Lundberg & Partners bildar nytt ”konsulthus”

Med sikte på att bli den ledande aktören inom fastighetsrådgivning i Norden har Lundberg & Partners tillsammans med tidigare medarbetare från SEB Enskilda Norge bildat Pangea Property Partners. Det var efter att parterna under förra året genomfört den stora Hemsöaffären mellan Kungsleden och 3 AP-fonden, värd omkring 15 miljarder, som tankarna om ett tätare samarbete uppstod.

Går ihop med tidigare Enskildaanställda. Med sikte på att bli den ledande aktören inom fastighetsrådgivning i Norden har Lundberg & Partners tillsammans med tidigare medarbetare från SEB Enskilda Norge bildat Pangea Property Partners. Det var efter att parterna under förra året genomfört den stora Hemsöaffären mellan Kungsleden och 3 AP-fonden, värd omkring 15 miljarder, som tankarna om ett tätare samarbete uppstod.
– Vi har samarbetat i flera affärer och ett ömsesidigt förtroende har vuxit fram, säger Thure Lundberg när han träffar Fastighetsvärlden under måndagsförmiddagen. Han ser framför sig en marknad som kommer att vara fortsatt krävande och där en bredare kompetens är nödvändig. Via det norska teamet som främst har arbetat med corporate finance-transaktioner, resning av eget kapital och börsnoteringar öppnas även den marknaden i Sverige
– Vi tycker naturligtvis också att det är både trevligt och spännande att tillföra vår egen speciella kompetens till den norska verksamheten, säger Lundberg.
Thure Lundberg blir ordförande medan Bård Bjølgerud blir VD. Bjølgerud, som de senaste åren varit vice VD i SEB Enskilda, understryker att man skiljs från Enskilda som vänner.
– Vi har haft en positiv dialog och Enskilda förstår att vi nu vill ta det här steget. I samband med detta har ett samarbetsavtal tecknats mellan parterna.
Pangea, som är grekiska för “all jord”, kommer initialt bestå av 27 personer. 20 från Lundberg & Partners och 7 från SEB Enskilda. Företaget kommer att ägas av nio partners. Svenska partners är Thure Lundberg, Olof Johansson, Andreas Birgersson och André Lundberg.
Fastighetsvärlden Idag 2009-08-11

Fler Nyheter från förstasidan

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tar över AL:s projekt

Ska byggas bredvid landmärke.

Tillbaka till förstasidan