Magnolia trummar på när marknaden viker

När marknaden mattas av trappar Magnolia upp. Nästa år planerar bostadsutvecklaren att byggstarta 3.000 bostäder.

Trots marknadsläget ser Magnolia Bostad ljust på framtiden. Bolaget räknar med ett förbättrat resultat för helåret 2017 och planerar att ha produktionsstartat 2.050 bostäder innan året är slut. Nästa år planerar de att höja siffran rejält – till 3.000 bostäder.

VD Fredrik Lidjan tror att bolaget, som främst bygger hyresrätter, kan gynnas av ett försämrat marknadsläge för bostadsrätter.

– Man ska inte blanda ihop efterfrågan på bostadsrätter och efterfrågan på boende. Människor behöver fortfarande ha någonstans att bo. Om man blir mer avvaktande mot att köpa en bostadsrätt för att man är orolig var bostadsrättsmarknaden tar vägen så blir hyresrätten ett ännu intressantare alternativ, säger han till Fastighetsvärlden.

Nyligen fick bostadsutvecklaren sina första fyra markanvisningar av Stockholms stad. Enligt Fredrik Lidjan märks det redan nu att utbudet av byggrätter på detaljplanerad mark har ökat.

– Mark som tidigare varit prissatt för bostadsrätter blir nu billigare och mer tillgänglig för hyresrätter. Vi märker en högre flexibilitet och att det gått mer åt att bli köparens marknad, säger Fredrik Lidjan.

Magnolia är samtidigt öppet för eventuella affärsmöjligheter som det förändrade marknadsläget skulle kunna leda till.

– Om vissa bolag inte har hanterat sin risk tillräckligt bra kan det hända att de söker sig till mer stabila parter. Vi söker inte aktivt efter sådana projekt, men vi håller öronen mot rälsen och står redo om det dyker upp intressanta möjligheter.

Fastighetsvärlden Idag 2017-12-04

Fler Nyheter från förstasidan

Agora säljer del av svansen

Avyttrar i tre orter. Flera försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Grönblå styret vill ha fler kontor i söderort

Laddplatser för elbilar, kollektivboenden och övervakningskameror är några av punkterna i budgetförslaget för Stockholms stad.

Över en miljon till framtidsbyggare i kväll

Det är åter dags att dela ut stora priser till de som gjort fina insatser för ett mer energieffektivt byggande. Över en miljon kronor kommer att delas ut i kväll.

Rikshem satsar på modernt kollektivboende

Första huset planeras i Uppsala. Matchningstjänst och städhjälp ska minimera friktion.

Blir ny toppchef vid Jernhusen – två i ledningen slutar

Ny organisation ger förändringar i ledningsgruppen. En av nyckelmedarbetarna slutar. Hon motiverar beslutet och berättar om framtiden för Fastighetsvärlden.

Lars Johnsson i oväntad attack mot byggbranschen

Absolut fullsatt på Fastighetsvärldens stora event Bostadsdagen på Berns.

Tillbaka till förstasidan