Mathem hyr 32.000 kvm hos Logistic Contractor

Logistic Contractor har tecknat hyreskontrakt med Mathem och ska uppföra en ny produktionsanläggning i Farsta söder om Stockholm åt dem. Det handlar om en anläggning på 32.000 kvm. Mathem flyttar därmed från en stor fastighet nära Bromma flygplats.

Logistic Contractor är en del av Wästbyggkoncernen som i sin tur har M2 Gruppen, med Rurger Arhult i spetsen, som största ägare.

Mathem är inne i en stark tillväxtfas och för att kunna möta kundernas ökade efterfrågan planerar bolaget nu för en förbättring av kapaciteten i sin produktionsanläggning. Den nya anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad och kommer att drivas av Stockholms största installation av solceller.

– Det går bra för Mathem. Vi är nu otroligt förväntansfulla inför att ta det här steget tillsammans med Logistic Contractor, då det kommer att innebära både en förbättrad service gentemot vår alltjämt ökande kundskara, men även ett minskat klimatavtryck, vilket går helt i linje med vårt arbete med hållbarhet. Den nya anläggningen i Larsboda kommer även att bli en fantastisk, ny arbetsplats för våra medarbetare som arbetar med produktion och logistik, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Colliers var rådgivare till Mathem i processen. Colliers uppger Brunna, Rosersberg och Jordbro funnits bland flyttalternativen.

Den planerade byggnaden är 32.000 kvm stor och fördelad på två våningar. Förutom en förbättrad och större produktions- och logistikanläggning med högre kapacitet tack vare ökad automation, finns även ett starkt fokus på att skapa en attraktiv arbetsplats för MatHems medarbetare. Totalt kommer drygt 1.000 personer att kunna arbeta i anläggningen vid full kapacitet. I projektet ingår också ett fristående parkeringshus på 9.000 kvm.

Det handlar om en plats där Skanska under flera decennier har haft ett arrende. Skanska behåller den södra delen av området.

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete med Mathem, där vi kan bidra med vår kunskap om hållbara, automatiserade logistikanläggningar. Under de senaste åren har vi byggt åt flera av de stora e-handelsföretagen och vet vad som krävs av anläggningen för att verksamheten ska bli effektiv nog för att möta kundernas högt ställda krav, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Mathem flyttar från den stora fastigheten Gjutmästaren 6, nära Bromma flygplats, där man hyrt cirka 18.000 kvadratmeter. Fastighetsägare där är Stockholms stad. Det handlar om en fastighet som idag innehåller hela 90.000 kvm lokaler där även bland annat Citygross, Bauhaus och Stockholm Vatten är hyresgäster. Fastigheten förväntas genomgå en större stadsdelsutveckling det kommande decenniet och kompletteras med bostäder och idrottshaller.

Innan slutgiltigt beslut om produktionsanläggningen tas ska ärendet nu genomgå sedvanlig politisk process inom Stockholms stad. Ambitionen är att Logistic Contractor ska lämna över den nya anläggningen i slutet av 2021 så att Mathem kan ta den i drift under första delen av 2022.

Vem som kommer att vara ägare till fastigheten långsiktigt är inte klart.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan