Magnolia får fyra markanvisningar i Stockholm

Magnolia Bostad har fått sina första fyra markanvisningar av Stockholms stad. Bolaget planerar att utveckla totalt 355 bostäder på fastigheterna.

Magnolia Bostad har tilldelats en markanvisning i Skärholmsdalen, en direktanvisning i Skarpnäcks gård och två anvisningar i Årstaberg om totalt 355 bostäder.

Markanvisningen i Skärholmen avser en del av fastigheten Skärholmen 2:1 och omfattar cirka 9.000 kvadratmeter mark där Magnolia kommer att utveckla cirka 85 bostäder. Området är en del av satsningen Fokus Skärholmen. Magnolias Bostads förslag har tagits fram i samarbete med OKK+ och detaljplanen beräknas vinna laga kraft under 2018.

Markanvisningen i Skarpnäck avser en del av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 och omfattar cirka 4.500 kvadratmeter mark där bolaget avser utveckla cirka 50 bostäder. Projektet är en del av det större utbyggnadsprogrammet för Bagarmossen-Skarpnäck. Förslaget har tagits fram i samarbete med Jägnefält Milton. Detaljplanearbete påbörjas under 2018.

Markanvisningarna i Årstaberg avser delar av fastigheterna Liljeholmen 1:5 samt Årsta 1:1 och omfattar totalt cirka 22.000 kvadratmeter mark. Magnolia Bostad avser där att utveckla cirka 220 bostäder. Bottenvåningarna planeras inrymma kommersiella lokaler samt en förskola. Magnolias förslag har tagits fram i samarbete med OKK+ och detaljplanearbete påbörjas under 2018.

– Detta är våra första markanvisningar från Stockholms stad och ett kvitto på att Magnolia Bostads förtroende som samhällsutvecklare växer. Vi utvecklar bostäder i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter med allra högsta ambitionsnivå vad gäller social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Nu ser vi fram emot att tillsammans med staden och övriga aktörer tillföra nya idéer och utveckla Skärholmen, Skarpnäck och Årstaberg, säger VD Fredrik Lidjan.

Fastighetsvärlden Idag 2017-11-13

Fler Nyheter från förstasidan

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Känd aktieanalytiker till JLL

”Han är en topprankad analytiker som fått många fina utmärkelser”.

SBB säljer för halv miljard

Bostadsfastigheter i tre kommuner ingår i affären.

Satsar på stor startup-hub om 15.000 kvm mitt i city

FV avslöjar. Siktar på att bli Stockholms största hub för startups.

Lundbergs köper hus från 1750-talet – omvänt rekord

Öppnar lilla plånboken. Motiverar förvärvet – som inte precis  tillhör Lundbergs allra största.

Uppgift: Tellus towers kan sänkas

”Flygets intresse väger tungt”.

Hon blir ny transaktionschef vid Castellum

Får stort ansvar vid 95-miljardersbolaget.

Colliers värvar från Nordier

Blir ny head of capital markets Stockholm.

Heimstaden köper för 4 mdr

Gör ytterligare ett riktigt stort förvärv.

Tillbaka till förstasidan