Maria Ronvall ny transaktionschef på Skanska

Maria Ronvall har utsetts till ny transaktionschef för Skanska Sverige där hon kommer att ansvara för fastighetstransaktioner inom regionerna Projektutveckling kommersiellt samt Hyresbostäder i Sverige. Hon kommer att ingå i båda regionernas ledningsgrupper.

Maria Ronvall.
Visa faktaruta

Maria Ronvall har arbetat inom Skanska-koncernen i 16 år och kommer senast från en roll som Leasing Manager.

Projektutveckling kommersiellt fokuserar på utveckling inom produktsegmenten skolor, vårdboenden, kontor och hotell medan Hyresbostäder fokuserar på utveckling av hyresrätter. Båda regionerna verkar över hela landet.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Maria till oss i Skanska Sverige. Hon har en bred kunskap inom affärsutveckling, värdering och transaktioner med en tydlig styrka i sin relationsorienterade personlighet. Jag är säker på att Maria, med sitt affärssinne och goda samarbetsförmåga, kommer lyckas väl i uppdraget i att leda Skanska Sveriges transaktionsarbete och utveckla långsiktiga relationer med våra kunder, säger Joakim Åkesson, regionchef Projektutveckling kommersiellt, Skanska Sverige.

– Maria är affärsdriven med sinne för vad som är värdeskapande för såväl Skanska som våra kunder. Hon har genom året arbetat med transaktioner både i Sverige och Centraleuropa, och har återkommande kombinerat goda affärsresultat med samarbetsglädje. Maria kommer vara ett tydligt tillskott i Skanska Sveriges transaktionsarbete och i samarbetet med våra investorer, säger Britta Cesar Munck, regionchef Hyresbostäder, Skanska Sverige.

– Jag ser fram emot att leda, samordna och utveckla transaktionsverksamheten tillsammans med teamet och övriga medarbetare inom Hyresbostäder och Projektutveckling kommersiellt. Transaktionen är ett viktigt led inom projektutveckling och att få möjligheten att arbeta med båda regionerna ser jag som en spännande utmaning som skapar nya affärsmöjligheter, säger Maria Ronvall.

Maria efterträder Ahmed Galijasevic som gått vidare till affärsutvecklingschef för Stockholm och Norra Sverige inom Projektutveckling kommersiellt. Maria kommer senast från en roll som uthyrnings- och marknadsansvarig på Skanska Fastigheter, och har sedan tidigare erfarenhet som bland annat som transaktionschef och affärsutvecklare inom Skanska. Maria Ronvall tillträder den nya rollen 1 augusti.

Fler Nyheter från förstasidan

Arctic köper av Magnolia

Här skulle kineserna dominerat… Men nu blir det något annat.

Huggsexa efter nya villkor

FV pekar ut favorit. 10.000–12.000 kvm på spel – besked inom kort.

Jackpot: Nytt bolag får Ikea-enhet som hyresgäst

Läs om vilka som står bakom det nya fastighetsbolaget. ”Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst”.

Stopner åter i vd-stolen

Läs lista över vilka som suttit längst i vd-stolen.

SBB köper för hela 4,3 mdr

Förvärvar 138 fastigheter i ett paket. Säljaren blir ägare i SBB.

Catella: Hög tro på starkt återhämtning i närtid

Experterna blickar in i framtiden.

Affär sprack i sista stund

Förändrade marknadsförutsättningar när tänkt affär i Stockholms CBD sprack.

Fått 50 förslag om nya lokaler

Välkänd myndighet överväger flytt. FV berättar om önskemålen.

Peter Norman om OP: ”Gäller att kavla upp ärmarna”

Oscar Properties styrelseordförande ger sin syn på bolaget, förvirringen, betalningsmissarna och vad som krävs inför framtiden.

Söker hela 17.500–25.000 kvm lokaler för stor satsning

Planerar för expansion i Stockholmsområdet. FV berättar om planerna och önskemålet. Är även redo att sälja fastighet i city.

Ikea köper för 1,4 miljarder i Paris – nära Louvren

Möbeljättens satsningen mot storstadcentrum fortsätter.

OP säljer med förlust – nära Oscars privata köp

Oscar Properties genomför ytterligare en försäljning.

Förvirrande: Jo – enhälligt om ansvarsfrihet i OP

Kort sammanfattning av årsstämman vid pressade bolaget Oscar Properties.

Nyfosa säkrat pengar till 5-miljardersköpet

Revansch för tidigare inställd affär som var ännu större.

Tillbaka till förstasidan