. Huset uppfördes 2001 och är beläget i Frösunda, Solna. Fastigheten vetter mot Frösunda Torg i väster och har ett bra skyltläge mot E4:an i öster.

Större befintliga hyresgäster är DHL, Unit4 och EON. I markplan mot torget driver Thelins ett café. Det finns en del vakanser i fastigheten.

–  Vi är mycket nöjda med förvärvet av Hilton 4, eller Gustav 3 som vi kommer att kalla fastigheten, säger Gustaf Knall, partner och transaktionsansvarig på Mengus. Vi har stor tilltro till Solna och Frösunda och mikroläget vid Frösunda Torg är ett av de absolut bästa utanför city.

Daniel Eriksson, fastighetschef och partner på Mengus tillägger:

– Byggnaden är dessutom mycket bra. Den är pelarbyggd med högt till tak och många och stora fönster. Lokalerna är yteffektiva, ljusa och även delbara på flera sätt. Därtill har Artmax gjort ett bra jobb med att förvalta och förbättra huset, inte minst på hållbarhetssidan där fastigheten redan har Very Good-klassning enligt BREEAM In-Use, konstaterar Eriksson.

Armax, som ägs av Ming Wai Lau, förvärvade Hilton 4 i december 2019. FV bedömde då priset till strax under 600 miljoner kronor.

Artmax har under de senaset åren sålt flera fastigheter i Sverige, bland annat en logistikfastighet i Borås till SLP, en handelsfastighet i Göteborg till Svenska Handelsfastigheter och en livsmedelsfastighet i Södertälje till ABG Fastena. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden har Artmax även Waxholm hotell ute till försäljning sedan ett tag.

Mengus äger sedan 2016 stora SAS-huset i Frösundavik (Haga 2:8) som finns i närheten av Hilton 4, så andra sidan E4:an. Den ingår i en separat fond. Mengus har varit framgångsrikt i uthyrningsarbetet där.

I Mengus fjärde fond, Mengus 2019, ingår i övrigt fastigheten Sparrisen 2 i Huvudsta, Solna, och fastigheten Orgelpipan 5, nära centralstationen i Stockholm.

Mengus äger sedan tidigare stora Frösundavik (fd SAS-huset) på andra sidan E4:an. Bland andra större fastighetsägare i Frösunda finns bland annat Fastpartner.
Fastigheten Hilton 4 inringad.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan