Malin Axland, Ylva Sarby Westman och Maria Strandberg.

Malin Axland utses till chefsjurist på Amasten

Malin Axland utses till chefsjurist på Amasten. Hon, liksom tidigare utsedda vd:n och CFO:n, har en lång bakgrund från Kungsleden.

Annons

Styrelsen i SBB har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Moderbolaget i den nya koncernen kommer vara Amasten Fastighets AB. Målet är en börsnotering under första kvartalet 2023. Det nya bolaget får ett fastighetsvärde om 18–19 miljarder kronor.

Malin Axland kommer närmast från ett interimsuppdrag och har dessförinnan arbetat på Kungsleden under 15 år där hon sedan 2013 var chefsjurist och medlem i Kungsledens ledningsgrupp.

Malin Axland är jur kand och har tidigare bland annat arbetat som advokat på Mannheimer Swartling advokatbyrå. Hon kommer att ingå i bolagets koncernledning och vara styrelsens sekreterare. Hon tillträder sin roll efter nyår.

– Det är verkligen glädjande att Malin har tackat ja till rollen som chefsjurist i det nya bolaget. Med Malin får vi en strategisk och affärsmässig kraft med lång erfarenhet från noterade fastighetsbolag och jag är övertygad om att hon kommer bidra mycket till bolagets framgång, säger Ylva Sarby Westman, vd Amasten Fastighets AB.

Malin Axland:

– Jag ser verkligen fram emot att vara med och utveckla det nya bolaget samt att förbereda det för en börsnotering. Bolaget kommer vara en långsiktig och trygg hyresvärd med stort hållbarhetsfokus vilket är viktigt för mig.

Nyligen utsågs Maria Strandberg till CFO. Hon kommer närmast från Castellum där hon var CFO även där under en kort period. Dessförinnan jobbade hon vid Kungsleden sedan 2015.

Även Ylva Sarby Westman, som även hon lämnade Castellum, där hon var CFO och vice vd, jobbade länge vid Kungsleden – från 2009 till slutet av 2021, då hon var vice vd och CFO även där. Ylva Sarby Westman tillträdde vd-jobbet vid Amasten 10 november,

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan