Lotus köper Hotel Billingehus i Skövde

Lotus Hotel Group förvärvar både fastigheten och rörelsen för Hotel Billingehus i Skövde. Det är Lotus första förvärv av en hotellfastighet. Säljer gör det ekonomiskt pressade norska Host. Totalt ingår 19.000 kvm lokaler.

Annordia var rådgivare till säljaren.

Hotellet innehåller 240 rum och har en totalyta om 17.866 kvm. Till det tillkommer 23 konferenslokaler om totalt 1.488 kvm. Maxkapacitet i den största lokalen är 250 personer.

Host har ägt fastigheten och där drivit sitt hotell under varumärket First Hotel Billingehus.

Fastighetsvärlden kan berätta att Host efter försäljningen äger 14 hotellfastigheter, varav den med First Hotel Reisen i Gamla Stan i Stockholm är en av dessa. Moderbolagets namn är Flying Elephant.

Hotel Billingehus blir Lotus Hotel Groups fjärde destination, tillsammans med Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Arken Hotel & Art Garden Spa och Eggers Hôtel & Restaurang. Det är dock det första förvärvet av hotellfastighet.

Skövde kommun har under de senaste åren gjort flera satsningar för att utveckla närområdet och ytterligare sådana väntas. Hotellet har dock ett eftersatt underhåll.

För över 50 år sedan skrevs det första bladet i Billingeområdets historia som destination när makarna Sandberg tog initiativet till Billingehus med omgivningar, som stod klart 1970. En historia och en vision om en destination ”för själ och hjärta” som nu förs vidare.

– Vi är glada och stolta över att få välkomna Hotel Billingehus till vår hotellfamilj, berättar Lars-Olof Oskarsson, ägare och vd för Lotus Hotel Group. Billingehus är en hotellikon med en unik historia och en vidunderlig utsikt över Skaraborgsslätten. I en positiv och nära dialog med Skövde kommuns ledning så känns det naturligt och spännande att ta sig an denna resa för att skapa ett nav i södra Sverige för människors rekreation, nöjen och möten. En spännande kommun med ett starkt näringsliv, högskola och med ambitioner!

– Vi ser fram emot att med det lokala näringslivet, branschkollegor och naturligtvis de verksamma på berget stärka Skövde som helhet. Mål är att utveckla denna arkitektoniska stilikon och med vårt engagemang skapa en destination för framtiden, säger Oskarsson som sedan tidigare har fastighetsintressen inom andra segment.

Lotus Hotel Group övertar verksamhet under mars 2022, varefter hotellet kommer att vara stängt inför beräknad återöppning under 2023.

– Nu väntar en intensiv och spännande tid av utveckling och förädling och vi ser fram emot den dag vi än en gång kommer att välkomna såväl tillresande från hela Sverige som Skövdebor och Skaraborgare upp på berget! säger Lars-Olof Oskarsson.

Missa inte! Fastighetsdagen Göteborg

Den 27 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Göteborg. Det äger rum på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea närmare drömprojekt om 380.000 kvm

Niklas Zuckerman: ”Samverkan har skett i god anda och tempo”.

”Ett gift med ett fult tryne”

Bostadsministern kommenterar situationen för FV.

Stort projekt mitt på Kungsholmen

Aktuellt med hotell och takbar.

Klart: Köper unika Kurön

Fem ö-fastigheter i Mälaren har fått en ny ägare.

Bilder: Rekordpris på nya lägenheter på Sandhamn

Läs om det nya projektet bredvid Seglarhotellet.

Försäljning i city avbruten

Buden nådde inte upp till prisförväntningarna.

Bilder: Klart för bygge i nationalstadsparken

Investering i hotell- och konferensanläggning. Se hur den välkända anläggningen kommer att utvecklas.

Randstad flyttar till Fabege

En av årets större uthyrningar.

Rullande nyemission skulle kunna ge 2,5 miljarder

SBB lägger fram förslaget med nya aktier som alternativ till kontanter.

Två nya till Sergelgatan

En snabbväxande öppnar mitt i Stockholm och en klädkedja byter läge.

Redo miljardköpa logistik och bostäder

Investeringschefen berättar vad bolaget vill förvärva. Sett prisskifte i marknaden.

The Works intar 2.500 kvm hos Hufvudstaden

Hyr 2.500 kvm högt upp i kommande projektfastighet.

Hyr hela 4.700 kvm för globalt huvudkontor

Lämnar OMX-huset som ägs av Fastpartner.

Ännu en nyemission – Nivika fyller på

Befintliga ägare späds ut med 25 procent när bolaget tar in 750 mkr via en riktad nyemission.

Tillbaka till förstasidan