Mathem hyr 32.000 kvm hos Logistic Contractor

Logistic Contractor har tecknat hyreskontrakt med Mathem och ska uppföra en ny produktionsanläggning i Farsta söder om Stockholm åt dem. Det handlar om en anläggning på 32.000 kvm. Mathem flyttar därmed från en stor fastighet nära Bromma flygplats.

Logistic Contractor är en del av Wästbyggkoncernen som i sin tur har M2 Gruppen, med Rurger Arhult i spetsen, som största ägare.

Mathem är inne i en stark tillväxtfas och för att kunna möta kundernas ökade efterfrågan planerar bolaget nu för en förbättring av kapaciteten i sin produktionsanläggning. Den nya anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad och kommer att drivas av Stockholms största installation av solceller.

– Det går bra för Mathem. Vi är nu otroligt förväntansfulla inför att ta det här steget tillsammans med Logistic Contractor, då det kommer att innebära både en förbättrad service gentemot vår alltjämt ökande kundskara, men även ett minskat klimatavtryck, vilket går helt i linje med vårt arbete med hållbarhet. Den nya anläggningen i Larsboda kommer även att bli en fantastisk, ny arbetsplats för våra medarbetare som arbetar med produktion och logistik, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Colliers var rådgivare till Mathem i processen. Colliers uppger Brunna, Rosersberg och Jordbro funnits bland flyttalternativen.

Den planerade byggnaden är 32.000 kvm stor och fördelad på två våningar. Förutom en förbättrad och större produktions- och logistikanläggning med högre kapacitet tack vare ökad automation, finns även ett starkt fokus på att skapa en attraktiv arbetsplats för MatHems medarbetare. Totalt kommer drygt 1.000 personer att kunna arbeta i anläggningen vid full kapacitet. I projektet ingår också ett fristående parkeringshus på 9.000 kvm.

Det handlar om en plats där Skanska under flera decennier har haft ett arrende. Skanska behåller den södra delen av området.

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete med Mathem, där vi kan bidra med vår kunskap om hållbara, automatiserade logistikanläggningar. Under de senaste åren har vi byggt åt flera av de stora e-handelsföretagen och vet vad som krävs av anläggningen för att verksamheten ska bli effektiv nog för att möta kundernas högt ställda krav, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Mathem flyttar från den stora fastigheten Gjutmästaren 6, nära Bromma flygplats, där man hyrt cirka 18.000 kvadratmeter. Fastighetsägare där är Stockholms stad. Det handlar om en fastighet som idag innehåller hela 90.000 kvm lokaler där även bland annat Citygross, Bauhaus och Stockholm Vatten är hyresgäster. Fastigheten förväntas genomgå en större stadsdelsutveckling det kommande decenniet och kompletteras med bostäder och idrottshaller.

Innan slutgiltigt beslut om produktionsanläggningen tas ska ärendet nu genomgå sedvanlig politisk process inom Stockholms stad. Ambitionen är att Logistic Contractor ska lämna över den nya anläggningen i slutet av 2021 så att Mathem kan ta den i drift under första delen av 2022.

Vem som kommer att vara ägare till fastigheten långsiktigt är inte klart.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Känd aktieanalytiker till JLL

”Han är en topprankad analytiker som fått många fina utmärkelser”.

SBB säljer för halv miljard

Bostadsfastigheter i tre kommuner ingår i affären.

Tillbaka till förstasidan