Magnentus hyr ut 3.000 kvm – hyra 1.650 kr/kvm

Annons

LFV bantar 5 000 kvm – Kungsleden tappar. LFV:s huvudkontor i Norrköping får en ny hemvist efter 39 år på Vikboplan. LFV har tecknat avtal med Magnentus om att hyra lokaler på Hospitalsgatan 30 vid Nya Torget. Där hyr myndigheten 3.054 kvm kontor plus 194 kvm i källarplan. Flytten sker sommaren 2015.

LFV är nu hyresgäst hos Kungsleden och kontraktet är på 8.000 kvm, men lokalerna har blivit för stora till följd av omorganisationer. Tidigare jobbade 500 personer i lokalerna, att jämföra med 180 nu. LFV har under en längre tid sökt efter nya lokaler.

LFV vill inte först inte uppge hyresnivån, utan hänvisade till ”affärshemlighet”. Fastighetsvärlden överklagade beslutet.

Hyran är beräknad utifrån att kontorsytor förhyrs till en kostnad om 1.650 kr per kvm och år och övriga ytor förhyrs till en kostnad om 825 kr per kvm och per år.

De rabatter som förekommer i kontraktet är att första månaden är hyresfri. Under de följande sex månaderna utgår en rabatt om 100 kr/kvm och de efterföljande sex månaderna 50 kr/kvm.

Magnentus ägare Magnus Malm kommenterar uthyrningen:

– Det är fantastiskt roligt att få LFV som hyresgäst i en stor del av fastigheten. Vi köpte 2012 fastigheten som sedan dess har genomgått stora ombyggnader under ett års tid. I avtalet ingår också att LFV ges möjlighet att anpassa sina ytor efter förändringar i verksamheten.

LFV är ett affärsverk som erbjuder flygtrafikledningstjänster. LFV bedriver flygtrafiktjänst i torn och kontrollcentraler på 28 platser i Sverige. LFV har ca 1200 medarbetare och omsätter cirka 3 miljarder kronor per år. LFV har haft sitt huvudkontor i Norrköping sedan 1976.

Affärsverket Luftfartsverket bildades 1947. I april ägde det rum en omorganisation som resulterade i att flygtrafiktjänsten bedrivs i affärsverket LFV, och de statliga flygplatserna i bolaget Swedavia.

Fastighetsvärlden Idag         2014-10-30

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan