Mathem hyr 32.000 kvm hos Logistic Contractor

Logistic Contractor har tecknat hyreskontrakt med Mathem och ska uppföra en ny produktionsanläggning i Farsta söder om Stockholm åt dem. Det handlar om en anläggning på 32.000 kvm. Mathem flyttar därmed från en stor fastighet nära Bromma flygplats.

Logistic Contractor är en del av Wästbyggkoncernen som i sin tur har M2 Gruppen, med Rurger Arhult i spetsen, som största ägare.

Mathem är inne i en stark tillväxtfas och för att kunna möta kundernas ökade efterfrågan planerar bolaget nu för en förbättring av kapaciteten i sin produktionsanläggning. Den nya anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad och kommer att drivas av Stockholms största installation av solceller.

– Det går bra för Mathem. Vi är nu otroligt förväntansfulla inför att ta det här steget tillsammans med Logistic Contractor, då det kommer att innebära både en förbättrad service gentemot vår alltjämt ökande kundskara, men även ett minskat klimatavtryck, vilket går helt i linje med vårt arbete med hållbarhet. Den nya anläggningen i Larsboda kommer även att bli en fantastisk, ny arbetsplats för våra medarbetare som arbetar med produktion och logistik, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Colliers var rådgivare till Mathem i processen. Colliers uppger Brunna, Rosersberg och Jordbro funnits bland flyttalternativen.

Den planerade byggnaden är 32.000 kvm stor och fördelad på två våningar. Förutom en förbättrad och större produktions- och logistikanläggning med högre kapacitet tack vare ökad automation, finns även ett starkt fokus på att skapa en attraktiv arbetsplats för MatHems medarbetare. Totalt kommer drygt 1.000 personer att kunna arbeta i anläggningen vid full kapacitet. I projektet ingår också ett fristående parkeringshus på 9.000 kvm.

Det handlar om en plats där Skanska under flera decennier har haft ett arrende. Skanska behåller den södra delen av området.

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete med Mathem, där vi kan bidra med vår kunskap om hållbara, automatiserade logistikanläggningar. Under de senaste åren har vi byggt åt flera av de stora e-handelsföretagen och vet vad som krävs av anläggningen för att verksamheten ska bli effektiv nog för att möta kundernas högt ställda krav, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Mathem flyttar från den stora fastigheten Gjutmästaren 6, nära Bromma flygplats, där man hyrt cirka 18.000 kvadratmeter. Fastighetsägare där är Stockholms stad. Det handlar om en fastighet som idag innehåller hela 90.000 kvm lokaler där även bland annat Citygross, Bauhaus och Stockholm Vatten är hyresgäster. Fastigheten förväntas genomgå en större stadsdelsutveckling det kommande decenniet och kompletteras med bostäder och idrottshaller.

Innan slutgiltigt beslut om produktionsanläggningen tas ska ärendet nu genomgå sedvanlig politisk process inom Stockholms stad. Ambitionen är att Logistic Contractor ska lämna över den nya anläggningen i slutet av 2021 så att Mathem kan ta den i drift under första delen av 2022.

Vem som kommer att vara ägare till fastigheten långsiktigt är inte klart.

Missa inte! Vägen mot en vassare huvudstad - Heldag om Stockholm

Tisdag den 3 mars, 7A Centralposthuset, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Klövern kopierar SBB – köper mindre klenod

Läs om det väldigt udda objektet som Rutger Arnhult & Co förvärvat.

Även Skanska, JLL och CBRE hoppar av Mipim

Läs om hur svenska bolag tänker inför Mipim, att åka eller inte åka. FV sammanställer läget.

Bildextra: Från Solnaborg till lyxskrapa

5.000 personer anmält sitt intresse.

Corona: Fler hoppar av Mipim – liksom brittiska jättar

FV avslöjade tidigare Vasakronans beslut. Nu kan FV berätta att en handfull bolag skippar Mipim. Även flera brittiska jättar hoppar av.

Affärsanalys

Hyresrätter lika dyra som bostadsrätter

Adam Tyrcha och Annika Drotz vid Newsec sätter analyspennan i en stor bostadsaffär.

Selin om Balders 2019

Erik Selin nöjd med året och kommenterar även ”krisrubriker”.

Rekord: Andresen trumfade Selin – köper för 5 miljarder

En av Norges rikaste ligger bakom förvärvet.

Storbolag hoppar av Mipim av rädsla för coronaviruset

”I vårt fall kom vi fram till beslutet att vi avstår från att åka i år.” Läs om hur fler bolag resonerar.

Trianon hyr ut till bibliotek för 69 miljoner

Hög hyra när bolaget fortsätter att fylla på med kommunala hyresgäster.

Bostadsbolaget sparkar två chefer

Vd:n: ”Man har brutit mot de riktlinjer som vi har”.

Upp 20 procent för If-huset

Redovisar nya siffror efter budet på bolaget.

Kungsleden flyttar egna HK

För några år sedan gick flytten från city till västra Kungsholmen. Nu väljer bolaget att åter flytta sitt huvudkontor. ”Vi ska inspirera”.

Ljusning: SHH ökade från 155 till 429 sålda bostäder

Bostadsutvecklaren ser ljust på framtiden. Och satsar på ett nytt segment.

Mipims plan mot coronaviruset

Få kineser anmälda, men betydligt fler italienare.

Tillbaka till förstasidan