Magnus Åkerberg ny ordförande i PropTech Sweden

Magnus Åkerberg tillträder som ordförande i PropTech Sweden´s styrelse samt går in som styrelseledamot i European PropTech Association. Han har en lång och gedigen erfarenhet från olika seniora chefspositioner inom fastighetsbranschen inklusive PropTech, både utomlands och i Sverige.

PropTech Sweden grundades 2019 och är en innovationshub för alla aktörer inom fastighetsteknologi, sk PropTech. PropTech Sweden verkar för att branschen som helhet utvecklas och skapar business genom nära samarbeten och relationer. Communityn är en medlemsorganisation som erbjuder medlemmarna ett brett nätverk av kontakter och skapar mötesplatser för yrkesverksamma i PropTech-branschen.

─ Jag är väldigt glad över att få Magnus ombord. Hans kompetens, nätverk och erfarenhet av entreprenörskap blir ett viktigt tillskott för att utveckla PropTech Swedens verksamhet och vår community. Det är vår främsta roll att påskynda branschutvecklingen och föra branschens talan ända upp på regeringsnivå, säger Roger Tofft, initiativtagare och VD.

Magnus Åkerberg har lång erfarenhet från seniora roller inom fastighets- och PropTech-branschen. Han är även VD och grundare av Agermons, ett bolag fokuserat på rådgivning och konsulting inom fastigheter och Proptech samt riskkapital, med kunder både i Sverige och utomlands. Nu axlar han rollen som styrelseordförande i PropTech Sweden och kliver samtidigt in som styrelseledamot i European PropTech Association.

─ PropTech är ett spännande område som ständigt växer. Traditionellt har PropTech främst drivits av folk från fastighetsbranschen, men fler och fler från tech-sektorn finner området intressant. Mängder av företag startas för att konkurrera med de stora aktörerna. Det finns starka krafter som driver på digitaliseringen och utvecklingen av smart teknik för fastigheter, vilket också lockar till sig allt fler investerare och riskkapitalister. Jag tror att min bakgrund från såväl, fastigheter, PropTech samt riskkapital kan bidra till utvecklingen av branschen, säger Magnus.

Magnus menar att PropTech Sweden har ett viktigt uppdrag att fortsätta att stimulera digitaliseringen och utvecklingen av bygg- och fastighetsbranschen för att ökad användarnytta, effektivitet och produktivitet samt att bidra till att nå miljömålen 2030.

─ Jag ser fram emot att med hjälp av min kunskap och mitt nätverk driva på den utvecklingen genom att föra samman människor och partners som skapar positiva synergier, säger han.

Fler Nyheter från förstasidan

Minimal chans att få pengar åter efter Wells fiasko

”Vi ska försöka besvara vart alla pengarna tagit vägen”.

50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2020: Platserna 11-13

För 15:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast.

Offentliga Hus får över 10.000 nya ägare – se bilder

Aktien prissatt – dags för handelsstart på börsen för Kuylenstiernas, Bildts och Rosengrens bolag. Aktien föll inledningsvis, men återhämtade sig snabbt.

Kungens kurva i topp – men Gekås utpetat från pallen

Ny uppdaterad statistik från Swedish Shopping Centre Directory, SSCD.

Hyr 4.600 kvm i Balders och Peabs häftiga projekt

Klart med tredje uthyrningen på kort tid. Summerar 21.500 kvm.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2020

Se vilka fastighetsbolag som gjort de största kontorsuthyrningarna, och vilka som varit rådgivare.

Slättö miljardsäljer till Patrizia

Läs om vad som ingår i transaktionen.

Porträtt

Långläsning: Ny kraft tar över efter legend

Snabbt. Tempot har alltid varit högt när det gäller Nyfosa. Transaktionerna har avlöst varandra. Nu tar Stina Lindh Hök över vd-stolen när en legend lämnar plats för nya krafter.

Superklassen: Tre storbolags-vd:ar

Styr bolag med ett sammanlagt fastighetsvärde om nästan en kvarts biljon kronor.

Affärsanalys

Hoppas ha hittat en riktig godbit

Robin Herteus, värderare på JLL, har satt analyspennan på en affär som ägt rum i centrala Sundbyberg.

Han blir ny vd för 25-miljardersbolaget

I en intervju med Fastighetsvärlden öppnar han för nya jv-bolag i nya segment.

Odd Mollys snabbresa fortsätter – förvärvar sju

Säljare blir nya betydande aktieägare i bolaget.

Unik lista: Här är hetaste områdena för bra shopping

Se även var i centrala Stockholm som det finns positiva trender. Läs kommentar från ettan.

Logistea nästan i mål med affären för 841 miljoner

Försäljningsprocessen pausades i början av pendemin. Nu är parterna nästan i mål.

Tillbaka till förstasidan