Logistea i ny skrud i mål med köp för 403 miljoner

Logistea, under namnändring från Odd Molly, fortsätter att växa snabbt med fokus på lager- och logistikfastigheter. Nu går bolaget i målade köpet av sju fastigheter för totalt 402 miljoner kronor.

Fastighetsvärlden berättade i mitten av juli om den stundande affären.

Bolaget har nu tecknat avtal om att slutföra förvärvet av de sju fastigheterna i Karlskoga och Kristinehamn, vars avsiktsförklaring bolaget kommunicerade den 16 juli 2021. Uthyrningsbar yta motsvarar 100 000 kvm och uthyrningsgraden uppgår till cirka 98 procent. Fastigheternas underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 403 MSEK. Bedömd årlig hyresintäkt uppgår till cirka 42 MSEK och bedömt driftnetto uppgår till 29 MSEK. Tillträde beräknas omkring den 1 november 2021.
Logistea (under namnändring från Odd Molly International) har tecknat avtal om förvärv av sju fastigheter i Karlskoga och Kristinehamn och därmed fullföljt den avsiktsförklaring som bolaget kommunicerade den 16 juli 2021. Säljaren av fastigheterna är Karlskoga Industrifastigheter AB.

Fastigheterna är belägna i väletablerade industriområden i Karlskoga och Kristinehamn, samtliga med kort avstånd till E18 och närhet även till bland annat Karlstad och Örebro.

Fastigheternas uthyrningsbara yta uppgår till 100 000 kvm med en uthyrningsgrad om 98 procent. Beståndet har idag ett trettiotal hyresgäster inom logistik, industri samt MedTech. Genomsnittlig återstående kontraktlängd uppgår till cirka sex år. Odd Molly erhåller en hyresgaranti från säljaren i två år avseende de outhyrda lokalerna.

Befintlig ägare har genomfört omfattande investeringar i syfte att sänka driftskostnader och fastigheterna bedöms ha begränsat behov av underhåll den närmaste tiden. Fastigheternas underliggande fastighetsvärde uppgår till ca 403 MSEK. Bedömd årlig hyresintäkt uppgår under 2021 till cirka 42 MSEK och bedömt driftnetto uppgår till 29 MSEK.

– Förvärvet av de sju välskötta och i princip fullt uthyrda fastigheterna i Karlskoga och Kristinehamn stärker Odd Mollys intjäning och kassaflöde betydligt och utgör samtidigt ett utmärkt komplement till vår befintliga fastighetsportfölj, säger Tobias Lövstedt, COO, Logistea (under namnändring från Odd Molly International).

Förvärvet sker genom bolagsförvärv och köpeskillingen för aktierna är beräknade utifrån ett underliggande fastighetsvärde om ca 403 MSEK. Finansiering sker via en planerad riktad nyemission motsvarande totalt 102,6 MSEK, banklån och säljarrevers.

Planerad tillträdesdag för de sju fastigheterna är omkring den 1 november 2021. Efter förvärvet uppgår Odd Mollys fastighetsportfölj till cirka 260 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta (exklusive pågående och planerade till- och nybyggnationer), samtliga belägna i attraktiva logistiknav i södra och mellersta Sverige.

Fler Nyheter från förstasidan

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Operatör klar för nytt centralt hotell

Kombineras med kommunhus.

Budgetbeslutet rycker bort investeringsstödet

Den direkta följden av turbulensen i riksdagen igår på bygg- och fastighetssektorn är att investeringsstödet till hyresbostäder tas bort.

Toppolitikern om mässflytt, Nobel och Kistas revansch

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr i intervju med Fastighetsvärlden.

Norsk hotellkung säljer till SBB

Den svenska snabbväxaren stärker greppet ytterligare.

Tar sats för nytt toppmöte i februari

Populär konferens i Åre tillbaka efter ett år i ”lockdown”.

Willhem 10 år: ”Vi kan bli tre gånger så stora”

Vd Mikael Granath blickar framåt och bakåt i intervjun med FV.

Tillbaka till förstasidan